Erkek kini ve muhalefet!

  • GİRİŞ08.06.2013 10:52
  • GÜNCELLEME08.06.2013 10:52

Mesela Abdüllatif Şener: Gözü Cumhurbaşkanlığındaydı ama çoğunluk Abdullah Gül'ü uygun görmüştü. O günden sonra partinin kurucularından ve yüksek düzey bir bakan olduğu halde hükümetle düşman bir şekilde iplerini kopardı. Ve kendi kurduğu hükümetin çok ciddi düşmanı oldu. Darbecilerle, Kemalistlerle yatıp kalmaya başladı. Parti kurdu ama beceremedi. Dolayısıyla daha çok ulusalcılar, İP'çilerle birlikte olmaya başladı.

İhsan Eliaçık: Kur'an'ı anlamak açısından yaklaşımları ufuk açıcıydı. Abdestli Kapitalistler diyerek bir kesimi hedef aldı. Haklı tarafları olsa da ülkede Müslümanların siyasal tarihleri açısından maddi olarak oldukça güçlenmesi gerektiğinin farkına varamadı.  Güç dengelerini hesap etmeden ve bu güç dengelerinin Müslümanları bir kaşık suda nasıl boğduğunu ve boğacağını unutarak sivri bir çıkış yaptı. Hükümetle zıtlaştı hükümette onunla. Bir Salı toplantısında İhsan Eliaçık'a kızan Başbakan ona “sen kimsin” deyince İhsan Eliaçık'ta ipler tamamen koptu.

Ve İhsan Eliaçık kiminle düşüp kalktığını önemsemeden Recep Tayip Erdoğan'a düşman kesildi. Düşmanınızın düşmanı dosttur şeklinde hareket etmeye devam ediyor. Ece Temel Kuran gibi Müslüman yaşam biçimine zerre kadar tahammülü olmayan alenen bir İslam düşmanıyla bile birlikte oluyor. Ulusalcı faşistlerle, İP'çilerle birlikte olmaktan zerre kadar utanmıyor.

Ve içimiz yer edinememiş, sözleri küçümsenmiş erkek kinleri sürüyor. Belki yenileri de ekleniyor. Bu kinlerle bu arkadaşlar Kemalist faşistlerle, ulusalcılarla, darbe sevicilerle bir arada olmaktan hiç çekinmiyorlar.

Nihat Doğan: Ak Parti'ye inanılmaz iltifatlar etti. Ama partide bir yer edinemedi. Siyasi hedefleri vardı. Ak parti ile bir yere geleceğini düşündü ama Ak parti onu değerlendirmedi. Ve sonuç: gezicilere destek verdi. Şu an partilerden teklif alıyor. Bir gün karşımıza milletvekili olarak çıkar mı Allah bilir.

Böyle bir gerçeğin olduğunu düşünüyorum.

Zira kiminle olduğunu unutan, kiminle yattığını ve yol aldığını önemsemeyen birinin durumu ancak makam, kompleks ve aşağılandığını düşünen bir erkek kini ile açıklanabilir ancak.

Hacer Aydın - Haber 7
aceraydin@hotmail.com

https://twitter.com/hacer_aydn

Yorumlar11

  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    Hacer Hanıma.... Taksimde ırk, cinsiyet gözetmeksizin bir provakasyon var. Bahsettiğiniz kişiler kendi dallarında başarılı olamamış medya kuklaları. Bunlar gibi bayan yazarlarımız, sanatçılarımız, iş kadınlarımız, siyasetçilerimizde var. Sizin bir hususta çıkışınız olsa Erkek hegomenyasında ezilmişliğin dışa vurumu diye çıkış yapsam ne kadar tarafsız ve doğru yorum olur? Türkiyede hergün eş cinayeti oluyor.Kısmen söyleminiz doğru olsa da bu örneklemin eşleşmediğini düşünüyorum.Bu sitede bir bayan yazarımız var. Erman Toroğlunun bayan versiyonu. Tüm dindarlar mersine o tersine yazar. Çok Hanımefendi bir yazarsınız ve yazdıklarınızı okumaktan zevk duyuyorum.eleştirilecek farklı fikirler sunsanızda Doğru fikirler tartışılarak çıkar fikrini savunuyorum. Selam ve Dua ile.
    Cevapla
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    haliç ten deklarasyon.... dün haliç kongre merkezindeydik;muhterem mustafa islamoğlu hocamız 5 yıldır süren esma ül husna derslerini hitama erdirdi.sevgili ağabeyimiz bülent arınç, senai demirci ağabey,muhterem valilerimiz,kıymetli milletvekillerimiz,ülkemizin seçkin alimleri,siyasetçiler,bürokratlar..yer yer hasbihaller ve değerlendirmeler..hocamız menifesto niteliğinde bir sunum yaptı;bu sunumdan siyasilere,alimlere,nakilcilere,muhafazakarlara,sekülerlere...ayrı ayrı tavsiyeler,değerler üzerinden hayatın nasıl inşa edileceğine dair çözüm önerileri...senai beyin sunumu , hocamızın esma dualarını kadife sesiyle seslendirmesi ve bu camianın ayrılmaz bir kardeşi ve hizmetkarı olduğu bildirisi yüreklere işledi..sayın arınç ın 'özel hukukuna binaen' candan konuşması siyasetin ilim adamlarını perde gerisinden takip ettiğine yapılan vurgu bize ayandı lakin umuma da ayan oldu..emeği geçenlere kalbi dua..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet ahlakı..!. ihsan eliaçık ın vahyi anlama noktasında ufuk açıcılığından istifade ettik,bilmiyorum,bu tepkisinin altında başbakanın ''sen kimsin 'demesi mi yatar,sanmıyorum..kendisiyle bir kaç kez görüşmüşlüğüm ama ondan ziyade dergilerdeki makalelerini ve eserlerini takip etmişliğim var;usulunu tam olarak benimsemiyordum ama istifade edilebilir,değişik bir düşünme biçimi olan biriydi.vakıf olduğum son açıklamaları ve dini rituellere dair son açıklamaları doğrusu beni hem şaşırttı ve ama ondan çok öte kendisi ve sevenleri açısından üzdü.bir tefekkür sürecinin sonu böyle facia olmamalıydı..kesif düşman ile,global ergenekon ile kolkoladan öte gönül gönüle bir tablo...çok yazık.yazık oldu zira şimdi aslında indirilen din yanında uydurulan paralel dine,ölü dine dair kaleme aldığı sahih şeyler içeren eserlerine sırf bu tavrı nedeniyle itibar edilmez artık..bu ne hikmetsizliktir..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ben kendim 10 yıl önce Şikayet Et
    Siz de Esra yoldaşınız da Eliaçık'ın birer türevisiniz.. Feminist müslümanlar kadınları değil, yoldan çıkmış nefislerini savunuyor. Sizin gibileri İslami hanım adabını anlatan Sema Maraşlı'ya nefretle saldırırken ibretle izledik. Erkekler size tahakküm etmesin diye etekli birer erkekten farkınız kalmadı. Mutlu olamazsınız çünkü tıpkı ateistler gibi kendi fıtratınızla savaşmak için hergün çabalıyor ve inat tazeliyorsunuz. Dilerim, öyle bir mümin yiğitle nikahlanın ki, fıtratınız nefsinize galip gelsin. İslamın övdüğü hanımlığı hor görüp fettanlıkta, dik başlılıkta şeref arayarak fıtratınızdaki zariflik, anaçlık ve cananlığı değersiz, kodumu oturtan, nobran ve erkeksi sıfatlara özentinizi ise değerli atfediyorsunuz. Bu sebeple feministler aslen kadınlığı aşağılamada bir zirvedir. Sizin gibi eşlere müstehak olanlara, iki erkeğin bir çatıda ortaklığı gibi bir evlilik olur.
    Cevapla Toplam 17 beğeni
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    şu durumda . bile aklın durmadan kadın erkek farkın da. ya Allah aşkına valla şu günlerde kadınmı erkekmiyiz unuttuk.ne feminist ne tuhaf bir kadınmışsın hayret
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat