Kıyametimiz kopmuş haberimiz yok!

  • GİRİŞ24.03.2012 12:02
  • GÜNCELLEME24.03.2012 12:02

Günler haftalara karıştı Adem ve Hamit’ten haber yok. Sabırlar hâla taşmıyor!
Suriye’de masum sivilleri, günahsız bebeleri katleden Esad ve askerleri bize de Adem ve Hamit zulmü yapıyor alçakça...

Dışişlerimiz, içişlerimiz dahil bir çaresizlik var ortada. Âdem ve Hamit’in hayatta olduğunu bildiiğini söyleyenler nerede olduğundan ise habersiz!

İki haftayı geçti, 16 gün oldu.
Ortada, net olan hepimizin bildiği tek bir şey var; mazlumların sesi için yollara düşen Adem ve Hamit yok. Seslerini duyamadık. Bir kare görüntüleri düşmedi ekranlara, ajanslara.

“Yaşıyorlar mı?” diyorsun bilmem kaçıncı ağızdan râvi, eveleme gevelemeler fısıldanıyor kulaklara.
Tamam, Suriye içinde insan kanının kaynadığı bir kazan. Ha diye yerlerini bulmak, durumlarını öğrenmek ve son sözü söylemek kolay değil. Fakat bu durum koca Türkiye'ye de yakışmıyor. Ülke olarak garabet bir haldeyiz ve fena can sıkıyor bu durum!

Ya bizler? hemen her şeye burnunu sokan, hemen her şeye söyleyecek lafını dilinin altında tutan gazeteciler… Ortadaki çaresizliği kabullenmiş bekliyoruz. Küçük büyük tüm kıyametlerimiz kopmuş haberimiz yok sanki. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu elinden geleni yapıyor diye kenara çekilmek niye? Adem ve Hamit'in suskunluğumuz gazeteciliğimizle çelişiyor .

“Adem ve Hamit savaş olduğunu bile bile ateşe gitti” diyen, gazetecilik ruhsuzu meslektaş müsvettelerini bir kenara koyalım…

Adem’in yolunu gözleyen 4 sabiyi ve vakur eşi aklına düşünce kelam tutan eli de yüreği gibi titreyen gazeteciler, neden sessiziz? 
Endişelerimiz “Adem ve Hamit feryadı” edecek kadar artmadı mı henüz?

Ve nihayet dün bir adım atıldı ve “www.bekliyoruz.org” sitesi kuruldu. Adem ve Hamit’ten 15 gündür haber alınamadığının endişesini duyan medya mensupları imza atıyor.

Hemen hepsi sağ medyadan çok sayıda meslektaş imza atmış. Duyurulsa vicdanı olan her gazeteci imzalar belki. Ama ben bu bekleyişin sadece imzayla biteceği kanısında değilim. Tek çözüm değil ama Bekliyoruz.org'u yollara düşürmenin zamanı geçiyor. Oraya imza atan herkes yarın harekete geçeceğinin imzasını da atıyorsa beklemek yersiz ve boşuna.

İnsanlığın sesi olmaya giden vicdanlarımızı en azından yollarda karşılarız...

Ersin Çelik / Haber 7
ersin.celik@haber7.com
www.twitter.com/ersinceliq

Yorumlar5

  • vatandaş 12 yıl önce Şikayet Et
    akpden ses yok bu konuda... diyorsunuz yani, sayın yazar.. sahi nerdeyse her konuda "beyanat" verenler neden konuşmuyorlar.. Dillerinimi yuttular yoksa..
    Cevapla
  • kamil hisarlı 12 yıl önce Şikayet Et
    esede küçük küçük operasyonlar yapılmalı. adem esir ama hüsnümahli ahkam kesiyor. mesela uçaklarımız kalkıp terör yuvalarını bombalar gibi esedin tanklarını bombalayıp gelmeli. mit de kendi görevi dahilinde bazı uygun operasyonlar yapmalı. karşımızda bir devlet değil, bir çete bir terör örgütü olduğunun farkına varalım ve ona uygun karşı yöntemler geliştirelim. bilelim ki çözüm büyük harekatlarda değil küçük küçük operasyonlardadır. dünyada en çok ajan istihdam eden rejim kanaatimce esed rejimidir. türkiyede de bazı ajanları olduğunu tahmin ediyorum. mesela hüsnü mahli esed rejimi ajanı tarifine çok uyuyor. onların gazetecileri bizde tv tv gezip yalanın çarpıtmanın binini masum suriye halkının kanı karşılığında satıp duruyor. bizim gazetecilerimiz ise orada muhabirlik bile yapamıyor. buradaki gazetecilerimiz ise hala hüsnü mahlinin yalanlarına borazan oluyor.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    ADEM ÖZKÖSE VE HAMİT COŞKUN!-2. Adem ve Hamit in İran gizli servisinin elinde olduğu haberleri gelmeye başladı..Haydi bakalım!Birde İran ile Türkiye nin arasını açmak için bahanelermi çıkacak.Biz Suriye nin yaptığı zulmünden dolayı sıkıştırılması gerektiğini vurgularken, birde İran bunalımı mı?!Bunları bir planlayan mı var?Neyse!Her kimin elinde olursa olsun insan hakları savunucuları olan bu gazetecilerin derhal bırakılması için uluslararası sahada girişim lerin acilen yapılması gerektiği aşikare ortada...İnşaALLAH sorun çabuk çözülür..VesSelam
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    para ve adam lazım. kargaşa ortamlarında puslu havada gizli faaliyetler bazen daha kolay olmaz mı bu ülkeye sızacak cebi dolu masraftan kaçınmayacak dört beş mitçi olacak muhakkak bir ipucuna ulaşılır. bir haber gelmediğine göre pazarlık isteyen de yok. duyuralım da dünya duysa bu olayda bir ilerleme olacak gibi görünmüyor. devlete baskı yapmak gerekiyor ki orada aramaya başlansın başka çare gözükmüyor
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    ADEM ÖZKÖSE VE HAMİT COŞKUN!. Hak yolda mücadele asil ruhluların işi.Hakkı tutup kaldırmak ayrı bir meziyet ve asalet.Hak yolda olanlara kendisini feda işi ise çok daha başka bir ulvi bir duygu ve çok az kişiye nasip olan cesaret/fedakarlık ve kahramanlıktır..Peki!Ya bunlara sesini çıkarmayanlara ne denir?!Hamit ve Adem için uluslararası etkin güçleri harekete geçirecek bir yayın gücü yok mu Türkiye de?!Haydi bakalım, gösterin gücünüzü ve etkinliğinizi?!Görelim ne kadar etkinsiniz uluslararası alanda..Bekliyoruz!Sabrımızı taşırmayın lütfen!!..VesSelam
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat