Derin kulak Org. Başbuğ'a uzandı

  • GİRİŞ20.02.2010 07:55
  • GÜNCELLEME20.02.2010 07:55

Derin kulak Org. Başbuğ’a uzandı

MİLLİ Güvenlik Kurulu toplantısına dakikalar kala basına Genelkurmay Başkanı’nın ses kaydı sızdırılıyor...

Belli ki Org. Başbuğ bir yerde komutanlarıyla bir görüşme yapıyor...

Ve yine belli ki kendisini oldukça güvende hissediyor. Yani rahat.

Ve birileri o toplantıyı gizlice kaydediyor...

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başlamadan hemen önce de servise sunuyor...

Elektronik Harp Dairesi Başkanı’nın başka bazı komutanların eşleriyle yaptığı konuşmalar dahil benzeri kayıtları görmüştük.

Sonunda o kaydı yapan “derin kulak” geldi, Genelkurmay Başkanı’na kadar uzandı.

Peki bunu yapanlar kimdir ve ne yapmak istiyorlar?

Öncelikle diyor ki:

“Kozmik Oda’nın da ötesinde içindeyim.”

Ya da daha keskin bir mesaj:

“Ensendeyim, yanındayım.”

Bunun başka bir anlamı olamaz.

Şimdi iyi düşünelim:

Genelkurmay Başkanı diyor ki: “Bize karşı psikolojik harekât yürütüyorlar.”

Daha bu cümlenin yankısı bitmeden Genelkurmay Başkanı’nın ses kaydı basına sızdırılıyor Bunun üzerinde düşünmek lazım...

Ve şu soruyu da sormak gerekiyor:

* Acaba daha ne tür mahrem kayıtlar var? Ansızın bir darbe daha vurmak için zaman kollayan ses kayıtları...

Günlerdir söylüyorum eğer Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinde soğuk savaş döneminden kalma bir zihniyetle Gladio benzeri antidemokratik organizasyonla, cuntalar, örgütlenmeler varsa elbette temizlenmeli.

Ama böyle olmaz...

Yani bir hukuki sonuç doğurmayacağı anlaşılınca o ses kayıtlarını kirli bir savaş için sızdırmak olmuyor...

Sonuçta bu ordu Fatih’in İstanbul surlarına dayandığı günden, Çanakkale’ye, oradan Misak-ı Milli’ye kadar bu milletin ordusudur.

Bu yüzden yakışmıyor...

Yazının devamını okumak için bu linki tıklayınız

fcekirge@hurriyet.com.tr

Yorumlar5

  • Suphi UÇAK 14 yıl önce Şikayet Et
    NE YANI. Ne yanı Sayın Çekirge Genel Kurmay Başkanının yaptığı konuşma doğru da o konuşmayı ifşa etmek mi yanlış.Bir Gn.k.Başkanı bu tarz bir konuşma yapmalımı diyorsun.Ben de YUH diyorum.Eğer MEDENİ,ÇAĞDAŞ dediğiniz Batı ülkelerinin herhangi birinde bu konuşmayı yapan bir Komutan bir saat görevinde kalabiliyorsa bizimki de yapsın.Yoksa derhal istifa etsin.Yeter artık hükümetin,Parlamentonun altını oymaktan,tuzak kurmaktan vaz geçin.Yazık oluyor bu millete,Bu millet siziasla af etmeyecek.
    Cevapla
  • xmenbln 14 yıl önce Şikayet Et
    yani bu kadarida olmaz.. neyi kimlerle kiyaslamis.... FATIHIN zamanin ordulari ile canakkale savasi dilimine kadarki askerlerimizi simdiki TSK ile kiyaslamis.... resmen benzetmek gibi olmasin ama ROLLS ROYCE ile bisikleti kiyaslamak gibi birsey.biri bir elmalik bahceden gecerken aldigi elmanin parasini sahibine veren bir asker-digeri ise vurdugum vurduk-kirdigim kirdik-kimseyi takmam-yerine göre ASKERLIK YAPANLAR bilir,bazi komutanlar (hasa) burada ALLAH benim havasinda.birakin allah askina su PEYGAMBER OCAGIni.önce bir abdest alin sayin ADDci komutanlar.
    Cevapla
  • mehmet altan 14 yıl önce Şikayet Et
    fatihin ordusu yok. bu ordu fatihin ordusu olsa kendi halkı ve islamla savaşmaz. bu ordunun köşe başlarını tutmuş bir kısım zevat halka değil israile ve ingiltereye çalışı.r oraya bağlı iş görürler, çörçilin stratejisi istikametinde halk başını kaldırmasın diye de on yılda bir darbe yapar. darbe için terör örgütleri kurar, türkiye de milleti bölerek birbiribe kırdırır, baheneyide de üretir. sonra kurtarıcı olarak kendini pazarlar , halkın ordusu yeni oluşuyor, ergenekon temizlenince halkın çocukları gelecek beyazlar gidecek.
    Cevapla
  • Yusuf Baltacı 14 yıl önce Şikayet Et
    HIRSIZ!.... Yani hırsızın hiç suçu yok mu sayın Çekirge...Demogoji olur da bu kadar olur...Başbuğun söylediklerini akıl izan kabul edebilir mi?Bir genelkurmay başkanına yakışır mı bu sözler?Adam resmen kendi halkı ile cebelleşiyor.Yani bu kafalarla iyi ki bir savaşa girmemişiz!...Şimdi çok iyi anlıyorum, üçbuçuk soysuz teröristin bu ülkenin başına nasıl bela olabildiğini...Yani darbeye marbeye yorulan aklın yarısı ülkenin yararına ayrılsaydı inanın bu kadar şehit vermezdik!...Ne deyim,yazıklar olsun bu kafalara...
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 14 yıl önce Şikayet Et
    içim acıyor. Cuntayada,ceberrutlarada hatta rejime bile karşı biri olduğum halde 50 yaşında tutmayan dizlerime rağmen bu vatan için sınırda nöbet tutmaktan asla kaçmayacak biriyim...Olan bitenden içim acıyor...Ey asil milletimin asil komutanları ne zaman bu halkın inancı,örfü,dini ile barışacaksınız ne zaman birbirimizi sevgiyle kucaklayabileceğiz?Bu kavga daha ne kadar sürecek?Birbirimizin kıymetini düşman gelince mi anlayacağız?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat