Hayvansporlular attı o taşı, şişeyi!

  • GİRİŞ21.11.2011 13:15
  • GÜNCELLEME21.11.2011 13:15

Dün gece tek kelimeyle iğrençti…

Evet, sadece Van için soyunanları değil, tüm dünyayı ‘titretecek’ örnek bir hareketti yapılan. “Üstümdeki senin üstündür kardeşim” dedi on binler. Gözlerimiz yaşardı. “Bakmayın siz birkaç kendini bilemeze, sahada da kardeşiz” dedirtti o manzara.

Ama “birkaç” denemeyecek kadar çok sayıda kendini bilen insanlık karası tipler, o güzelim futbol gecesini katlettiler. Daha örülmeden yıktılar, kardeşlik duvarını.

Aldığı darbe sonucunda saha kenarında kıvranan futbolcuya, o anda eline ne geçirdiyse, kafası-gözü demeden, ayırt etmeksizin atanları direk hedef tahtasına koyuyorum! Takım, renk, arma, forma, büyük, küçük ayırt etmeden. Yerde yatan birine, tepesnden aşağıya, kafasını patlatmak için cep telefonu, taş, hatta içki şişesi atanlar ‘Hayvanspor’ludur!

Rakip takımda oynuyor, ekmeğini oradan kazanıyor, başka renkli forma giyiyor diye, insan insana bunu nasıl yapar? Mantıken yapmaz... Yapan da hayvandır o zaman!

Onu doğuran anne gibi kutsal bir anneye, sırf oğlu taraftarı olduğu takımına rakip olduğu için, şarkı söyler gibi “or…” diyebilen bir zihniyet Van için üşümez -samimi, içten olan binleri tenzih ederim.- Donma uğruna şov yapmak için, insanlık postu giyip sahaya çıkar sadece!

Hem, deprem acısını maçla hafifletmeye çalışan çocuklar, gençler de gördü yaptıklarınızı. Üşümesin diye yolladığın montun cebinden çıkardığını biliyor o taşı. Koro halinde nasıl küfrettiğini kameralar cam gibi yansıttı, insanlığı muhtaç çadırlara. Hayrına kıyafet yollayıp, hayvani zevkinle adam taşlayarak, 90 dakikaya sığdırdıklarını Van da gördü maalesef.

Asıl korkunç olanı ise tribün linçine maruz kalan siyahi oyuncunun, kendisine “maymun” denildiğinden dert yanması. Son dönemlerde özellikle İspanya ve İtalya’da görülen bu ırkçı futbol anlayışı bize de sıçradıysa, unutun atılan taşı, sopayı ve Van’a yapılanları. Hiç, hiç konuşmaya gerek yok. Hiçbir şey arındırmaz bu günahtan.

Arabı, Acemden üstün görmeyen İslam dininin mensuplarının hakim olduğu ülkenin futboluna ırkçılık belası bulaştıysa eğer, önümüze koyacak şapka bulalım hemen. Eğer gerçekten öyleyse, önümüzdeki maçlara bakacak vakit de kalmamış demektir.

Hele bir de bu pis kıvılcım, futbolu rekabetin dışına çıkaran sosyal projelere imza atıp, gür bir ses olan duyarlı taraftar grubunun arasından sıçradıysa, o vakit de geçiyor.
 
Not: Yazıda, takımlar, futbolcu ismi, stadyum, taraftar kitlesi- grubu,  hatta tribün adına yer vermedim. Açıkça söyleyeyim ben bir Fenerbahçeliyim. Yıllarca amatör olarak top oynadım. Profesyonel takımların alt yapısında eğitim aldım. Kendimi bildiğimden beri futbol izliyorum. Gol kaçıran kendi takımının oyuncusuna küfreden arkadaşlarımla da kavga ettim, tartıştım. Yani anlayacağınız bu oyunu her haliyle yaşadım, yaşıyorum. Derdim şu takım bu takım ya da taraftar grubu değil. Dün geceki iğrenç olayları yapanlardan hiç farklı olmayan hatta daha aşağılık tipler arasında “Fenerbahçeliyim” diyenler de var. Ama nazarımda onlar da Fenerbahçeli değil. Hepsi Hayvansporlu!

Ersin Çelik / Haber 7
ersin.celik@haber7.com
twitter.com/ersinceliq

Yorumlar1

  • fatih engin 12 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına Sağlık. Az bile yazmışsın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat