Vekilime zam, bana da zam!

  • GİRİŞ04.01.2012 08:52
  • GÜNCELLEME04.01.2012 08:52

Milletvekili maaşlarına yapılacak zamdan sonra Milletvekili Hakan Şükür’ün özel bir kanalda futbol yorumcusu olarak sözleşme imzalaması yeni bir tartışmayı daha başlattı. Zaten pek severiz çoğunluğu değil de azınlığı konuşmayı. İşte Hakan Şükür de bu kategoriye giriş yaptı. Hayırlı uğurlu olsun vesselam.

Önce vekil maaşlarından başlayayım. Vekillerin aldığı maaş yıllardır hep tartışılır, hep birilerinin karın ağrısı olur. Ama şimdi ise bu mevzu CHP’nin bir “Ali Cengiz oyununa” dönüştü. Önce evet diyenler sonra neredeyse aldıkları maaşları dahi meclise bağışlayacaklarmış gibi saf değiştirdiler. Hani uzun zamandır CHP’lileri dosyalar koltukları altında Anayasa Mahkemesi önünde görmüyorduk da vekillerin toplu bir salgına maruz kaldığı endişesine düşmüştüm. Meğer ellerine hiç fırsat geçmemiş de el mecbur bu maaş zammı meselesi ile kendi fırsatlarını kendileri yarattılar.

Hadi CHP her zamanki bildiğimiz çok acayip muhalif hareketlerde de diğerlerine neler oluyor? CHP’nin davula tokmağı vurması ile birlikte kimileri de zurnayı, trampeti ellerine kaptılar ve muhalif orkestrada çalmaya başladılar. Yok efendim milletvekilleri bu kadar maaş almasınmış. Tamam  bu vekiller bu maaşı almasınlar da ceplerini başka eller mi doldursun? Bu vekillerin birçoğu başta seçim listelerine girebilmek için mallarını gözden çıkarttı ve daha sonra seçim propagandası için  harcamalar yaptılar. Yani bir şekilde maddi olarak yıprandılar. Bir de görev süreleri boyunca daha evvelki birikimlerini kullanırlar mı?  Hadi olanlar kullansın diyelim. Hani halka hizmet Hakka hizmet ayarını çekelim. Ama ya birikimi olmayan ne yapsın? İşte mesele burada başlıyor. Bu vekiller kimseye maddi olarak muhtaç olmamalılar ki yollarını şaşıracak duruma gelmesinler.

Şimdi buradan gelelim Hakan Şükür meselesine. Tartışmanın konusu: “Bir vekil özel bir şirkete ücret karşılığı iş yapabilir mi?” Cevap: Ya bu vekil bir aktör/aktris olsaydı sanatçı kimliğini vekilliği süresince bir kenara itecek ve filmde oynamayacak mıydı? Tabi bütün bunları vekillik görevinin ihmal edilmediği alt başlığı altından  söylüyorum. Yani Hakan Şükür de vekillik görevini ihmal etmediği ve vekilliğini, yaptığı görevde bir kartvizit olarak kullanmadığı sürece neden ikinci bir iş yapmasın. Yeter ki vekiller bu tarz işleri o konunun uzmanı oldukları için yapsınlar. Yoksa maaşları yetmediği için vekil kimlikleri ile ikinci bir iş yaparlarsa bu Türkiye için vahim olur.

Son tahlilde vekillerin alacağı maaş, Hakan Şükür’ün yapacağı iş derken yine ülkenin temel sıkıntılarını es geçiyoruz. Yakında da bu konu için CHP’nin koltukaltı Anayasa Mahkemesi sezonu sayısız bölümü hesapsız arkası yarın olmasın dizisi gösterime girer ve reytingi bol bir süreç yaşarız.  Hani şunu desek “Vekilime zam, bana da zam”, belki biraz yol alacağız ama önce gerçek muhalif olmayı öğrenmemiz şart. Bu sayede azınlıktan çoğunluğa geçiş yapabiliriz.

Daha da son olarak Cumartesi günü Kars’tan Kars izlenimlerimi yazacağım. Bu benim ilk Doğu yolculuğum olacak. Batı’dan hep Doğu’ya baktım. Şimdi ise Doğu’dan Batı’ya bakacağım. Heyecanlıyım.

Figen Aypek - Haber 7
faypek@hotmail.com

Yorumlar5

  • ibrahim utku 12 yıl önce Şikayet Et
    BAŞLIK. Bu nasıl bir savunmadır anlamakta güçlük çekiyorum, " vekiller maddi olarak muhtaç olmamalıdır ki yollarını şaşıracak duruma gelmesinler" MİŞ. Biri bu yazıyı yazan bayana hatırlatsın bu ülkede ayda 700 TL ile yolunu şaşırmadan hayatlarını devam ettiren milyonlar var.
    Cevapla
  • Metin KARAKURT 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede mi yaşıyorsunuz?. Sayın yazar ya yazdığı konu hakkında bihaber, ya da bilerek insanları kandırmaya çalışıyor. Yapılan zam ve insanların itirazı çalışan vekil maaşlarına değil emekli vekil maaşlarına. Yazar sanki burada hedef saptırıyor. Bir de bu sitede hergün ahkam kesen bir yazarın daha önce hiç doğuya gitmemiş olması acı verici. Bu durumda hangi bilgi ve cesaretle yorum yapıyor ve insanların karşısına çıkıyor. Son olarak ek iş yapan Hakan ŞÜKÜR değil de bir muhalefet milletvekili olsaydı eminim yazar hanımın yazacağı çoook şey olurdu.
    Cevapla
  • Akilbey 12 yıl önce Şikayet Et
    BIKTIK PARA GÖZLERDEN, ARTIK FAKİRLER DE VEKİL OLABİLSİNLER!. "Bu vekillerin birçoğu başta seçim listelerine girebilmek için mallarını gözden çıkarttı ve daha sonra seçim propagandası için harcamalar yaptılar." Bu tespit çok doğru. Maalesef fakirlerin aday olma ve seçilme şansı hiç yok. Vekillerin % 99'u tuzu kuru zengin kesimden geliyor. Dolayısıyla halk'ın halinden anlamıyor, halk için çalışmıyor, kendi maaşının derdine düşüyor. Bu arada Figen Hanım; eşiniz vekil mi veya mişlletvekili danışmanı filan mısınız? Birazda memur maaşlarına göz atsanız diyorum...
    Cevapla
  • mustafa akgül 12 yıl önce Şikayet Et
    sn yazar,şu yazdılarınızı gerçekten inanarakmı. yazdınız?yoksa talimatmı öyleydi?şu anda görev yapan milletvekillerine yapılacak olan zama kim itiraz ediyor?itiraz, emekli milletvekillerine fahiş şekilde zam yapılmasıdır.hem bu konuda orayı burayı suçlamayın,iktidarın her yanlışında chpyi ortaya atmak sizce dürüstce bir davranışmı?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • fatoş altunkaynak 12 yıl önce Şikayet Et
    Kimse onlara vekil olda memleketi kurtar diye yalvarmadı. Sayın yazar,ülkemizde halk sıkıntı ötesi ,sadece karnını doyurmaya çalışırken vekilinin lüks içinde yüzmesi gerekmiyor herhalde,vekil sıkıntı çeksin ki sıkıntı içerisindeki halkın durumunu görsün,yok efendim ben her istediğimi elde edeyim halk ne yaparsa yapsın ,yok öyle şey,bırakın bu işi yapacaklar meclise gitsin,kimse onları vekil ol diye zorlamadı işine gelmeyen verir istifasını bırakır gider,kimseyi orada zorla tutmuyoruz,istediği kadar alsınki başka şeyler yamaya kalkışırlar mış,bu ülkede önleri açılırsa daha alasını yapacak binlerce insan çıkar,vekillik sadece onlara özgü bir şey değil,selamlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat