Sınırlarımıza tehdit olursa harekât olur!

  • GİRİŞ27.09.2014 09:22
  • GÜNCELLEME27.09.2014 09:22

Tezkere kabul edildikten sonra Türkiye’nin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Şartlar 102 gün önceki gibi değil. Tezkereyle birlikte adım atmamız gerekiyor. Hudutlarımızı korumak durumundayız” diye konuştu...

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD dönüş yolunda aralarında Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın da bulunduğu  gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 gün süren ABD ziyaretinin ardından, Türkiye’yi, bölge ülkelerini ve IŞİD karşıtı koalisyona katılan ülkeleri yakından ilgilendiren çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye’nin 49 rehine kurtarıldıktan sonra değişen pozisyonu, sınır güvenliği konusunda ne yapılacağı, Türkiye’nin operasyonların neresinde olacağı ve ne zaman harekete geçeceği konularında, Türkiye’ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, koalisyon güçlerinin şu an hava ve kara harekatı konusundaki ayrıntıları çalıştığını, kimin hangi rolü üstleneceğine yönelik çalışmaları yaptığını belirterek, “Türkiye, üzerine düşen görevi yerine getirecek” dedi. 2 Ekim’de TBMM’ye sevk edilecek tezkere kabul edildikten hemen sonra Türkiye’nin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Şartlar 102 gün önceki gibi değil. Tezkere ile birlikte adım atmamız gerekiyor. Hudutlarımızı elbette korumak durumundayız” diye konuştu.
Türkiye’ye döner dönmez yapılacak güvenlik zirvesinde nihai kararların alınacağını belirten Erdoğan, Suriye ve Irak gündeminin damga vurduğu BM İklim Zirvesi’ndeki temaslar, önceki gün sürpriz biçimde kendisini arayan ABD Başkanı Obama ve kaldığı otele kadar görüşmek için gelen Başkan Yardımcısı Biden ile yaptığı görüşmelerle ilgili de bilgi verdi. Erdoğan, Türkiye ve ABD’nin terörle mücadelede stratejik ortaklık ve sadece IŞİD değil, PKK dahil bölgedeki tüm terör örgütleriyle ortak mücadele konusunda vardığı mutabakata yönelik soruları da yanıtladı. Erdoğan’ın, Türkiye’ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat