Daha fazla uzatmazlar

  • GİRİŞ07.04.2022 11:04
  • GÜNCELLEME10.04.2022 10:51

Yazarımız Erman Özgür, 4 soru - 4 cevapta Trabzonspor’un gündemini değerlendirdi...

Rakipsiz kalmak etkiledi

8 puan Trabzonspor’a şampiyonluk için yetiyor. Ancak rakiplerinin alacağı sonuçlara göre daha erken de bu iş bitebilir. Sizce Bordo-Mavililer ne zaman şampiyonluğunu ilan eder?

Futbolumuzda nadir görünen bir detay var aslında... Şampiyonluğa en yakın takım Trabzonspor son 2 haftaya bakınca biraz coşkusu eksik, istikrarsız bir görüntüde. Bu durumun en önemli sebebi ise rakipsiz olması. Kendisini zorlayan bir rakibi olmayınca Trabzonspor da maçlara motivasyonu eksik çıkmaya başladı. Yine de Abdullah Avcı’nın farkındalığı ile küçük rotasyonlar ve dokunuşlarla Trabzonspor’un önümüzdeki 3 maç sonunda şampiyonluğu resmileştirebileceğini ve işi daha fazla uzatmayacaklarını düşünüyorum.

Derbi kaybetmemek önemli 

Önce Rize yenilgisi ardından Beşiktaş beraberliği... Lig tarihinin en erken şampiyonluk konusu sizce takım üzerinde bir baskı unsuru mu oldu?

Her maçın hikayesi farklıdır. Açıkçası ben Trabzonspor’lu oyuncuların üzerinde baskıdan çok hedefine erken ulaşmış olmanın rahatlığını görüyorum. Rize maçında bu rahatlık fazlası ile hissedildi. Beşiktaş maçı ise biraz daha farklı. Bu ligin en iyi kadrolarından birine karşı, özel oyuncuları da vasat oynamış olmasına rağmen Trabzonspor, oyun disiplini ve takım bütünlüğü ile maçı vermedi. Bence Beşiktaş maçı sonrası bakılması gereken konu; Trabzonspor’un bu sezonu derbi kaybetmeden kapatacak olması.

Hamsik-Dorukhan farkı... 

Siopis, Bakasetas ve Djaniny cezalı ancak Peres dönüyor, Hamsik’in 11’de başlaması bekleniyor. Gaziantep maçında cuma günü nasıl bir kadro ve oyun bekliyorsunuz? 

Trabzonspor için Marek Hamsik’in dönüşünün yanında Bruno Peres’in dönüşü ileDorukhan’ın da orta sahaya kayacak olması Siopis-Bakasetas eksikliğini hissettirmeyecektir. Hatta bu ikili, fark yaratabilir. Kouassi için ise Djaniny’nin olmayışının yanı sıra Nwakaeme’nin formsuz oluşu da bir forma şansı demek. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın Beşiktaş karşılaşması sonrası bu mecburi rotasyonunun Gaziantep karşısında takımın direncini de arttırabileceğine inanıyorum. 

Stoper ve 2 bek şart 

Bir yandan da gelecek sezonun kadro planlamasını yapan Trabzonspor için sizce mutlaka güçlendirilmesi gereken mevkiler hangileri? Muhtemel transfer stratejisi nasıl olmalı?

Trabzonspor’a sol ve sağ bek takviyeleri, Edgar’ın durumuna göre bir belki iki stoper ve son olarak bu sezonu iyi geçirmiş olmalarına rağmen Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir santrfor transferi şart gözüküyor. Elbette bunlar, eldeki kadronun muhafaza edilmesi durumunda eksik gözüken mevkiler. Gelecek tekliflere daha doğrusu gidecek oyuncuların durumuna göre takviye sayısı da artacaktır. 

FANATİK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat