IŞİD-PKK işbirliği!

  • GİRİŞ16.01.2016 09:30
  • GÜNCELLEME16.01.2016 09:30

Daha önce de değinmiştim, Türkiye konusunda adeta “birbirlerine paralel çalışan iki örgüt” haline geldiler.
 
Saldırıları birbirini izliyor gibi… Sanki “hiç boşluk bırakmayalım, nefes alma fırsatı vermeden sırayla vuralım” der gibi.
 
Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısının tartışması yapılırken bakıyorsunuz PKK kalabalık gruplar halinde çocukların bulunduğu okullara, yurtlara saldırmış, sokaklarda veya evlerindeki aileleri çocuklarıyla beraber vurmuş. Dün yine Şırnak’ın Cizre ilçesinde çatışmalar sırasında 2’si çocuk 3 kişi öldü, bir çocuğun da aralarında olduğu 4 kişi yaralandı. Sur’daki çatışmalarda ise 1’i ağır 13 asker yaralı (11 terörist öldürülmüş.)
 
Özür için çok geç
 
Bu IŞİD saldırısından farksız olaylar sırasında Selahattin Demirtaş kendi sözlerini yalanlayan çocuk cinayetlerine tepkiler üzerine özür dilemiş.
 
“Çınar saldırısını yapanlar, kadınlar-bebekler ve siviller için çıkıp bu halktan özür dilemelidirler” diyor.
 
Demirtaş nedense adını söylemeye gerek duymamış ama Çınar saldırısını yapanlar “her eylemde yanında HDP’yi bulan PKK terör örgütü”dür. Aynı örgüt Demirtaş özür dilerken de çocukların ölümüne sebep olmaktan çekinmedi. Ayrıca evinde oturan asker-polis ailelerinin bulunduğu lojmanlara, okullara veya polis karakollarına saldırıp öldürmenin özrü mü olur?
 
Hayır, bunun özrü olmadığı gibi, bir yandan PKK ile ortak hareket ederken HDP’nin yapması artık hiç olmaz.
 
Yine de diliyorsa “bu halk”tan değil, kendine göre toprak talepleri yaratıp canına, huzuruna kast ettikleri “Türk milleti”nden dilemesi gerekir. O millet “Türk-Kürt” diye ayırım yapılmadan aynı bayrak altında toplanmış vatandaşlar topluluğudur.
 
PYD-IŞİD-PKK
 
PKK’nın Suriye kolu olan PYD Tel Abyad’ı alarak Cezire ve Kobani kantonlarını birleştirdi. Bunu yaparken ABD hava desteğiyle ona yardım etti.
 
Tel Abyad’ın IŞİD’den alınması öyle kolay olmuştu ki haberler “neredeyse tek kurşun atılmadan” olarak verildi. Şimdi Kobani ile Afrin’i birleştirme planı için Rusya ve Esad PYD’ye yardım ediyorlar. Bunu yapmak için almaları gereken kritik yer Azez..
 
İki gün önce “Afrin bölgesinden Azez’e ilerlemek isteyen PYD” Malikiye köyüne saldırdı. Bölgeyi kontrolünde bulunduran Esad karşıtı ÖSO’ya bağlı güçler PYD’yi püskürttü.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat