Temel değerlerde değişen birşey yok!!!

  • GİRİŞ16.03.2009 11:09
  • GÜNCELLEME16.03.2009 11:09

Geçen hafta birçok Amerikan bankası hakkında ümit verici haberlerin gelmesi finans sektöründe iyimser havanın oluşmasını sağladı. İyimser havanın etkisiyle global hisse senetleri etkileyici bir geri dönüş sergiledi. Birçok defa gerçekleşen en kötünün görüldüğü düşüncesi yeniden ortaya çıkarken piyasalara bahar havasının geldiği görüldü.

Bütün teknik göstergelerin ciddi şekilde satışı göstermesine rağmen piyasalara ciddi alımların gelmesi teknik göstergelere ağırlık veren yatırımcıların şanssızlığıydı. Dünyada görülen rallinin sürdürülebilir olup olmadığı konusunda ciddi şüpheler bulunuyor.

Piyasalar için buraların dönüm noktası olduğunu konuşmak için çok erken. Fakat dibin çok daha aşağılar olmayacağı konusunda da görüşümüzü devam ettiriyoruz.

ABD hisse senetlerinin evvelki Cuma tepki göstermesine rağmen geçen hafta S&P 500 endeksinin kazanımı haftalık bazda yüzde 9.2 oldu. FTSE Eurofirst 300 yüzde 5.9 ve Nikkei 225 yüzde 5.5 yükseldi. 3 endekste geçen Kasım ayından bugüne en iyi haftasını geçirdi. S&P ve Eurofirst 12 yıllık dip seviyelerinden, Nikkei ise 26 senelik dip seviyeden döndü.

Olumlu seyirden gelişmekte olan piyasalarda etkilendi. MSCI Gelişmekte olan piyasalar endeksi haftalık bazda yüzde 8 değer kazandı.

Nisan Vadeli IMKB – 30 endeksi haftalık bazda yüzde 0.9 değer kazanarak 29.700 puandan kapandı. IMKB ile global piyasalar arasında korelasyonun ciddi şekilde azaldığı görüldü. IMKB çok defansif bir yapıya büründü. IMKB’de defansif yapının yukarı yönlü bir güç kazanacağını beklemekteyiz. Genel olarak olumlu bir hafta olabilir fakat bu hafta açıklanacak verilere dikkat etmek lazım.


M. Ersagun Şimşek / Haber 7
esimsek@terabrokers.com
Director, Institutional Sales & Trading
Tera Stock Brokers Inc

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat