İktidar ve muhalefet ortak tavır almalı

  • GİRİŞ22.08.2012 09:26
  • GÜNCELLEME22.08.2012 09:26

Terör bir insanlık suçudur.  Hiçbir gerekçe terörü meşru kılmaz.  Terörün sivilleri hedef almasıyla asker ve polise karşı yapılması insanlık suçu olduğu gerçeğini de değiştirmez.
Bayram terör yüzünden acılar içinde geçti.
Terör örgütü bayram boyunca can almaya devam etti.
Gaziantep’teki saldırıda 4’ü çocuk 9 sivil yaşamını yitirdi. Dün meydana gelen trafik kazasında da 9 asker ve 1 korucu şehit oldu.
Sivil-asker şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza sağlık diliyorum.

Şahin’in verdiği ipuçları
PKK Gaziantep saldırısını üstlenmedi. Terör örgütü sivillerin yaşamını yitirdiği eylemleri ya üstlenmiyor veya bir süre sonra üstleniyor.
PKK daha önce de Gaziantep’teki saldırıya benzer eylemler yaptı. İstanbul’da, Ankara’da, Diyarbakır’da, sokakta, dershane önünde sivilleri hedef alarak bomba yüklü araçlar patlattı. Kullanmadığı bir yöntem değil.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in açıklamaları bu konuda ipuçları veriyor. Bakan Şahin, “PKK’nın eylemi üstlenmemesi yapmadığı anlamına gelmez” dedi. Bazı bilgilere ulaşıldığını belirten Şahin’in olayda iç ve dış bağlantılar olduğunu ifade etmesi de önemliydi.
İçişleri Bakanı Şahin’in dış bağlantıdan söz etmesi akla Suriye’yi getirdi. Eylemin Gaziantep’te yapılmış olmasa Suriye kuşkusunu güçlendiriyor.
PKK’nın terör eylemlerini artırması, Şemdinli’yi ele geçirmek üzere saldırıya geçmesi, Foça’da bomba patlatması, milletvekili kaçırması, BDP’li milletvekilleriyle kucaklaşması, Gaziantep’teki saldırı, Suriye’de yaşanan süreçle paralellik taşıyor. Terör örgütü Türkiye’de Suriye’deki gibi görüntüler yaratmaya, dünyaya “Türkiye de Suriye gibi” mesajı vermeye çalışıyor. Yaratacağı kaosta bazı yerleşim yerlerini kontrol ettiği izlenimi vermeye çaba gösteriyor. BDP’li milletvekilleriyle kucaklaşma sahneleri, sonrasında BDP’lilerin yaptığı “Bölgeyi onlar kontrol ediyor” türü açıklamalar da bunu gösteriyor.

Gaziantep hedef
Gaziantep’in hedef seçilmesi anlamlı. Antep, bölgede PKK’nın tutunamadığı, halk desteği bulamadığı, eylem yapamadığı; farklı etnik kökenden vatandaşların barış ve huzur içinde bir arada yaşadıkları, birlikte çalıştıkları, ekonomide büyük hamle yapmış, refah düzeyini yükseltmiş örnek bir ilimiz.
Keza Suriye ile yakın ticari ve turistik ilişkisi olan, karşılıklı günlük ziyaretlerin en fazla yapıldığı, Suriyelilerin en çok ziyaret etmek istedikleri bir kent Gaziantep.
İç savaştan kaçan Suriyelilerden Gaziantep’te barınmaya çalışanların sayıları binlerle ifade ediliyor. Sokaklarda birçok Suriyeli de geziyor. Suriye’deki kaos nedeniyle sınır geçişlerinin kolaylaştığı bir ortamda teröristlerin de göçmenlerin arasına karışıp Türkiye’ye geçmeleri, PKK’yla işbirliği yapmaları düşük bir olasılık değil.

Köşe yazısının tamamını özgün kaynağından okumak için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat