''Kürtler olmayınca Nevruz sakin geçiyor''

  • GİRİŞ22.03.2012 07:57
  • GÜNCELLEME22.03.2012 07:57

Hem burada, hem de ekranlarda defalarca dile getirdim: Kürt sorunu başka, PKK sorunu başka...
İlki,Kürtlerin halk olmaktan kaynaklanan hak ve talepleriyle ilgili: Kemalist ulus devlet anlayışı, bu hak ve talepleri bastırarak Kürtleri, en hafif tabirle mutsuz ediyor.
PKK ise Kürt sorunu üzerinden kendine meşruiyet sağlayarak, Güneydoğu bölgesini yönetmek için uğraşan ulusalcı ve Stalinci bir örgüt.

***
Bu noktada Ankara'nın karar vermesi gerekiyor: Ya örgütün bölgeyi yönetme çabasına ses çıkarmayacak... Ya da kabul etmeyecek...
Eğer örgütün, mesela özerklik talebini kabul etmeyecekse... Yapması gereken, Kürt halkı ile PKK arasına mesafe koymak olmalı.
Peki bu nasıl yapılacak? Aslında çok zor değil: Kürt halkının hakları verilecek, talepleri karşılanacak... Bırakın Anayasa'yı, üç, beş yasayı dahi değiştirerek işe başlamak, dev bir adım olacak.
Eğer bu yapılırsa, PKK'nın ezberi bozulacak, propagandası akamete uğrayacak. Kürt halkı, örgüte, "Benim adıma öldürme" diyecek.
***
Bunları akılda tutarak gelelim Nevruz meselesine... Hiç kuşku yok ki PKK, Nevruz kutlamalarını iple çekiyor.

Emre Aköz - Sabah

Yorumlar2

  • halil soba 12 yıl önce Şikayet Et
    NEVRUZ SAKİN GEÇMEZ. Kürtleri Türklerden Türkleri Kürtlerden ayırmadan aynı görürseniz aynı hakları verirseniz PKK biteceğine inanmak olsa olsa saflık olur.Çünkü 1980 yıllarda Kürtler tarafından ne isteniyordu okul,yol,aş,iş sonra bunlar verilmeye başlandı bu hizmetlerin gitmemesi için PKK büyük çaba sarfetti,sonra çıktılar dilimizi konuşamıyoruz dediler devlet tamam konuş dedi,sonra çıktılar anadil eğitimi dediler Devlet tamam seçmeli olarak onuda öğren dediler,en sonunda PKK ağzındaki ağzındaki baklayı çıkardı.Ne verirseniz verin hiç boşuna uğraşmayın biz Türkiyeden bağımsız Kürt Devleti istiyoruz dediler, yabancıların maşası olduklarını tescillediler.Nevruz bayram kutlaması falan değil kürtlerin başkaldırı için ülkeyi karıştırmak için toplandığı bir gün.TC. 21 Martı ülkede bayram ilan etse hep bareber kutlayalım dese sakinmi geçeceğini sanıyorsunuz,kesinlikle bunu düşünmeyin.Amaçları ayrılıkya sizin nevruz bayramınız 21 martta olsun ama biz nevruz bayramını başka güne alacağız derler amaç ayrılıyapmakya
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MURAT İNCE 12 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK YERİNDE VE DOĞRU TESPİT HÜKÜMETİNDE CESARETLE BU ADIMI ATMASI GEREK. Yoksa lafla penir gemisi yürümüyor Demokratik açılımı açmakla Kürt sorunu çözülmüyor önemli olan kararlı adımı atmak %51 oy artık cesur ve kararlı adım atsın diye Türk ve Kürt halkı Ak Partiye oyverdi ama hala alışıla gelen siyasi anlayış laf var icraat yok.... Emre beyinde dediği gibi Anayasada Kürtlere Anayasal hakları verilse PKK diye bir örgüt ortadan kalkar...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat