Sarkozy bindiği dalı kesti!

  • GİRİŞ24.12.2011 09:36
  • GÜNCELLEME24.12.2011 09:36

Soykırım inkar yasasını” parlamentodan geçiren Fransızlar Türkiye’den gelen tepkileri aşırıya kaçmış bulurken, içlerinden kimileri de son zamanlarda Türkiye’nin komşularıyla olan ilişkilerini göstererek Türkiye’yi uluslararası diplomaside agresif olmakla suçluyor. Hatta bu suçlama ile yetinmiyor bir de aslında “soykırım inkar yasasına” bu kadar tepki gelmesinin sebebini yasanın çıkmış olmasının vahameti ile değil de Türkiye’nin kişilik yapısı ile ilgili olduğunu iddia ediyor. 

Türkiye’nin karakteri Fransa’ya agresif gözüküyor olabilir ama biz de buradan Fransa’ya baktığımızda Fransa’nın karakteri bize daha çok karaktersizlik olarak gözüküyor. Hani dünyanın dört bir yanına el uzatıp sömürgeci zihniyetini devam ettiren Fransa nasıl oluyor da insanlığı kakao, petrol ve kahveye satarken Ermenilere karşı insanlık gösterisinde bulunuyor? Özellikle Türkiye’nin Suriye baskısından hiç hoşlanmayan Fransa elindeki son koz olan bu tasarıyı da parlamentoda onayarak aslında ne kadar güç durumda olduğunu gösterdi.

Evet Fransa zor durumda. Hem ekonomik açıdan zor durumda hem de Ortadoğu’daki rolünü Türkiye’ye kaptırıyor olmasının endişesini yaşıyor. Bu yüzden de bu soykırım tasarısıyla birlikte hem Türkiye’ye kendince bir imaj çiziyor, hem de yaklaşan seçimlerde Ermenilerin oyunu alarak bir taşla iki kuş vurmayı tasarlıyor. Ancak aslında Fransa Dimyat’a pirince giderken evindeki bulgurdan olacağından habersiz.

Fransa evdeki bulgurdan oluyor çünkü her seçim döneminde blöf olarak kullandığı bu tasarıyı parlamentodan geçirerek bir dahaki seçimlere eli boş girmeye hazırlanıyor.  Aslında daha da Türkçesi Fransa Arap Baharı nedeniyle oluşmakta olan yeni dünya düzeninde saf dışı kalacağı korkusu ile ne yapacağını şaşırdı ve belli ki gözü döndü. Tabi bu Fransa’nın Fransa olarak yaşadığı bir kaygı. Bir de hikayenin Sarkozy ayağı var:

Sarkozy’i seçilememe endişesi sardı ve elindeki son kozu da kullanarak altın vuruşunu” yaptı. Aslında bindiği dalı kesti de henüz yere çakılmadığından herhangi bir acı hissetmiyor. Her seçimlerde tozu alınarak tekrar tekrar gündeme sunulan tasarı bu sefer parlamento ayağını da geçerek Türkiye’nin değil de esasen Fransa’nın ipini çekti.  Hem Türkiye ile olan ilişkisini telafisi güç hallere soktu hem de elindeki tek seçim kozunu erkenden kullanarak sıfıra çıktı.

Son tahlilde esasen Sarkozy bindiği dalı kesti ama erken öten horozun da başının kesileceğinden ya habersiz ya da seçilememe korkusu Sarkozy’e yapılmayacağı yaptırıyor. Yani Fransa kaderini bir şekilde Sarkozy’nin hırslarına teslim etti ve agresif olmakla suçladığı Türkiye’yi de bu aşamada kaybetti. İşte matematik alanında en iyiler arasında başı çeken Fransa bu sefer ciddi bir hesaplama hatası yaptı ve çoktan sınıfta kaldı. Ne diyelim Sarkozy de umarım kestiği daldan münasip bir yerine düşer de canı çok fazla acımaz. Hani insanlık bizde kalsın diye diyorum.

Figen Aypek - Haber 7
faypek@hotmail.com

Yorumlar3

  • nazim manav 12 yıl önce Şikayet Et
    onun bindigi dal kesildi,ya bizim oturdugumuz ev yikilacak,rontgenlenerek.. esas olarak dal daldir ama bizim yuvamiz yikilacak buna ne demeli,budami sarkozinin dalaverasi acaba hemde Alman merkel rontgeniyle evlerimizi basimiza yikmak,masraflari bize odetmek cok kotusunuz sarkozi ve merkel.(debrem yasasina tepki)
    Cevapla
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Hani cocuk babasina demistiya. Hem vuruyon, hemde aglama diyon!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Hani cocuk babasine demistiya. Bizi hala cocuk sanan ve bize babalik yapmaya kalkan babasi belli olmayanlarin memleketi Fransa, hem en pis ve cirkef oyunu oynuyor hemde "aman aman fazla asiri tepki göstermeyin ha!" diyede telkinde bulunuyor. Özrü kabahatinden, saskin görünme numarasi acikgözlü olma gayretinden dahada büyük olan, ancak altin yillarini arkada birakip cöküs devrine giren Fransa, artik siradan olma ve söz dinletememe devrinin geldigini görmezden geliyor, bir oyun oynayarak "ya tutarsa" diye ümid ediyor. Ama bu göl cok büyük artik zarlikoz'i, caldigin maya artik eskimeye ve gölü kirletmeye basladi, baliklarda, aliklarda, kenardan seyredenlerde, göle dalmak isteyenlerden senden ve atalarinda, oyunlarinizdan ve havanizdan tiksiniyor artik. Ama yinede basta olman iyi, Fransizlar ilerde niye battiklarinin sebebini sana baglayacaklar, hesabi sana ve köklerine kesecekler ve uyuyan devi uyandirdigin icin sana tükürecekler. Ama tarih devri-daimdir ve sizin batma devrinizdir, hayirli olsun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat