Dönerci cinayetleri ve UTANÇ

  • GİRİŞ18.11.2011 07:01
  • GÜNCELLEME18.11.2011 07:01

Türkiye basınında, hem yazılı hem görsel, Almanya’da 2000 senesinden beri işlenen ve türkleri hedef alan, dönerci cinayetleri olarak tanınan ırkçı cinayetler çok haklı olarak gündemdeler.

Cinayetlere aktif olarak, en azından gözlemci statüsünde, Almanya’nın resmi kurumu Anayasayı Koruma Dairesi’nin bir elemanının da katıldığı, dazlakların evlerinde yapılan aramalarda yine bu Anayasayı Koruma Dairesi’nin verdiği kimliklerin çıktığı iddiaları konuyu daha da ilginç kılıyor; nereden bakarsanız bakın, konu Almanya için gerçek bir ayıp.

Şansölye Merkel’in bu cinayetlerin Almanya’nın utancı olduğunu üzerine basa basa ve defalarca ifade etmesi konunun ilginçliğini daha da arttırıyor.

Angela Merkel’in, üstelik, bu konunun, ucu nereye dayanırsa dayansın, mesela Anayasayı Koruma Dairesi’ne dayansa bile, üzerine gidileceğini açıklaması meselenin fikr-i takibini daha da cazip hale getiriyor.

Angela Merkel’in net tavrı konunun olumlu yanı ama bakalım sonuç ne olacak?

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz


Eser Karakaş / Star

Yorumlar2

  • Hakan Tuncay 12 yıl önce Şikayet Et
    Cinayeti türk polisler cözmüstü!. hatirladigim kadariyla son cinayette 2006 yilinda kassel sehirinde gerceklesmisti ve öldürülen türk internet sahibinin katilini bulmasinda türk polis ekibi tarafindan aydinlatilmisti. Fakat alman polisler bu önemli izi takib etmediler ve bu kisi su an yillar gecmesine ramen tutuklana bilindi. Ayriyetten bu zanli alman milli istihbarat teskilatina mensub ve kendilerini intahar eden katil zannlilara diger cinayettlerin gerceklesmesinde yardimci olmustu.Bence su an buzdaginin basini görüyoruz ve ilerde nelerle karsilasacagimizi simdiden tahmin ediyorum. Almanyanin ergonokon diye adlandira biliriz bu olaylari...saygilarimla
    Cevapla
  • ayhan bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    Alman Ergenekonu yıllardır faaliyette. Sayın Merkel Alman ergenekonu ile baş edebilecek güçtemi? twitter de kendisine bu yönde mesajlar attık Alman vakıflarının Türkiyedeki faaliyetleri, Deniz feneri yönlendirmeleri sanki Alman ergenekonu ile ilgili gibi şüpheleri uyandırmakta
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat