Dört köşe yazarından ibretlik satırlar

  • GİRİŞ14.09.2009 09:18
  • GÜNCELLEME14.09.2009 09:18

Hatırlayınız, Uzan Grubu'na yönelik ilk operasyon bu gruba ait Kepez ve ÇEAŞ'a 2003 yılında el konulmasıyla başlamıştı.

İşte bu el konulma üzerine merak ettim acaba Hürriyet’in bugün mangalda kül bırakmayan bazı yazarları o gün mangalda ne pişirmişler?

“Ne şiş yansın ne kebap” mı demişler yoksa kebabı yedikten sonra şişi kalem haline getirip birilerine mi saplamışlar?

Şimdi lütfen arkanıza yaslanınız ve bu gazetede o gün de yazan Ahmet Hakan, Oktay Ekşi, Tufan Türenç ve Yalçın Doğan'ın bu el koyma işlemi hakkında neler yazdıklarını sakin sakin okuyunuz.

Şimdi sıralıyorum:

  1) OKTAY EKŞİ.. Tarih 17 Haziran 2003: “Bu adama (Uzan’a) dikkat edin. Adam şirketleriyle vatanı karıştırıyor. Uzan ailesi para ödemeyi sevmez. Ama asıl mesele elbet bu değil.. Amaç çok açık: Ben kanun kural tanımam. Böyle bir zihniyete (körtopal da olsa) 'bir hukuk devletinde' yaşadığı ve 'herkesin yasalar karşısında eşit olduğu' öğretilmezse, bu ihmalin bedelini hepimiz üstelik çok ağır şekilde öderiz.”

  OKTAY EKŞİ.. Tarih 21 Şubat 2009: “Doğan Grubu'na 'Sizi de bazıları gibi mahvedeceğim' diyor. Ceza haksız, merak edenler geriye doğru yaşanmışları okuyup öğrensinler. Oradan ders alsınlar. O zaman anlarlar niçin 'Bu filmi ikinci defa görüyoruz' dediğimizi..”

  2) TUFAN TÜRENÇ.. 16 Haziran 2003: “Uzanlar hakkında her siyasi parti böyle cesaretli bir karar alamaz. Bu operasyona Uzan Grubu dışında ciddi bir itiraz da yok. Keyfi fiyat uyguluyorlar. Uzan cephesinden bakarsak, onlar bu operasyonu ne yazık ki hukuka aykırı bir eşkıyalık olarak tanımlıyor. Daha durun neler neler olacak, neler..”

  TUFAN TÜRENÇ.. Tarih 20 Şubat 2009: “Hükümetin görevlendirdiği vergi denetçisi bir şeyler bulmak talimatıyla geliyor. Türkiye'deki laik demokratik rejim hızla hukukun dışına kayıyor. AKP iktidarında Uzanlar'ın ve daha birçoklarının başına gelenlerden sonra şimdi de Aydın Doğan'ı yok etmeye çalışmak hangi hukuka sığar?”

  3) YALÇIN DOĞAN.. 17 Şubat 2003: 'Uzanlar'a ait ÇEAŞ ile Kepez Elektrik'e el konmasına dair cesareti bundan önceki hükümetler gösteremiyor. Konumu ve gücü ne olursa olsun, bundan böyle hiç kimse yasalar karşısında kabadayılık yapma hakkına sahip değil. Kimseye imtiyaz yok. Kimseden korkmadan, yasaları uygulamak gerek. Hukuk devleti, yerine ancak böyle oturabilir.”

  YALÇIN DOĞAN.. 10 Eylül 2009: “Tayyip Erdoğan Doğan Grubu'na hınç ve öfkeyle saldırıyor. Emsali görülmemiş hukuka aykırılıklar ve sadece tek bir gruba yönelik aykırılıklar birbirini izliyor. Şimdi ses çıkarmayanlar günün birinde sıra kendilerine geldiğinde artık çok geç olduğunu anlayacak ama iş işten geçmiş olacak. Ceza demokrasiye kesiliyor, hepimize kesiliyor. Karanlığın farkında mısınız?”

 4) AHMET HAKAN.. 25 Mayıs 2007: “Bir adam düşünün. Bankasının içini boşaltmakla suçlanıyor. 10 milyar dolarlık bir hortumlamadan yargılanıyor. Üstelik Cem Uzan’ın her tarafı açık..”

 AHMET HAKAN.. 14 Eylül 2009: “Özal’ı yerin dibine sokan, Demirel’i acayip hırpalayan, Çiller’i memleketi dar eden, Mesut Yılmaz’a vuran bir geleneği bitirip herkesin el pençe divan durduğu bir ortam istiyorlar..”

Evet, bu dört ismin yazdıkları aynen budur ve ne yazık ki budur..

Elbette bu yazının konusu Aydın Doğan’a kesilen cezanın haklı ya da haksız oluşunu tahlil etmek değildir..

Zaten bunu yapmaya ne hakkım ne de yetkim var..

Zira bu köşe ne aklama merciidir ne de mahkum etme mecraıdır.

İş Uzan’a gelince “Oh ne güzel oldu, yasalar uygulanmak zorundadır” diyeceksiniz..

Bu kez iş Doğan'a gelince, “Medya susturuluyor, laiklik tehlikede” diyeceksiniz..

Uzan’ın medyası yok muydu?

Ya da bu memlekette 2003 yılında “bağımsız mahkemeler” vardı da şimdi “kadı kodifikasyonu”mu teessüs etti?

Doğan'a vergi cezası kesilince “Mahkemeler 4-5 yıl sürer” diyenler, Uzan’ın şirketlerine el konulmasının üzerinden henüz 4-5 saat dahi geçmemişken infaz metodunu niye uyguladılar?

Evet Ahmet Hakan ne diyordu? “Tüm iktidarlara vuran bir gelenek bitirilmek isteniyor” diyordu?

Sevgili Ahmet Hakan kardeşim, bitirilmek istenen sakın “tüm iktidarlardan nemalanan bir gelenek” olmasın?!

FİKRİ AKYÜZ - Haber7
fikriakyuz99@gmail.com

Yorumlar32

  • şair san 14 yıl önce Şikayet Et
    ACI GERÇEKLER. fikri bey yine fikrimizden geçenleri yazıya dökerek harikulade bir yazı yazmış bu yolda emin adımlarla daima yürümeniz dileğiyle...
    Cevapla
  • mustafa yanar 14 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle.... katılmamak elde değil: "TÜM İKTİDARLARDAN NEMALANAN BİR GELENEK"..
    Cevapla
  • Murat Tufan 14 yıl önce Şikayet Et
    yalancıların hükmü. yıllanmış bir ağaç gibi köklü, gür yalan hiç yıkılmayacakmış gibi görünür hükmü bu yaşamın verilmiştir oysa; yıkılacak, çürümüştür !.. (ataol behramoğlu)
    Cevapla
  • haluk diken 14 yıl önce Şikayet Et
    bravo. omurgasizliga guzel bir ornek
    Cevapla
  • Türker Oğuz 14 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRLI OLSUN. Üstad, Ben de Takvim'e bakıp duruyor, "yeni yazılar neden yok diye" meraklanıyordum. Neyseki buldum :) Hem Haber7 ailesine hem de şahsınıza hayırlı uğurlu olsun. Bugünküne benzer, gündem oluşturacak zıpkın gibi yazılarınızı bekliyorum. Başarılar dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat