Ya Fener Arsenal’ı Londra’da yenerse!

  • GİRİŞ03.10.2008 09:44
  • GÜNCELLEME03.10.2008 09:44

Ne yapsın Aziz Yıldırım? Kağıt üstünde kötü bir takım mı kurdu? Hayır, ligin en iyi takımını kurdu. Tek hatası, Emre'yi almasıydı. Aragones yerine de genç bir hoca tercih edilebilirdi...

Takımda sakattan geçilmiyor. Fener'e en büyük eleştiri de, Aurelio'nun eksikliğinde orta sahanın zayıf kalması. Aurelio'yu da Aziz Yıldırım göndermedi ya, kendisi gitti! Fenerbahçe'nin en önemli sıkıntısı orta sahadan ileri doğru pas yapamamasında...

Bu takıma hiç uymayan, hiç de uymayacak olan Emre'nin takımdan kesilmesi bile Fenerbahçe'yi orta sahada iyi yapacaktır. Rıdvan Dilmen'in de yorumlarında altını çizdiği gibi Aragones'in kendi sisteminden vazgeçip, defansı 3'e düşürmesi ve acele 3-5-2 benzeri daha hücuma dayalı bir sisteme geçirmesi gerekiyor. Dilmen'in Aragones'in sisteminin Fenerbahçe'nin mevcut oyuncu yapısına uymadığı görüşüne aynen katıyorum. Acilen Aziz Yıldırım'ın soyunma odasına inip, Aragones'e el koyması gerekiyor...

Eskiden kalma "teknik direktörün dokunulmazlığı muhabbetleri" bitti, artık başkanların kesin müdahalesi gerekiyor. Fenerbahçe her şeye rağmen çok kötü gitmiyor. Bence giderek toparlıyor. Ama şansı da yok. Ya da asıl sorun bir türlü takımın "eski havasını bulamaması".

Ama kimse merak etmesin, bu Fenerbahçe'nin nerede patlayacağı belli olmaz. Bir patladı da mı, tutan olmaz. Avrupa Kupası'nda milli takımımız sonradan nasıl patlamıştı! Takımı yerden yere vuranlar bir anda sus pus kesilmişti! Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkabilmesinin artık tek yolu grubun lideri Arsenal'i Londra'da devirmesidir.

D.Kiev'i zaten deplasmanda yener, 0-0'ın acısını çok kolay çıkarır. Porto'ya ise zaten şanssızlıktan 3-1 yenilmişti, İstanbul'da acısını fena çıkarır. Grupta Fener'den iyi olan tek takım Arsenal ve takımın havaya girmesi için Arsenal'i devirmesi gerekiyor. Artık başka şansı kalmamıştır. Bu Fenerbahçe de bu işi yapar!

MEVDUAT GARANTİSİ YÜKSELTİLSİN!

Türkiye krizden etkilenecek mi? Basılan tüm hava, krizden çok az etkileneceğimiz, hatta fırsatı iyi değerlendirirsek yurtdışındaki krizden kaçan sermaye için Türkiye'nin güvenli bir sığınak olabileceği şeklinde... Anladığım kadarıyla, kriz mortgage ve yatırım bankalarından çıktığı için, mevduat bankalarını çok etkilemeyecek. Ama bayram sırasında, bankalar arası kredi alış verişinin neredeyse tamamen donduğunu biliyoruz. Kuşkusuz yine etkileşimler olacaktır.

Çünkü artık kimse kimseye kredi vermez hale gelmiş durumda! BDDK ve TMSF bizim bankaların durumu iyi diyor ama bizde mevduata 50 bin YTL'ye kadar devlet garantisi var. Bence krizin etkileri daha fazla hissedilmeden, bu limit çok daha yukarıya çekilmeli.

Çünkü ne olacağı belli olmaz! Sonuçta batan yatırım bankalarının yurtdışında daha hangi bankaları vuracağı ve bizimkilerinde hangileriyle kredi alış verişleri var hiç belli olmaz, zaten aklımda ermez!

Aklımın erdiği vatandaşa güven havasının daha da yükseltilmesi...

İkinci bir nokta, kriz mortgage'den çıktığı için bizdeki TOKİ'den de acaip kıllanıyorum. İyi işler yapıldı ama çok çabuk büyüdü. TOKİ'nin büyümesi ne kadar kontrol altında açıkçası bilemiyorum. Vatandaşa ucuz ev vermek iyi de, ne kadar rantabl işliyor çok emin değilim.

TOKİ'yle ilgili önlemler alınması gerektiği de kulağıma geliyor. Tabi asıl dikkat etmemiz gereken, içerde siyasi bir kriz çıkmaması. Şu anda siyaseten çok daha kötü durumda olabilirdik. Ama çok şükür ki olmadı, bazı tartışmaları ucuz atlatarak, ekonomik tsunamiye giriyoruz. Umarım "türbülans"larla atlatır, yere çakılmayız!

HAKAN AYGÜN - BUGÜN

haygun@bugun.com.tr

Yorumlar8

  • atilla yilmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    konu futbol olunca. konu futbol olunca denli-dengiz, anlayan-anlamayan herkez bi yorum getirir güzel ülkemde :) lakin yazıcak konu bulamayan çiğ yazarların yukarıda oldugu gibi başvurdugu yegane kaynaktır futbol..!!
    Cevapla
  • emrah şakir 15 yıl önce Şikayet Et
    KEDİ EREMEDİĞİ CİĞERE MURDAR DERMİŞ... Bu takımın sakatları bir iyileşsin semih,devit,wederson,tümer.ondan sonra bu yaptığınız olumsuz yorumları ne tarafınıza sokarsınız bilemem artık.M.unitedi yenen arsenalide yener..
    Cevapla
  • Timur Bali 15 yıl önce Şikayet Et
    ... 50bin YTL lik limit 5 katına acilen çıkarılmalıdır. Bu krizi önemsemeyenlerin dikkatine..
    Cevapla
  • Süleyman Şahin 15 yıl önce Şikayet Et
    Spor ve Ekonomi. Yazıdan şunu anladım. Siz Fenerlisiniz. Hem de fanatik. Öyle ki bu durum mantığınızın da önüne geçmiş. Kıytırık takımları yenemeyip, Arsenal'i deplasmanda yenmeyi umut ediyorsunuz. Fener Arsenal'i yenemez mi. Yener ama bu sene değil. Ekonomi yorumunuza bakınca da bankada paranız olduğu anlaşılıyor ve bundan endişe duyuyorsunuz. Mevduat garantisi 50nin üzerine çıksın dediğinize göre de bankadaki paranız 50 liranın üstünde. Endişe edilecek bir şey yok. Parayı sağlam bankada tutun. Veya birden fazla hesap açın
    Cevapla
  • eagleoguz 15 yıl önce Şikayet Et
    hakan sen beni guldurdun allah da seni guldursun.. fenerbahce ye bu oyunuyla hemde hıghbury de :) ilahi hoca! haa bu arada fenere 3 atan porto bile 30 dk direnebildi bu takıma :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat