Yüce Türk Milleti adına karar verildi!

  • GİRİŞ14.10.2014 10:31
  • GÜNCELLEME14.10.2014 10:31

Seçimlerin teknik aritmetik yönü elbette çok önemli ve burada gayri meşru yapı açısından elbette çok büyük bir hezimet yatıyor ancak bundan sonrası için asıl önemli olan şu noktalarda tebarüz eden büyük kazançlardır.

BİR: Cemaate karşı korku duvarı aşıldı. Paralel yapının yüksek mahkemelere, ünvanlı görevlere, kritik noktalara yerleştirdiği “cüppeli abiler” eliyle bizzat adalet dağıtıcılara yönelen adaletsizlik bundan böyle aradığı zemini bulamayacaktır.    

İKİ: Paralel yapının kendilerinden olmayan hakim ve savcıları teftişler, atamalar ve sicil bozma gibi yöntemlerle lekeleyerek elemesi eskisi gibi kolay ve mümkün olmayacağı için, ve bittabi, soru çalarak, adam kayırarak belli noktalara getirdikleri düşük kalite elemanları zaman içinde eleneceği için yargıda kalite zaman içinde artacaktır. 

ÜÇ: Yargıda kalitenin artması toplumda yargıya olan güveni de doğrudan etkileyecektir. Hakimlerin vicdanları hayalet yapının tasallutundan kurtulacağı için verilen kararlar Pensilvanya’nın buyrukları değil özgür iradeli hukukçuların kararları olacaktır.

DÖRT: Dini cemaat postuna bürünmüş örgütlü bir suç örgütü olduğu anlaşılan ancak somut bağlantılar ve deliller henüz fotoğrafı tamamlayacak denli ortaya çıkmadığı için kapladığı alan da bilinemeyen paralel yapının yargı mensuplarınca da tespit ve ret edilmiş olması çok değerlidir.

BEŞ: Türkiye’de yargı hiç bir zaman vesayetçi yapılardan ya da belli ideolojilerden azade değildi ama ilk kez bu kadar düşünülmüş, önce takiyye vesaire marifetiyle daha sonra işgal ettikleri makamlara tahsis edilmiş mevzuat yardımıyla korunmuş, tuzu kokutan bir yapıyla karşı karşıya kalındı. Sorunu teşhis etseniz de çözümü üretecek mekanizmalar yine aynı yapı tarafından ele geçirilmiş durumdaydı. Bir bedenin kötü bir ruh tarafından ele geçirilmesi gibi. Ama önce 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde Türkiye toplumu, şimdi HSYK seçimleri dolayısıyla 14 bin hakim ve savcı gösterdi ki bu ülke bu ihaneti, bu ahlaksız saldırıyı aşacak iradeye ve güce fazlasıyla sahip.

Yazının tamamı için tıklayın...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat