Süleyman Bey’in koyunları

  • GİRİŞ17.08.2011 05:25
  • GÜNCELLEME17.08.2011 05:25

Rahmetli Turgut Özal’ın siyasi yaşamının en büyük hatası hiç kuşkusuz Demirel ve Ecevit’in 12 Eylül siyasi yasaklarından kurtulmasında referanduma başvurmuş olmasıdır.

Özal, bu kirli Kenan Evren mirasını ANAP’ın TBMM’deki çoğunluğuna dayanarak çözüp, siyasi yasakları kendisi kaldırmış olsa idi, muhtemelen Süleyman Demirel Türkiye’nin siyasi hayatına bir kez daha tasallut etmiş olmayacak idi.

Referandum ile siyasi haklarına kavuşan Demirel, “değiştim” dedi, “emanet oy” istedi, 91’de Başbakan, 93’de de, Özal’ın çok erken vefatı ile Cumhurbaşkanı oldu.

“Değiştim” diyen Süleyman Demirel Türkiye’yi çok fena aldattı, kendisini Çankaya’ya attı, Türkiye’yi de 90’lı senelerin karanlığına çekti.

“Kim ne verirse ben beş bin lira fazla veririm” ifadesiyle simgelenen politikalarıyla kamu maliyesini çökertti, 94, 99, 2001 krizlerinin mimarı oldu; siyaseten de Türkiye, yakın tarihinin en karanlık, en vahşi senelerini yaşadı, Devletin gözü önünde Sivas-Madımak faciası yaşandı, Demirel Çankaya’da Cumhurbaşkanı iken Türkiye’de binlerce faili meçhul cinayet işlendi, 28 Şubat utancını yaşadık.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Eser Karakaş - Star

Yorumlar1

  • Mehmet Emin 12 yıl önce Şikayet Et
    Eser Bey YAKIŞMADI. Milletin Yeğeni meşhur hortumcu Süleyman Demirel'e olan öfkesini kullanıp PKK'lı teröristlerin cenazesine "insan" muamelesi yapılmasını istemeni kınıyorum. Bu sözlerini bebek katillerinin cenaze töreni yapılmadan mezara topluca gömülmeleri için kullanman çok iğrenç.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat