Aman dikkat!

  • GİRİŞ27.09.2014 09:20
  • GÜNCELLEME27.09.2014 09:20

Medeni dünyanın haykırıp haykırıp kelle kesen IŞİD’e cevabı, öyle mi? Amerikan bombardımanında can veren masum çocukların ve kadınların fotoğrafları medeniyete armağan olsun öyleyse. Obama bunları çerçeveletip medeniyetinin zafer nişaneleri olarak Oval Ofis’in duvarlarına assın.

Öyle döndü ki gözleri, öyle kudurdular ki, öldürdükleri siviller için bir pardon demeyi bile akıl edemiyorlar. Maksadını aşan bombadımandan dem vurmaya bile tenezzül etmiyorlar. Sorsanız, insan hayatına verikleri değerin bir ifadesi olduğunu söylerler bu harekâtın. Demek ki bizim kadınlarımız, bizim çocuklarımız insan değil onların nazarında. Amerikan Yerlilerine (“Kızılderililere”) uyguladıkları soykırımı “Bunlar insan değil. Hayvanla insan arası bir şey. Dolayısıyla bunları öldürmek cinayet sayılmaz” diyen bazı aşağılık papazların fetvalarına dayandırdıkları gibi, bugün Suriye’de işledikleri cinayetleri de kapitalist-emperyalist dünya düzeninin ‘Çarkımızı döndürmeye yaramayan insanların hakkı-hukuku yoktur’ şiarına dayandırdıkları aşikâr.

Yine de hüsnüniyet sahibi olduklarına inandırabiliyorlar kimilerini. Joan Baez’in de söylediği bir George Michael şarkısındaki gibi, hâşâ: “Amerika’nın ilahlarına inanıyordu / Bilmiyordu ki Amerika’nın ilahları hiçbir şeye inanmaz.”

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat