Juve'ye tarihe geçen Aslan pençesi

  • GİRİŞ18.02.2026 09:15
  • GÜNCELLEME22.02.2026 09:45

Galatasaray tarihinin 21. yüzyıldaki en büyük Avrupa zaferlerinden birini izledik. Bambaşka bir maçtı. Akıl ve mantıkla izah etmenin az kalacağı, içine duygu eklemeden tanımlamanın anlamsız olduğu bir mücadele.



GALATASARAY TARİHE ÇOK GÜÇLÜ BİR İZ BIRAKTI

Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde hiç 5 gol yememişti. Ayrıca bir Türk takımı, Şampiyonlar Ligi'nde hiç 5 gol atamamıştı. İlklerin yaşandığı bu özel gecede Galatasaray tarihe çok güçlü bir iz bıraktı.

Maç tempolu ve Juventus'un faulleriyle başladı. Galatasaray'ın ön alan baskısı kendini gösterdikçe İtalyan ekibinin hata yapacağı ortaya çıkmaya başladı. Günün yıldızlarından Sara'nın golünde Osimhen'in baskısı rakibi bunalttı. Nijeryalı yıldızın şok presleriyle başlayan atakların gollerle sonuçlanması, Galatasaray'ın nasıl bir silaha sahip olduğunu da anlatıyor. Osimhen gol atmasa bile yaptıklarıyla Avrupa'nın şu an en formda golcülerinden biri.

Barış Alper'in eksilttiği sol bekler, İtalyanlar açısından çok can sıkıcıydı. Cezalı duruma düşen iki sol bek sonrası Spaletti'nin buna çözüm bulması gerekecek.

Takıma geldiği günden bu yana büyük katkı sağlayan Lang, gollerde ve oyun içinde etkinliğiyle çok başarılıydı. Okan Buruk'un ondan istediklerini sahaya çok iyi yansıttı.



HAMLELER İLE TAKIM SEVİYE ATLADI

Yedek kulübesi güçlü olan Galatasaray'da Sane, Icardi, Boey, Singo ve Eren'in oyuna girişi üst düzey bir seviye anlamına geliyor. 4. sezonunu yaşayan Okan Buruk, bu mevsim ilk kez böyle bir kadro zenginliği yaşıyor. Bunu da muazzam yöneterek adeta ders verdi. Oyuna girmeyen isimler de İlkay ve Asprilla örneğin. Böyle bir kadro derinliği çok nadir görülür. Galatasaray yönetimini de bu açıdan tebrik etmek gerekiyor. Her ne kadar orta saha transferinde hayal kırıklığı yaşansa da bu sezon hamleler ile takım seviye atladı.

Galatasaray, ligde ve Avrupa'da rüya gibi geçen dönemine yeni bir başarı daha ekledi. Taraftar, camia, yönetim ve futbolcular maç öncesi müthiş kenetlenmişti. Türk olmayan takımları yenmek üzere kurulmuş bir kulübün mazisine yakışır biçimde oynadılar. Savaştılar, mücadele ettiler. Rakip eksik kalınca durmayıp devam ettiler. Rövanşı olan bir maça ne kadar avantajlı gidilirse o kadar iyiydi. 3 gollük bir avantaj var şimdi ve bunu her dakika akıllıca kullanmak gerek. İtalya'da hak edilmiş bir zaferle daha oradan ayrılıp, son 16 için Liverpool ya da Tottenham beklenecek.

Böylesine büyük hedefler için kurulmuş olan kadronun bugünleri görmesi gurur verici. Hepsine helal olsun...

Evren Göz - Haber7

Yorumlar15

  • satın 1 ay önce Şikayet Et
    barış alper futbolcu filan degil. iki hareket yaptı diye yapamadıgı onlarca şeyi görmezden gelemeyiz. topların %80 ini kaybeden bir futbolcu takıma yarar mıdır zarar mı?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Arslan 1 ay önce Şikayet Et
    Kanarya cik cik etti
    Toplam 1 beğeni
  • TÜRKİYEM 1 ay önce Şikayet Et
    Liverpool gelmesin artık yahu...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • aziz 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Hakkaniyetmi 1 ay önce Şikayet Et
    Yalnız bu maçta Juventus lehine de bitebilirdi. Oyun son periyotta tamamen gs ye geçti. Kırmızı olmasa ne olurdu?
    Cevapla
  • TUNA HAN 1 ay önce Şikayet Et
    Galatasaray; Kırmızıdan öncede galip durumdaydı. 60. dakikada Davinson Sánchez 3. Gol ü attıktan 7 dakika sonra Juventuslu oyuncu 67. dakikada kırmızı gördü.
  • RIFKI 1 ay önce Şikayet Et
    yav he he...
  • Muhsin Sav 1 ay önce Şikayet Et
    11 e 11 ken 3-2 öne geçtik
    Toplam 5 beğeni
  • Fiko 1 ay önce Şikayet Et
    (Bir GS li olarak) Kesinlikle katılıyorum, kırmızı olmasa ne olurdu? soru net..
  • Tığlı 1 ay önce Şikayet Et
    Hey Maşallah yüreğine sağlık kardeş.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • TUNA HAN 1 ay önce Şikayet Et
    Tamam da; Juventus forması giyen Andrea Cambiaso, 33. dakikada Barış Alper Yılmaz'ı faulle durdurdu. 18. dakikada sarı kart gören ve rövanş maçı öncesi cezalı duruma düşen Cambiaso için, ikinci sarı kart ve kırmızı kart olması gerekiyordu. Ayrıca; maçın 6 dakika uzatılmaması Hakeme İtalyan futbol mafyası tarafından yapılan baskının etkisi ile olmuş olabilir mi ?
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat