Amokachi, Erbakan'a ne dersi vermişti?

  • GİRİŞ28.02.2012 15:20
  • GÜNCELLEME28.02.2012 15:20

Ersin Çelik'in haberi

Beşiktaş'a gelmiş önemli yıldızlardan birisi Amokachi. Özellikle derbi maçlarda attığı gollerle Beşiktaş taraftarının sevgilisi olmuştu. Valencia ile oynanan UEFA Kupası maçında, kaleye bir metreden topu üstten auta atmasıyla da hatırlarız onu.

Nijeryalı'ydı Amokachi. Müslüman'dı. Maçlara çıkarken ya da sonradan oyuna dahil olurken, ellerini açıp dua etmesi de bunun göstergesiydi. Sempatikti. Çok güçlü bir fiziği vardı ve hızlıydı da. Bu yüzden "Karaboğa" lakabını almıştı. Sağ kanattan söküp aldığı topla kaleye inmesi bir olurdu. Beşiktaş taraftarı onun için tezahürat bile bestelemişti.

Amakachi'nin bir 28 Şubat günü bu habere konu olmasının sebebi ise 15 yıl öncesinin bugünüyle alakalı.

Refahyol'u iktidardan indiren 28 Şubat postmodern darbe sürecine medya eliyle alet edilmişti çünkü...

"AMOKACHİ'DEN ERBAKAN'A DERS"

Hürriyet Gazetesi, 23 Şubat 1997 tarihli sayısında manşetine taşıdığı Amokachi ile Başbakan Erbakan’a ders vermeye kalkmıştı.

kullanİsmail Er imzalı spor sayfası söyleşisini çok önemseyen Hürriyet, 9 sütuna “Amokachi’den ders” manşetini atmıştı. Haberin spotundaki aklı başında her insanı güldürecek satırlar ise şöyleydi: “Beşiktaş’ın Nijeryalı yıldızı Amokachi, “İslam en güzel ama en istismar edilen din” diyerek Türkiye’deki din simsarlarına çok büyük bir ders verdi.”

Hürriyet’in haberde, Amokachi’nin “Türkiye’ye gelen her Avrupa’lı ülkenin laik olduğunu görecektir. İsteyen istediği gibi giyiniyor” sözlerini ön plana çıkarması da dikkat çeken başka bir ayrıntı.

Laikliği sadece kılık kıyafet serbestliği olarak algıladığı anlaşılan Amokachi'nin, sözlerini siyasilerine değerlendirten Hürriyet, aldığı görüşleri de hemen manşetin altından yayınlamıştı.

İlginç olan bir başka ayrıntı ise; ANAP, DYP ve CHP'nin parti temsilcilerinin Amokachi'nin sözlerini önemseyip Erbakan ve Refah Partisi'nin bunlardan ders çıkarmasını istemesi.

İşte o değerlendirmeler:

REFAHLILAR DERS ALSIN


Amokachi'nin sözlerine siyasi parti temsilcilerinden olumlu mesajlar geldi:

Yaşar Okuyan  (ANAP Genel Sekreteri)
Amokachi, Türkiye gerçeğini Erbakan ve RP'lilerden daha iyi görüyor.

Cihan Paçacı (DYP Genel Başkan Yardımcısı)
Amokachi'nin görüşlerine katılıyorum.

Eşref Erdem (CHP Genel Sekreter Yardımcısı)
Umarım, RP ve temsilcileri gerekli dersi alırlar!

2011 yılında bile, eyaletlerde kadın vali (belediye başkanı) seçilip seçilmemesini tartışan Afrika ülkesi Nijerya’dan 1996'da ülkemize gelen Amokachi’den, Erbakan’a “din ve laiklik dersi” verdiren Hürriyet’in, 28 Şubat sürecinde, darbeye giden yolda nelere sarıldığı da gözler önüne serilmiş oluyor.

kullan

Yorumlar11

  • Arif DOĞANGÜR 12 yıl önce Şikayet Et
    ERBAKAN HOCAM DÜNYA MÜSLÜMANLARINA VE DÜNYA İNSANLARINA DERS VERİYORDU.. 28-Şubatında Arkasıdakilere Nasıl Dersler Verildiğini Ozamanlar Yaşayarak Gördük.Benim Ülkemde Siyaset Yapmış İnsanlar Ne Yazıkkı Futbalcunun Bile Arkasına Saklanmışlar.Kendileri Fikirlerini Söylememişler?Amokachi,Sizlere Ne Söylesin Beyler.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • musamusavi 12 yıl önce Şikayet Et
    empati. allahtan korkmayan cesurlar ders almaları gerekirken ders vermeye kalkan ahmaklardır erbakan kadar müslüman olsalardı bu memleket dünyanın en saygın ülkesi olurdu erbakan milyonlarca insanın şehadeti ile allahın rahmetine kavuştu yaşar okuyan ve diğerlerinin bu gün düştükleri duruma bir bakın ha onlarda ölecekler tabi peki hiç düşünüyorlarmı allah indinde onlara şahidlik yapacak kaç kişi bulunur acaba.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • israfil yücetepe 12 yıl önce Şikayet Et
    İslamı zerre yaşamayanlar. Yıllarca bize İslam'ı anlattı. Hocalık yaptılar. Aramızdaki iyi insanları kötüymüş gibi gösterdiler. Dinimize küfrettiler. Ama yemezler artık!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • fahri aydın 12 yıl önce Şikayet Et
    bu arada. yalan rüzgarı manşetinide unutmayın..yayınlamamış icraatın içinden programını yayınlanmış gibi haber yapmıştı
    Cevapla
  • Mehmet TEKE 12 yıl önce Şikayet Et
    28 şubat kapak olsun. işte şu an esameleri dahi okunmayan bu insan müsveddeleri tarih önünde 1000 yıl karanlıklara mahkum edildiler .utanç ve yüzü karasıcalar a bu ders te kapak olur
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat