Polis ve TSK: Bir mukayese

  • GİRİŞ13.12.2011 06:42
  • GÜNCELLEME13.12.2011 06:42

Bu hafta sonu Antalya’da Polis Akademisi’nin düzenlediği bir sempozyuma katıldım.

Uluslararası sempozyumun temel konusu terörün finansmanı ve özellikle sınıraşan terör ile mücadelenin finansman yöntemleri idi.

Sempozyumun konusu, tartışılan konular da ilginç idi ama benim bu sempozyumdan en büyük kazancım bu vesileyle tanıştığım pırıl pırıl, çok iyi yetişmiş, konularını çok iyi bilen genç polislerle tanışmam oldu.

Ettiğimiz sohbetlerde, bir kez daha, doğru işler yapıldığında, bir kurumun nereden nereye gelebileceğini gördüm.

Meseleye tersten de bakabilirsiniz, doğru işleri yapmadığınızda bir kurumun nasıl gerileyebileceğini, nasıl itibar kaybına uğrayacağını da görebiliyorsunuz.

Açıkçası polis teşkilatından ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden bahsediyorum.

Her iki kurum da Türkiye’nin, Türkiye’yi bir kenara bırakın, her devletin çağımızda en temel kurumlarının başlarında gelirler, ürettikleri kamu hizmeti de çok yaşamsal kamu hizmeti türleri.

Köşe yazısının tamamını görmek için bu linki kullanabilirsiniz

Eser Karakaş - Star

 

Yorumlar3

  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    süper yazı. kaleminize sağılık diskoda işkenceden ölenleride biliyoruz ordu dokunulmaz değil...
    Cevapla
  • yavuz şahin 12 yıl önce Şikayet Et
    SN.KARAKAŞ SON DERECE YERİNDE TESPİTLERDE BULUNMUŞ. Bir kurum içinde yapılan yanlışları dile getirmek, ülkemizin iyiliği için bunların iyiye daha güzele doğru yol almasını dile getirmek, tetikçilik olmasa gerek.Son derece üzücü olaylar yaşamadık mı?El bombasının pimi çekerek, sözüm ona ceza verdiğini sanarak 4 tane gencecik fidanın şehit olmasına sebep olan, acıları yaşamadık mı?Olaylar basına yansımsaydı, üstü örtülüp geçilecekti.Gerçi sonuçta pekde bir şey değişmedi.Bu zata askeri mahkemenin verdiği ceza 9 yıl.Ne kadar acı değil mi.Daha 2-3 ay öncesine kadar Kıbrıs' da dayak yüzünden öldüğü idda edilen genci ne çabuk unuttuk.Hiç bir kurumda keyfiyet olmaamlı, her kurum ve kişi yetkisi dışında iş ve muamelede bulunmamalı.Ülkemizin daha güzel günlere gitmesi dileğiyle
    Cevapla
  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    utanmaz tetikçi. geçmişle ilgili böyle bir kıyaslama yapsaydınız belki hakkınız var diyebilirdim ama 20 yıldır bırakın dayağı erbaş ve erleri tsk da neredeyse eleştirmek bile zordur.polisi askeri kıyaslayarak topluma ve birbirine karşı gizli gizli kışkırtma görevini kim verdi sanada polisin kamuoyuna yansıyan bir hatasının içerisine tsk yı çekmeye çalışıyorsun.kaldıki bunda polis teşkilatı suçlu değildir.nasıl kuralsız ahlaksız kanunsuz gazeteciler varsa poliste olacaktır askerde.herkesi bir anadan babadan doğurtma şansınız olsa bile standart kamu görevlisi yaratma şansınız yoktur.çok kötü polisimiz çok azdır ama çok iyi polisimiz çok çok fazladır.tıpkı iyi askerlerimizin çok olduğu gibi.yıkıcı karakaş sen bunları görevin sebebiyle anlayamazsın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat