Çirkin polemik

  • GİRİŞ28.02.2010 09:46
  • GÜNCELLEME28.02.2010 09:46

Günü birlik parti çıkarlarının parti sözcülerinin gözünü döndürdüğü; uzun vadeli çıkarları, temel ilkeleri hiçe sayarak; sadece o anki kısır çekişmede üste çıkma kaygısıyla neleri kırıp geçirdiklerine hiç aldırmadan giriştikleri sorumsuz bir polemik...

Bu defa konu Habur'dan başladı; 99 seçimlerindeki bir ittifak iddiasına kadar uzandı.

CHP, Ak Parti'yi Kandil ve Mahmur kamplarından gelenlerin gözaltına alınmadan serbest bırakılmaları için "yargıyı ayarlamakla" suçluyor. Buna karşılık CHP de 1999 seçimlerinde baraj altında kalmamak için Kürt siyasi hareketinin bazı temsilcilerini çatısı altına almak istemekle suçlanıyor.

CHP'nin Habur meselesini böyle istismar etmeye çalışmasında şaşılacak bir şey yok. Çünkü bu parti zaten baştan beri Kürt açılımını sabote etmek için elinden geleni ardına koymuyor.

Peki, CHP'yi köşeye sıkıştırmak uğruna; bu partinin bir zamanlar Kürt siyasi hareketiyle seçim ittifakı yapmak istemesini bir suçu ifşa eder gibi ortaya koymak neye hizmet ediyor?

CHP'yi sıkıştırmaya mı; yoksa "PKK'yla ittifak yapılmaz" tabusunu biraz daha güçlendirmeye mi?

Baykal -eğer böyle bir çağrı yaptıysa bile- o 20 militanın silahlarını omuzlarına asıp da CHP'ye gelmesini istememiştir herhalde. Onları CHP'de birlikte "silahlı mücadele" vermeye değil, siyaset yapmaya çağırmıştır.

O zaman bunun nesi suç? Ya da nesi yanlış?

Maksat, 1999'da yapılan bu teklifin CHP'nin bugünkü Kürt siyasetine tamamen ters olduğunu teşhir etmek olsa bile; eğer siz bu çelişkiye işaret edeyim derken, bu tür ittifakların suç gibi görülmesine yol açıyorsanız; daha doğrusu toplumda zaten var olan bu algıyı güçlendiriyorsanız, pire yüzünden yorgan yakıyorsunuz demektir.

Tam da Kürt sorununda çözümün şiddetin terk edilip siyasette aranmasına vurgu yaptığımız; PKK'nın silah bırakması koşuluyla siyaset yapma imkanına kavuşması ihtiyacından söz ettiğimiz bir dönemde, Kürt siyasetinin aktörlerini hiçbir şekilde siyasi ittifak yapılamayacak "lanetliler" gibi lanse etmek büyük bir gaflettir.

Kaldı ki, bütün bu tartışmaların (tıpkı "Öcalan'ı neden asamadınız" tartışmaları gibi) PKK'lılardan çok Kürt vatandaşlarımızı rencide ettiğini; açılım umudunu hâlâ tam kaybetmeyenlerin de kaybetmesi için bire bir olduğunu görmemektir.

X x x

Habur meselesine gelince...

Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz

Gülay GÖKTÜRK / Bugün

Yorumlar6

  • Mehmet Bodur 15 yıl önce Şikayet Et
    FAHRETTİN BEKİROĞLUNA: HOOP ARKADAŞIM!. Besleme lafını ilk ben kullandım (bilen bilir) . Telifi bana ait. Demokrasiye yandaş medyanın zıttı olarak yanaşma(besleme) medya kavramını kullandım. Sen kalkmışsın demokrasiye yandaş medyadan birini yanaşma(besleme) olarak lanse ediyorsun. Hooop arkadaşım, ne oluyor?
    Cevapla
  • fahrettin bekiroğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    besleme basın. BESLEME BASINDAN CIKAN demokrat bir YAZI.Teprik ediyorum.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 15 yıl önce Şikayet Et
    SUÇ OLAN CHPNİN ONLARI SİYASET YAPMAYA ÇAĞIRMASI DEĞİL, KENDİSİ YAPINCA.... iyi başkası yapınca kötü gibi göstermesidir. Buna bir kaç tane yüzlülük denir. Bir şey kötü ise sen yapınca da kötüdür, başkası yapınca da kötüdür. Ya da bir şey iyi ise sen yapınca da iyidir, başkası yapınca da iyidir.
    Cevapla
  • oktay taşdelen 15 yıl önce Şikayet Et
    kapanma kapatılma. bu sözler (hem bdp hem de chp tarafındaki) ittifak, militan ,seçim falan filan ak partiyle ilgili olsaydı sayın baş savcı derhal ve muaccelen bir kapatma davasının vazgeçilmez en güçlü delili olmak üzere haberle ilgili bütün gazete kupürlerini ,yorumları,internet sayfalarını ve bilimum tv haberlerini arşivlerdi de kamuoyuda yeniden ümitlenir rahat ederdi.AMA DURUN !!bu parti Chpdir efendiler ister almandan yardım alsın ister militanlarla ittifak yapsın aganın oğludur.
    Cevapla
  • uğur zerman 15 yıl önce Şikayet Et
    sayın gülay hanım. bence siz politikacıları degilde önce kendi cenahınız olan yazarları bi eleştirin basın nasıl bişey aklına geleni yazmakmı dogruları araştırıp bulmakmı bakıyoruz her gün hakaretler küfürler hükümete ver yansın en azından yanlışta birleşin bu ülkenin (72,5milyon insanı temsil ediyo) başbakanına parola diye neler yapılıyo başka bi ülkede ki (benim ülkem en iyisi) olsa yer yerinden oynardı hani kim ses çıkarıyo bundan kastım siyasi rakiplerdir etik olalım lütfen çalışanı destekleyin saygılarımla..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat