Koyunlaşma!

  • GİRİŞ05.10.2014 09:01
  • GÜNCELLEME05.10.2014 09:01

Geçenlerde gerçek hayattan bir video izledim. Hareketli bir bina... Üç adet yürüyen merdiven görüyoruz. En soldaki yukarıdan aşağıya inmekte kullanılıyor. Sağdaki iki merdivenle ise yukarıya çıkılıyor.
İki kişi geliyor ve ilk merdivenle çıkmaya başlıyor. Arkadan gelen üç kişi de birinci merdiveni kullanıyor. Derken yedi-sekiz kişilik başka bir grup geliyor. Onlar da aynı merdivene biniyor. Böylece ilk merdivende sıra sıra insan oluyor.
Ama bir dakika: O merdivenin hemen yanındaki diğer merdiven ise (ki o da yukarıya çıkmakta) bomboş. Kimse ona binmemiş. Herkes düşünmeden, bakmadan, tartmadan önündekini takip etmiş.
Nihayet tek başına gelen birisi ortadaki merdiveni kullanarak yukarıya çıkmaya başlıyor da insanlık onuru kurtuluyor.
Sürekli okurlarımız bilir: Pazar günleri siyasi meselelerden uzak durmaya çalışıyorum. Bugünkü konumuz "farkında olmadan başkasını örnek almak" üzerine... 

Üzüm üzüme baka baka 
ABD'nin kalburüstü üniversitelerinden Cornell'de "Yemek ve Marka Laboratuarı" adlı bir merkez var.
Burada psikolojiden pazarlamaya, tarım ekonomisinden beslenmeye, eğitimden tarihe çok farklı dallardan öğrenciler, hocaların gözetiminde araştırmalara katılıyor. 
Laboratuarın amacı: İnsanların beslenmeyle ilgili davranışlarını açığa çıkartan araştırmalar yaparak, daha sağlıklı olmamızı sağlamak.
Merkezin son araştırması, yemeğimizin miktarıyla ilgili... Soru şu: Çevremizdekilerin ne kadar yediği, bizim de yediğimiz miktarı etkiliyor mu? Bunu anlamak için bir deney yapmışlar: ;

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat