Gezi provokasyon mu komplo mu?

  • GİRİŞ11.06.2013 11:05
  • GÜNCELLEME11.06.2013 11:05

Bir komplodur zira çeyiz sandıklarında bin bir çeşit komplo biriktirdiklerini yaptıkları yıkım küfür ve vandalizmle bize gösterdiler. Çevreye ve insanlığa inanılmaz derecede zarar verdiler. 

Üç hafta önce devlet faizleri düşürdü. Kredi ile borçlananlar, bankalarla iş görenler daha az faiz ödeyecekler. Gezi'de özellikle Garanti bankası Ceo'sunun geziye destek vermesi bu yüzden oldukça manalı. Başbakan'ın faiz lobisi dediği şeydir… Yani komplo olmasa da hükümet yüzünden çıkar zedelenmesi yaşayanların provokasyon malzemesi olmuştur Gezi.

Diğer yandan Başbakanın bir takım icraatlarını, tavsiyelerini emir telakki olarak hissedenlerin uzun zamandan beri bir tepki olarak ortaya döküyorlardı. Gezi de onlar için büyük bir malzeme oldu. Tarık Akan, Levent Kırca gibi kendisine sanatçı diyenlerin hükümete karşı büyük nefretlerini, yeri geliyor küfürlerini birkaç yırdır görüyoruz. Mehmet Ali Alabora'nın ve eşi Pınar Öğün'ün oynadığı “Mi Minör” ise Gezi olaylarının bir komplo olarak görülebilme olasılığını arttırıyor. Zira Alabora tamamen Başbakanı, ceketine ve el kol hareketlerine kadar bir diktatörmüş gibi taklit ediyor.

Alabora'nın eşinin de Türkan Saylan gibi bir kadının hayatını oynamış olması ve başörtülülere karşı ne kadar nefret duyan; Saylan'ın başörtüsü yasaklarının baş mimarlarından biri olduğunu düşünüce komplo olasılığının hiç de az olmadığını gösteriyor. Ayrıca attıkları twetterlerini de gördük.

Tarık Akan'ın da Alabora ailesiyle oldukça yakın olduğunu düşününce Gezi olaylarının senaryolaşma ihtimalini bende artırıyor.

Umarım öyle değildir. Zira sanatçılara bakış açımız inanılmaz derecede değişecek. Oynadıkları her oyunun arkasında bir komploya hazırlık mı diye düşünmeden edemeyeceğiz.

Mehmet Ali Alabora dün bir basın toplantısı yaptı. Tehdit aldığını ve avukatıyla polis koruması istediğini belirtti. Devlet, mutlaka Mehmet Ali Alabora'nın can güvenliğini koruyacaktır.

Korumalı da...

Ama bu ülkede hiçbir Müslüman, bir sanatçı ya da bir yazarı hedefine koyup onu tehdit edip hayatına kastetmemiştir. Etmeyecek de…

Zira bu ülkede bu işleri ancak ve yalnız Silivri'dekiler yapmıştır. Hükümetleri yıkan derin devletler yapmıştır. Geziye çıkmış illegal sol örgütler yapmıştır.

Onların bir kısmı şu an hesap veriyorlar.  Mehmet Ali Alabora'ya hayatı için tavsiyem: Müslümanlardan değil dışarıdaki Ergenekonculardan korkması!

Biz Müslümanlar bu ülkede hiç kimsenin canına kastedecek gözle bakmadık ki üstelik ne yaparlarsa yapsınlar… Ancak bunları Silivri'yi koruyanlardan beklesin Alabora.

Diğer yandan çevre duyarlılığı ve bireysel özgürlüklerin talep edildiği ve bunların provake edildiğini de unutmayalım.

Başbakanımızın gençliğinin karşısına, biraz da takım elbiselerini çıkarıp görünmesini çok istiyorum. Renkli tişörtler giyip gençliğin karşısına çıkmasını ve sivil giyimlerini arttırmasını… Gençlik böyle bir Başbakanı daha çok bağrına basacaktır. Zira çok daha duygusal ve postmodernler.

Gençlik kolları ve MTTB gibi yapılarda bile gençlik saçma sapan koyu takım elbiseleri giyiyorlar. Onlara da bu takım elbiselerini çıkarmalarını tavsiye ediyorum. Zira Türkiye artık Ak Parti ile birlikte 10 yıldır sivil bir demokrasi ile yönetilmektedir.  50 yıl önceki gençlik gibi siyah takım elbiselerle örgütlenmeyin lütfen. Çağınızın kokusunu alın biraz. Geçmişi taklit etmeyin. 

Hacer Aydın - Haber 7
aceraydin@hotmail.com

https://twitter.com/hacer_aydn

Yorumlar14

  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet apo ile görüşmeleri bile içine sindirmiş millet.. 3-5 çapulcunun provakasyonu ile sokağa inmez.Biz demokrasiyi de konuşma hakkını da karşı tarafın canını korumayı da hatta her dakika tahrik eden cahil düşmanları da sindirmiş bir Milletiz.7 ay sonra sandıkta görüşüp siz yönetilmeye,bizler de yönetmeye devam edeceğiz İnşallah.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    siyaset.... paranın makamın ve gücün en çok olduğu yerde şeytan en çok olur/dolaşır haliyle buralarda ahlak/iman çok daha fazla lazımdır. .Allah cc ister ki bizler yeryüzünün önderleri olalım ve bizim elimizle insanlık huzur,sükun bulsun..siyaseti ibadet kastıyla ve bir amaca yönelik bir araç olarak ifa edenlere selam olsun,yol kazasına uğrayıp ta istikametinde sapma oluşanlara,gömleğini önden yırtanlara da Allah istikamet versin..tenkit etmek kolaydır,kimse sınanmadığı günahın kabadayısı olmasın, az bucuk makamınızda insanlar müdürüm başkanım dediğinde arada bir acayip oluyorsunuz ya öylesi makamlardakiler...zor iş efenim..selametle
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    turgut1. ''..içinizde marufu( genelin menfaatine olanı) emreden/yaygınlaştıran ve kötülüğü( ortak kötüyü) neyheden,azaltan bir camia,topluluk olsun'' diyor mevla.dünyanın bir imtihan alanı olduğu,insanın negatif taraflarının hep var olacağı ve bu menfiyat üfleyen yanalar oldukça nefsin yanlışa hep meyledebileceği,Allah cc ın yeryüzünde sadece iman ehli olmasını murad etmediği zira bunun ''...biz dileseydik....'' ile sabit olduğu...vb üzere birileri biteviye aktif iyi olmak,her daim tamir ve tashih üzere olmak durumunda.mutlak adalet ve mutlak şefkat zaten muhal! insanın/insanlığın öyle de bir marazi tarafı var..söz konusu siyaset ise şöyle düşünürüm; bu alan müslümanın girmemesi gereken tehlikeli bir alan ve fakat müslümandan başkasına bırakılmaması gereken fevkalade de önemli bir zemim.hal bu iken nasıl olacak bilmem.Allah dünyaya meylettirmesin,şaşırtmasın, sırattan ayırmasın.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın anarşist ben adaleti bu dünyada göreceğimi düşünmüyorum ve beklentim yoktur. fakat ehveni şer dediğimiz kötünün iyisi vardır...doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni,eğri olsam yay gibi elde tutarlar ezgisini dememde ondandır...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    innallahe ye'murukum en tueddul emaneti ila ehliha:muhakkak ki allah emaneti ehline. iade etmenizi ve "ve iza hakemtum beynen nasi en tahkumu bil adl:ve insanlar arasında adaletle hükmetmenizi istiyor.muhakkak ki allah,onunla size ne güzel öğüt veriyor.ve muhakkak ki allah en iyi işiten ve en iyi görendir" nisa 58..ve yine cuma hutbesi başlangıcında "innallahe yemuru bil adli vel ihsane" diye başlayan bir ayet var yani allah adlle ihsan sahibi olmanızı ister.....emanetin ehline verilmesi ile sendikal ve cemat baskısı arasında ters ilişki var..yani sendikal ve cematsel,örgütsel isteklere göre yetkiler dağıtılınca,başlar ayak ve ayaklar baş oluyor ve adalet ve emanet ilkesi bertaraf edilmiş oluyor..düşünün, bir kurumda sen falanlarla konuşuyorsun diye tecrit edilmiş insanların varlığını.ve o insanlara vurulan sekdeleri..veya mobbingleri...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat