Covid-19'a karşı önleyici sprey

  • GİRİŞ18.09.2021 09:47
  • GÜNCELLEME20.09.2021 09:09

Can kardeşlerim canım kardeşlerim, geçtiğimiz bu zor dönemlerde bağışıklık sisteminin güçlü olmasının ne kadar önemli olduğunu hepimiz öğrendik. Covid 19a karşı kendimizi korurken maske mesafe ve temizlik ne kadar önemliyse takviyelerle vücut direncimizi kuvvetlendirmek de o kadar önemli.

İşte bu yüzden bitkilerin gücünden ve şifasından faydalanarak sizlere hem kendinizi sosyal hayatta korurken hem de çocuklarınızı okula gönderirken gönül rahatlığı ile çantasından eksik etmeyeceğiniz koronaya karşı etkili çok özel bir maske spreyi tarifi paylaşıyorum. Şimdi gelin hep beraber karanfil kekik ve lavantanın faydalarını inceleyelim.

Kekikten elde edilen karvakrol özü antiviral ve antibakteriyel özellikleri ile geleneksel tamamlayıcı bitki desteklerinin hazırlanmasında kullanılır. kekiğin en önemli içerikleri karvakrol ve timol’ün, güçlü antiviral, antioksidan antibakteriyel ve antifungal etkileri çalışmalarla kanıtlanmıştır. 

Lavanta ise içerdiği okaliptol ve linalol sayesinde  solunum yollarına etki ederek nefes açıcı ve rahatlatıcı etkisi ile koronada oldukça faydalı.

Karanfil de ise antioksidan, ağrı kesici, mikrop ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. bu nedenle covid-19 a karşı öldürücü özelliği ile tercih etme sebeplerimizden. 

Şimdi bu bitkilerin faydalarından yararlanarak maske spreyimizi yapabiliriz.

ÇOÇUKLARINIZI OKULA GÖNDERİRKEN KORONADAN KORUNMAK İÇİN ÇANTASINA KOYABİLECEĞİNİZ ÇOK ÖZEL SPREY

1 çay kaşığı portakal yağı

1 tatlı kaşığı ozon yağı veya zeytinyağı        
1 çay kaşığı nane yağı
1 fincan su
Yarım çay kaşığı karanfil yağı

YETİŞKİNLERE KORONADAN KORUNMAK İÇİN ÇOK ÖZEL MASKE SPREYİ

1 fincan su
1 tatlı kaşığı lavanta yağı
1 tatlı kaşığı limon yağı 
Yarım çay kaşığı kekik yağı

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat