15 günlük Gezi'den faşizm çıktı peşinden intihar

  • GİRİŞ15.06.2013 10:31
  • GÜNCELLEME15.06.2013 10:31

Gezi'ye giren çıkamıyor. İnsan üzülüyor. Gezi'den evlerine dönmek isteyen çocuklar baskı altında. Çocuklara Gezi baskısı yapılıyor. Baskıyı kim yapıyor Gezi'deki tanımadıkları adamlar. Mevzi terk edilmezmiş. Bu çocuklar Gezi'ye belki ‘özgür' iradeleriyle geldiler ama özgürce evlerine gidemiyorlar, dönemiyorlar.

Gezi başladığından beri özellikle bazı lise hocalarının, müdürlerinin sorumsuzlukları karşısında şok olmuştum. Sana emanet edilmiş öğrencini sen, Gezi gibi her türlü mihrakların olduğu tehlikeli bir alana nasıl gönderebiliyorsun? Bunun merhamet eksikliğinden olduğu kanaatindeyim.

Gezi'den evine dönmek isteyen TED koleji öğrencisi twitter'dan “evime dönmek istiyorum” diye paylaşmış. Ve sonra intihar etmiş. Gencecik, hayatının baharında bir kız kendisini viyadüklerden aşağı atıyor. Yazık ya! İnsan üzülüyor. Ne kadar kalpleri katı... İnsan denen varlığa bu kadar baskı yapılmaz ki.

Hele hele bir genç kız için ya da kadınlar için günlerce sokaklarda kalmak, yatmak kadar kötü bir şey yoktur. Kadının mahremiyeti ve dinlenme ihtiyacı erkekler gibi değildir.

Tabii geziyi 1950'nin komünist Rusya'sı yaptıkları için kuracakları Cumhuriyet'te de herkes militan işçidir.

Oysa bu çocuklar için gayet light yaşayan, hayatın tadını çıkarmayı ve hep kendi hedonist arzularının peşinden koşan kuşaklar demiştiniz. Gerçekten de öyleler.

Gezi'ye çıktıkları için, korkak olmadıklarını, sizlere cesaret verdiklerini söyleyerek hem şaşırmış hem de övmüştünüz. Onlara Y kuşağı diyorsunuz.

İşte bu Y kuşağı bir sabah çadırlarından uyandıklarında 15 günde nur topu gibi faşist bir baskıyla uyandılar.

Tabi insan hayret ediyor! 15 günde özgürlük adına içinizde nasıl bir faşist cumhuriyet yarattınız diye?

E tabi insanların hiç bir değer yargısı olmayınca böyle oluyor.

Kadın nedir, erkek nedir, çocuk nedir, saygı nedir, büyük nedir, küçük nedir, bilmeyince 15 günde nur topu gibi bir faşizm doğabiliyor.

Demek ki ülkeyi onlara emanet etsek, Esad rejiminden beter olacak ülkemiz.

Hacer Aydın - Haber 7
aceraydin@hotmail.com

https://twitter.com/hacer_aydn

Yorumlar5

  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    nasul bilen teşekkürler,translatöre benden de çiçeklerle bir hoşgeldin sefa geldin. gezi eylemleri ve öğrenciler,başlığı altında çıkaracağımız çok önemli bir ders.çocuklarımızı okulu ve arkadaş çevresi ile sorgulamak,kaldıkları yurt veya evleri ile sorgulamak,hayat sadece okul kitaplarını okumak olmadığını onların ruhsal boşluklarına,fıtratının ihtiyaçlarına doyurucu cevaplar vermek suretiyle,onları hayata hazırlama gereksinimi,zaruriyeti veya olmazsa olmazı...hayatın iman ve cihad ilkesi gereği,çocukların hayatından iman ve gereği alındığı zaman,birilerinin uşağı,birilerinin bombacısı veya nişancısı olmaktan kurtulamayacaktır...ümmeti muhammedin anne ve babası,güttüğü sürüden mesuldurler..."yevme yefirrul mer'u min ehih ...o gün kişi kardeşinden kaçar,ve annesinden babasından ve eşinden oğlundan kaçar" abese34/35/36..çok manidar ayetlerdir.abesenin kelime anlamı huzursuzluğun yüze vurmasıdır..neslimize sahip çıkalım.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • translator 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Nasuh kardeş. tebdil-i mekan eyledim bir süre..Yorumlarınızı okuyordum..Son gelişmeler kafamı attırınca yine yorumlamak istedim...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeni gördüm Sayın translator nerelerdeydiniz hep anıldınız. İnşallah yazarsınız.Sayın turgut1'in konulattığı insan fıtratında muhabbet önemli değil mi?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLA KORUSUN. ülkeyi onlara emanet etmekmi...ALLAH korusun...yazdıysa bossun inşaALLAH....
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • translator 10 yıl önce Şikayet Et
    hazcılar. sigaralarını yakmak için koskoca memleketi ateşe verirler de gerisi umurlarında olmaz. İletişim olanaklarının artmasıyla kültürlerarası etkileşim sayesinde dönüşen bir nesil. Bir Amerikalı ya da gayrimüslimle aynı düşünce tarzı ve eğlence anlayışına sahip zahirde Müslüman yabancılar. Türkiye’den göç eden İsrail vatandaşları veya çifte vatandaşlığı olanların Türk Büyükelçiliği önünde gezicilere "Tayyip istifa, Türkiye Laiktir laik…" pankartlarıyla destek vermeleri oldukça manidar. Hatta öyleleri var ki Youtube'ta yabancı haberlerin altına yaptıkları yorumlarda Obama'dan başbakanı indirmesini talep eden "Yüce Türk Milletinin Evlatları" bile var. Daima müteyakkız olup gevşememek gerek. Dostu düşmanı seçmek ve safları sıkılaştırmak açısından hayırlı oldu. Neymiş? Memoli gibi adı üzerinde ARTİST olanlara sempatiyle değil müteyakkız olarak bakmak lazımmış!
    Cevapla Toplam 11 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat