“Beraber ıslandık biz bu yollarda…”

  • GİRİŞ19.06.2024 09:21
  • GÜNCELLEME05.07.2024 16:17

Gerek Almanya’dan gerek Türkiye’den gerekse dünyanın birçok farklı noktasından gelen vatandaşlarımız “Sarı” renkleriyle dünyaya nam salan Dortmund’u kırmızı-beyaza boyamışlardı. Karşılaşmadan saatler önce Dortmund sokaklarında taraftarlarımız marşlarla, şarkılarla kimi zaman “Erik Dalı” eşliğinde güzel görüntüler oluşturuyorlardı. Ancak maçın başlamasına birkaç saat kala başlayan sağanak yağış maçı izlemeye gelen on binler için büyük bir sürpriz oldu. Maç boyunca da etkisini gösteren yağmur altında ay-yıldızlılarımız kendilerini desteklemeye gelen on binlere ve televizyonları başında hop oturup hop kalkan milyonlara müthiş bir zafer hediye etti.

Maça çok hızlı başladık. Ferdi’nin soldan etkili bindirmeleriyle henüz 10. Dakikada Kenan Yıldız’ın pasında Kaan Ayhan’ın vuruşunda top direkten döndü.

11’inci dakikada Gürcistan’ın maçtaki ilk etkili atağında Mekvabishvili’nin şutunu kalecimiz Mert Günok çıkardı.

20’nci dakikada etkili paslarla ceza sahasına kadar gelen millilerimizde Hakan Çalhanoğlu’nun yakın mesafeden şutunda top yandan auta çıktı.

Beklediğimiz gol 26. Dakikada Mert Müldür’le geldi. Sol kanattan çizgiye kadar inen Ferdi’nin ortasında Gürcistan savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topa sağ ayağıyla gelişine vuran Mert Müldür milli takımımızı 1-0 öne geçirdi.

Bu golün hemen ardından Arda Güler’in bu kez sağ kanattan taşıyarak ceza sahasına yerden ortaladığı topta Kenan Yıldız’la golü bulduk ancak bu gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

32’nci dakikada Gürcistan Mikautadze’nin golüyle milli takımımız karşısında beraberliği sağladı. Kochorashvili sağ kanattan çalımlarla yerden ortaladığı pası gole çeviren Mikautadze Gürcistan’ın UEFA Avrupa Şampiyonaları tarihindeki ilk golünü kaydetti.

İlk yarıda Gürcistan’ın etkili pozisyonları olsa da soyunda odasına beraberlikle gittik.

60’ıncı dakikaya kadar oyunda yoğun baskımız vardı.

65’inci dakikada Real Madrid forması giyen milli yıldızımız Arda Güler’in jeneriklik golü millilerimizi bir kez daha maçta öne geçirdi. Ceza sahası dışında harika bir şut çeken Arda, dokuzuncu kez giydiği milli formamız ile ikinci golüne imza atarken milyonlarca vatandaşımızı sevince boğdu.

Bu pozisyonun hemen ardından Ferdi’nin sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girdiği pozisyondaki yanlış pas tercihi millilerimizi maçı koparma şansımızı erteledi.

Montella 79. Dakikada ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Maçın yıldızı Arda Güler’in yerine Yusuf Yazıcı’yı, Kaan Ayhan’ın yerine ise Meriç Demiral’ı oyuna aldı. İtalyan teknik adam Daha sonra ikinci müdahalesini Kenan Yıldız ve Mert Müldür’ün yerine Kerem Aktürkoğlu ve Zeki Çelik’i oyuna alarak yaptı.

90 artı 3 ve 6’ncı dakikalarda Gürcistan’ın kaçırdığı goller yüreklerimizi ağzımıza getirse de milli takımımız Kerem Aktürkoğlu’nun yarı sahamızdan alıp rakip sahaya taşıdığı ve boş kaleye gönderdiği golle Gürcistan’ı 3-1 yenerek turnuvaya 3 puanla başlamasını bildi.

Bir galibiyetten çok daha fazlasını ifade eden bu 3 puanla turnuvaya iddialı bir başlangıç yapan millilerimiz gruptan çıkma yolunda da önemli galibiyet imza atmış oldu. Bu galibiyet aynı zamanda sonraki Portekiz ve Çekya maçları için de özgüvenimizi arttırıcı bir etki yapacaktır.

İlk 11’de maça başlayan ve daha sonra oyuna giren futbolcularımızla milletimize bayram hediyesi veren tüm takımla gurur duyuyoruz. Şimdi sırada aynı duygularla Portekiz galibiyeti için kenetlenme vakti…

Yazının son notu gerçek bir yıldız gibi parlayan Arda Güler için olsun. Genç oyuncumuzdan beklentilerimiz tabi ki çok yüksekti ama gerek performansı gerekse attığı golle bir kez daha tüm dünyayı kendisine hayran bıraktı. Onu canlı izlemek gerçekten büyük şans ve keyif. Yolun ve bahtın açık olsun Türkiye'nin altın çocuğu!

Ersin Şiyhan Haber7 

*Anadolu Ajansı Spor Haberleri Direktörü

Yorumlar6

  • Servetiye Cephesi 4 ay önce Şikayet Et
    Çekya-Portekiz maçını izleyenler bu grubun ilk iki takımını izlediklerini anladılar. Attığımız goller bizi uçurmasın! Gürcistan, bu grupta sonuncu olur. Asıl rakibimiz Portekiz. Ancak Çeklerle amansız bir ikincilik yarışına girebiliriz. Orkun, Samet, Kaan ve Hakan'la bu iş yaş.
    Cevapla
  • Marmaris 4 ay önce Şikayet Et
    Yaşayarak yazılan bir anlatı olmuş bize de yaşattınız görmeden oradaki havayı…
    Cevapla
  • A. Baki KARACA 4 ay önce Şikayet Et
    İzlediklerimizi yazmışsınız. Bir yazar halkın bilmediği görmediği perde arkası dediğimiz konuları yazar farklı yaklaşır ...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Megafonumu verin 4 ay önce Şikayet Et
    Abartmayın isterseniz bu kadar. Belliki Portekiz - Çekya maçını izlememişsiniz.
    Cevapla
  • Mizah 4 ay önce Şikayet Et
    Biz ülkeyi yakan adamla beraber değiliz. Onu bir kenara ayır. Milli keyfimizde bile siyaset yapan yolunu şaşırmış ile birlikte değiliz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat