PKK ve Ümit Özdağ’ın tam desteği ile…

.

  • GİRİŞ26.05.2023 08:11
  • GÜNCELLEME26.05.2023 08:11

Kılıçdaroğlu, ikinci turda farkı kapamak için bütün yolları deniyor. Son hamle Zafer Partisi başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı protokol.

Protokol dendiğine bakmayın, evlere şenlik bir A4 kağıdından söz ediyoruz. Ne altında imza var ne üstünde antet, “yaz kızım” tarzı dümdüz bir kağıt. İstida diye Mal Müdürüne vermeye kalksanız, “karşıdaki arzuhalcilerden birine yazdır da öyle gel” diye kapıyı gösterir.

Başlık: CHP ile Zafer Partisi arasındaki protokol. İlk paragraf: Bu protokol Zafer Partisi ile Millet İttifakı bileşenleri arasındadır! Kim kiminle anlaşmış o bile belli değil.

Kemal Bey uyanık tabi, “nasıl olsa altına imza atmıyorum, isterse üste NATO Genel Sekreterliği yazalım, yeter ki mizansen yerini bulsun” demiş olabilir.

Mizansen mi? Hem de nasıl.

“Milliyetçi Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu’nu dize getirdi, HDP’yi saf dışı bıraktı” falan deniyor ya hani. Hepsi hava cıva… Metinde HDP/PKK’yı rahatsız edecek bir şey yok.

Nitekim aynı gün Kandil’deki terör elebaşlarından gelen mesajlar “Kılıçdaroğlu’na tam destek” demişti. Perşembe günü ise HDP -dağdan gelen sinyale paralel olarak- “tam destek” açıklaması yaptı, PKK’nın yayın organı Özgür Politika gazetesi Kılıçdaroğlu’na tam destek manşeti ile çıktı.

Ee? Hani Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu’nu milliyetçi çizgiye çekmişti? Yoksa PKK ile Ümit Özdağ Türk milliyetçiliğinde buluşmuş da bizim mi haberimiz olmamış?

ÖZDAĞ, HDP/PKK’NIN İSTEDİĞİ YERE GELMİŞ

Metin ortada. Özellikle de en çok hava atılan kayyumlarla ilgili madde. Özdağ’ın kabul ettiği metne göre PKK’ya destek vererek askerimizi polisimizi öldüren belediye başkanları bakanlık tarafından görevden alınamayacak.

Bir kez daha altını çizerek anlatalım: İçişleri Bakanı, hendek kazdıran, bomba döşeten belediye başkanını görevden alamayacak. Protokol, İçişleri Bakanlığının kayyum atama yetkisini kaldırıyor.

Peki ne yapıyor? “Belediye başkanının terör örgütü ile ilişkisi Yargı kararı ile kesinleşirse” diyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Terör örgütüne yardım ve yataklık eden belediye başkanına dava süreci bitene kadar kimse dokunamayacak. Adam, beş yıl, on yıl, belki on beş yıl askerin polisin canına kıyan teröriste destek olmaya devam edecek. Hatta belki bu arada özerklik, bağımsızlık falan ilan edecek.

Şimdi anladınız mı HDP ve PKK’nın neden Kılıçdaroğlu’na desteğini geri çekmediğini? Çünkü planlarda değişen bir şey yok. Sadece ekibe kendilerine biraz sevimsiz gelen bir tipi katmış oldular o kadar.

CHP KURTULABİLİR Mİ?

CHP kulisleri hareketli. Herkes seçim sonrasını konuşuyor. “Kılıçdaroğlu’na oy vererek hiçbir şeyi değiştiremeyiz ama oy vermeyerek CHP’yi değiştirebiliriz” formülü epeyi alıcı bulmuşa benziyor. CHP’li seçmenin oyunda değişen bir şey olur mu bilinmez ancak CHP örgütlerinde Kılıçdaroğlu ile ilgili rahatsızlık şimdiden had safhada.

YUNANİSTAN VE SEÇİMLER

Yunan medyası Türkiye seçimlerine çok ilgili. Neredeyse kendi seçimlerini konuştukları kadar bizi konuşuyorlar.

İlk tur öncesi adeta bir bayram havası içindeydiler. Ne hayaller, ne hülyalar kuruyorlardı. Kılıçdaroğlu kazanıyor, İmamoğlu Cumhurbaşkanı yardımcısı oluyor, Türkiye Adalar Denizinden çekiliyor, Mavi Vatan’ı Yunanistan’a terk ediyordu…

İlk tur sonuçları ile moralleri bozuldu. Yeniden klasik saldırgan hallerine döndüler. Demek ki Türkiye’de hangi adayın neyi temsil ettiğini Yunanistan’a bakarak görmek de mümkün.

AYDINLIK

Yorumlar1

  • misafir 32 10 ay önce Şikayet Et
    İnşallah 28 Mayıs tan sonra, birbirlerine girecekler...
    Cevapla Toplam 14 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat