Diktatör olmaya hazır mısınız?

.

  • GİRİŞ22.07.2022 09:14
  • GÜNCELLEME27.07.2022 09:16

Hele biz bir iktidara gelelim, siz o zaman görün bakalım dış politika nasıl kurulur, diplomasi nasıl işler, sorunlar nasıl çözülür.

Nasıl çözülür?..

Bir kere böyle yüksek perdeden konuşulmaz, beylik cümleler kurulmaz, komşularla iyi geçinilir.

Tamam, başka…

Başka, sıfır sorun politikası devreye sokulur, Suriye’den Mısır’a kadar bütün gümrükler açılır, Ege kardeşlik denizine döner, Akdeniz’den çıkan paylaşılır, Karadeniz barış gölü olur.

Ne güzel, sonra daha neler olur…

Türkiye, AB üyeliği için çalışmalarını sürdürür, Amerika ile müttefik olduğunu unutmaz, NATO’nun ikinci büyük askeri gücü olarak itibarını korur, Rusya ile çıkarları doğrultusunda alışverişini sürdürür, Çin’i yeniden konumlandırır, Ortadoğu’ya ayrı bir parantez açar, Afrika’nın nereye gittiğini anlamaya çalışır ona göre hareket eder, dünyanın dönüşüne göre yerini belirler.

Harika, mükemmel, hatta süper…

Sadece bunlarla sınırlı kalmaz, dış ilişkiden dünyanın dışı da anlaşılır, yani uzay çalışmaları da bir nevi dış ilişkiler kapsamına girer, Türkiye bizim iktidar olmamızla uzay konusunu da gündemine alacak ve gerekli yatırımları yapacaktır, ben şahsen bunun teminatıyım.

Yok artık, ciddi misiniz, uzay falan…

Tabi ki, neden olmasın, istikbal göklerdedir, biz o göklerin kızıl kanatlı kartallarıyız, çağın gerisinde kalacak halimiz yok herhalde, her şeye bir yerden başlamak lazım.

Bir de İsrail konusu var, o mesele hakkında ne…

Kolay iş, hiç uzatmanıza gerek yok, öyle kafaya takılacak bir konu değil o, İsrail ile çıkarlarımızı gözeterek ilişkiler kuracağız, kazanmadığımız bir denklemde yer almayacağız, Doğu Akdeniz’de, biz de varız, bu deniz hepimizin, ne çıkarsa birlikte paylaşacağız, diyeceğiz.

İsrail’e…

Heee, İsrail’e diyeceğiz, biz Türkler daima Yahudilere yardım etmişizdir, taa 1492’den beri bu böyledir, aramızda husumet yoktur ama başta Aksa olmak üzere manevi anlamı bizim için de büyük olan yerlere saygı göstermelerini isteyeceğiz, aksi halde dostluğumuzun bozulabileceğini de hatırlatacağız.

Allah Allah çok ilginç, İsrail’e kızarsanız belki de, bir daha Davos’a gelmem falan, da dersiniz, der misiniz acaba…

Yahu yok, o kadar değil, o söylendi, siz de işin cılkını çıkarmayın, biz daha başka, daha heybetli bir cümle kurarız, yeni bir kitap yazılır, bizim kurduğumuz cümle de o kitapta yerini alır, gibi şeyler söyleriz herhalde, ne bileyim günü gelsin deriz bir şeyler.

Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de yerini alır, olayı…Hani İsmet Paşa’nın mektubu, onu da oradan alıyorsunuz galiba…Gerçekten gurur duydum, helal olsun…Unutmadan bir de İran konusu var, ne durumdayız orda…

Evet bir de İran konusu var, o da önemli, İran bizim için önemli, tarihi burada beraber kurduk, eğer komşuluk hukukuna saygı gösterir, terör örgütlerini desteklemez, Suriye ve Irak’taki yayılmacı emellerinden vazgeçerse gül gibi geçinir gideriz, bunları İran’a anlatacağız.

Evet evet, bunları İran’a anlatmak lazım, en azından birinin anlatması lazım, doğru diyorsunuz…

Ermenistan’a da uyarılarımız olacak tabi, öyle olmaz, onların da dikkat etmeleri gereken mühim konular var, madem komşuyuz, daha dikkatli olacaklar.

Yerden göğe kadar haklısınız, onlara ne diyeceksiniz merak ettim…

Onlara diyeceğiz ki, artık Azerbaycan ve Türkiye üzerindeki hayallerinizden vazgeçin, bu topraklar Türk yurdu, buralar Büyük Ermenistan hikayesine meze olacak yerler değil, bu tutumunuzu sürdürürseniz aramız düzelmez, yok iyi niyetle bu dünyanın gerçeklerini kabul ederseniz sizinle de kardeş oluruz, diyeceğiz.

Vallahi pes, bravo, yürekten alkışlıyorum sizi, helal olsun…Helal olsun da, bir sorun var galiba…

Ne oldu ki, ne sorunu var?..

Biliyor musunuz, bu söylediklerinizi muhataplarınız kabul etmediğinde Türkiye’nin yeni “diktatörü” siz olacaksınız.

Yok canım, ne diktatörü, bunlar bizim hakkımız olan şeyler, haklarımızı savunmayacak mıyız yahu!..

Savunacaksınız elbette, fakat siz benim sorduğum soruya cevap verin, Türkiye’nin yeni “diktatörü” olmaya hazır mısınız, değil misiniz?

Yorumlar3

  • Mürteza UZUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar ülkemizin yeni diktatörü asla olamazlar, olsa olsa ki kazanırlarsa olacaklardır, müstevlilerin kuzu çocukları olurlar; israil'in en sevdiği kuzular.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yavuz Sultan Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Mandacı illet zillet ihanet ancak ve ancak sömürge valisi olmağa ve bu ülkeyi parçalayıp yıkmağa hazırdır !..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ugur 1 yıl önce Şikayet Et
    Nüktedan hocam tebrikler
    Cevapla Toplam 14 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat