Erdoğan'ın beğendiği 'nar' felsefesi

  • GİRİŞ13.09.2012 11:04
  • GÜNCELLEME13.09.2012 11:11

Narın içinde perdeler vardır orada da nar taneleri bir aile demektir. Eğer nar taneleri dağılırsa birlik, beraberlik bozulur'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Edoğan'la birlikte Azerbaycan'ın tarihi şehirlerinden Şeki'deki Han Sarayı'nı ziyaret etti. Erdoğan çiftine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva eşlik etti.

ŞEKİ-AZERBAYCAN

Mihmandar bayan, "nar meyvelerin şahıdır" diyor, duvardaki nar figürünü gösterdikten sonra... Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva birazdan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Hanım'a dönerek:
- "Nar bizim milli sembolümüzdür" diyorlar.
Başbakan ve Emine Hanım, "öyle mi?" diye sorunca, mihmandar devam ediyor:
- Meyvelerin şahı nardır. Çünkü nar şekline yakından bakılınca üstünde taç vardır. O taç devlettir. İçine bakıldığında taneler bireylerdir ama hepsi bir aradadır, birlik ve bütünlük içindedir. Narın içinde perdeler vardır orada da nar taneleri bir aile demektir. Eğer nar taneleri dağılırsa birlik, beraberlik bozulur. Bu sebepledir ki nar meyvelerin şahıdır. Hem devleti hem aileyi hem birlik, bütünlüğü gösterir.

Erdoğan: Yaşam felsefesi

Mihmandarın bu yorumu üzerine Başbakan Erdoğan'la, Şeki kentindeki 250 yıllık Han Sarayı'nın duvarlarındaki motifler üzerinden konuştuk.
Başbakan Erdoğan, mihmandarın, narla ilgili yorumunu beğendi. "Demek ki" dedi:
- Biz de nar kullanabiliriz, konuşma yapacağımız kürsüyü narlarla süsleyebiliriz. Bu figürlerde gerçekten bir yaşam felsefesi var.

Balığın anlamı

Mihmandarımız figürleri anlatmaya devam etti. Sırada bir aslanın pençesi altındaki balık vardı:
- Balık, kaygan bir hayvandır. Tutulamaz. Tutsanız da elinizden kayar. Tıpkı hayat gibi, tıpkı sağlık gibi, tıpkı gençlik gibi...

Yazının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Fikret Bila - Milliyet

Yorumlar2

  • mermus 11 yıl önce Şikayet Et
    balık, kaygan bir hayvandır. tutulamaz. tutsanız da elinizden kayar.. şeytan diyo götür balık haline ''bunlar ne lan?'' diye sor...
    Cevapla
  • DÜRÜST MÜSÜN ? 11 yıl önce Şikayet Et
    nar evet 20 tl gönderiyorsun 100 tl geliyor 5 dakkası 50 kuruş.... fikret bila evet değerli bir felsefe.. nar =kar
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat