Ben ve arkadaşım, sırtımızdan vurulduğumuzda demokrasi inşa mı oluyor?

  • GİRİŞ16.08.2013 09:38
  • GÜNCELLEME16.08.2013 09:38
Ortadoğu'da bitmek bilmeyen kan ve gözyaşları bizleri kahrediyor! Her gün katliam, her gün ölüm ve her gün akan kanları görüyoruz.
 
Dün Suriye, bu gün de Mısır, Filistin, Irak, Myanmar ve Afrika… Patlayan bombalar, keskin nişancılar, tanklar, tüfekler…
 
Dünyada demokrasi ciddi bir yara almakta. Batılı ülkeler buralardaki ciddi demokrasi ve insanlık ayıplarını görmezden geliyorlar ama bu mümkün değil zira dünyanın mazlum halklarının kanında boğulacaklar. 
 
Batı, bu anlamda çifte standart uygulasa da yakın bir gelecekte kendi ülkelerindeki insanlar da sorgulayacak bu çifte standarttı ve demokrasileri de yara alacaktır. 
 
Eğer bu gün, Mısır ve Suriye için yeterli tepkiyi göstermezsek. Ortadoğu'ya demokrasinin gelmesi bir hayli zorlaşacak. Ortadoğu diktatörlerinden kurtulamayacak. Diktatörlü ülkeler de ne düşünce ne ekonomi gelişir; bununla da kalmaz akıldışı aşırı fikirler güç bulur. 
 
Mısır'daki darbecilerin iddiası demokrasiyi tesis etmek. Türkiye bu sözleri 30 yıl önce Kenan Evren'den duymuştu. 
 
“80 Darbesinin” iddiası Türkiye'de demokrasiyi sağlam temeller üzerine oturtmaktı. Kenan Evren darbe sabahı TRT'de yaptığı konuşmasında “kendi kendisini kontrol edemeyen demokrasiyi sağlam temeller üzerine oturtmak” demişti. Sağlam temellere oturtabilmek için de bir hayli genci asmak ve yıllarca hapislerde yatırması gerekiyormuş...
 
Mısırda, gençlerin kafalarına namluları dayarken cunta, bir aydır aynı iddialarda bulunuyor.
 
Cunta hükümeti de demokrasiyi inşa edeceğini iddia ediyor. (Kes tıraşı diyoruz!)
 
Uluslar arası darbe, cunta yönetiminden demokrasiyi tesis etmesini istedi ve cunta da katliam yaptı. 
 
Aklın almayacağı bir şey, cuntadan demokrasi inşası beklemek! 
 
İhvan liderinin masum yüzlü sevimli kızı Esma, Esmanın sırt çantalı okul arkadaşları sırtından ve kalbinden vuruldular; masum bebekler kana bulandı ve anneleri toprağa düştü; genç erkekler, delikanlılar katledildi… 
 
Ne adına? 
 
Demokrasiyi inşa etmek adına… Şeytanlar darbecilere kıçlarıyla gülüyor! 
 
Bizse hüzünle bakıyoruz; insanın ne kadar zalimleşebileceğine…
 
Sırtından vurulan arkadaşınızı taşırken siz de anında sırtınızdan kalleşçe vuruluveriyorsunuz ve cunta hükümeti iddia ediyor: demokrasiyi inşa ediyoruz.
 
Hacer Aydın - Haber 7
aceraydin@hotmail.com
https://twitter.com/hacer_aydn

Yorumlar4

  • translator 10 yıl önce Şikayet Et
    Gözler vel fecr okuyor ama. akıl okumuyor sanki..onların demokrasi dedikleri zaten buydu. Daha kaç defa aynı delikten sokulacağız. Irak'a da demokrasi götürdüler, manzara ortada..hergün 40-50 kişinin ölmesi artık sıradan..Neden hala ısrarla demokrasi kavramı kullanılıyor anlamıyorum. Şu anda herhangi bir ikrah durumu sözkonusu değil, ısrarla demokrasi demeye devam ediyoruz. Ortadoğu'ya demokrasi gelmeyecekmiş! Eksik olsun! Ortadoğu halklarının zaten demokrasi talebi yok, referansı İslam olan adil yönetici veya kadrolara ihtiyaç ve talepleri var.. bırakalım artık şu batı dilini..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    dünya üzerinde müminlere tokat hukuktan görülmüştür. almanyada evleri ateşe verilen,fransada dışlanan,kendi ülkelerinde kamusal alanlara sığdırılmayan müslümanlardır ve genel kabul görmüş göz yumulabilir pskolojik anlaşmalı bir durumdur...bu durumdan kurtulmak veya bu duruma rıza göstermek,mısırın durumu,suriyenin durumu ile yakından alakalıdır..ya müslümanlar muzaffer olur dünyada saygın yerlerine kavuşur yada kaybeder eski gelenek devam eder.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    mısırda sisi;suriyede esed başarılı olursa ne olur????. müslüman halkın kendine güveni kaybolur...müslüman halka küfr üzeri olan idareciler gelir..küfr üzeri idare ederler..müslümanlar şamaroğlanına çevrilir,gemide kürekçi,skerde soğan patetes doğrayıcı olurlar ve idareci sittin sene olamazlar..myanmarda müslümanlar budistlerce ateşe verilir,doğum kontrolü dayatılır ve yurtlarından kovulur muhacir olurlar,sığınmacı olurlar,mülteci olurlar ve bebekleri de açlıktan sefaletten hastalıktan ölürler..BM nin aş evine giderken bir akbabaya yem olurlar.fotoğraflarsan ödül alırsın..akibetini soran zaten olmaz,sorsalarda sende bilmezsin.zira kalp sadece kan pompalayan bir organdan öte değildir..ehli küfr ile emellerini tevhid etmiş yerli hainler de ayrı bir konudur.fakat müminin hayatı,ibadeti,ölümü cennete karşılık allah için adanmadıkça yenilgiler olacaktır...adayan ve adananlar olmadıkça layık olduğumuz üzere yönetilmeye devam ederiz.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Hasan Seyre 10 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi için Müslümanların uzağa Batıya gitmesine gerek yok. yanı başlarındaki..İsraili örnek alsınlar yeter ?. Ortadoğuda İnsan haklarına saygılı, özgürlüklerin doyasıya yaşandığı, hür dünyaya açık ve insanın kendini geliştireceği bir ülke varsa oda İsraildir. Müslümanların uzağa gitmesine gerek yoktur. hemen ortalarında kurulan bu ülke..Türkiyeden daha fazla onlara Rol model olabilir. Gitsinler Tel Avive Modern bir ülke nasıl olur görsünler. hani İddia ediyoruzya..Öğretilen islamiyet gereği Batı küfür üzerine kurulmuş bir medeniyettir. İslamı parçalamak için müslümanları nefislerine uydurarak ittifak ettiği Şeytanla beraber yok etmek istiyorlar!!!. Ee kardeşim sorarlar o zaman Senin İslami öğretilenlerle yükselen Medeniyetin nerde?. haydi müslümanlar Alternatif bir Uygarlık yaratında hepimiz bizde Adam olduk diyelim.???
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat