Tuncay Güney'den Müslümanlık itirafı...

  • GİRİŞ17.01.2009 09:17
  • GÜNCELLEME17.01.2009 09:17
Tuncay Güney'den Müslümanlık itirafı...

Şeytan ayrıntıda gizlidir derler ya, Tuncay Güney 2001 tarihli videosunda ağzından ne kaçırdı, biliyor musunuz? "Bir Müslüman" olduğunu...

Polislerle sohbetinde lafı geldiğinde kendisinden "bir Müslüman" olarak bahsetti. Oysa Kanada'ya tüydükten sonra Tuncay Güney ne diyordu? "Ben ana tarafından zaten Musevi'ydim. Kendimi sakladım. Şimdi de Haham yardımcılığı yapıyorum." Açıkçası, baştan beri "sözde Museviliğinin" Kanada'ya sığınma bahanesi olduğunu düşünüyordum.

Şimdi iyice "başka şeylere" de emin oldum. Tuncay Güney'in önce eline üç kuruş verilip, ABD'ye gönderilmesi, ardından "Museviliğe geçiş" numarasıyla Kanada'ya yerleştirilmesi "tesadüf" olamaz. Şimdi "Tuncay Güney muamması" nın çözülmesi için şu sorunun yanıtının bulunması şart oldu: "Tuncay Güney'i Kanada'ya kim yerleştirdi?"

Şahsi kanatim, Tuncay Güney'in arkasında en azından bir süredir "yabancı gizli servis parmağı" olduğu şeklinde. Belli ki, "sahipsiz" kalınca, "birilerinin" eline düşmüş... Tıpkı yurtdışına kaçtıktan sonra Papa'yı vurmaya kadar uzanan macerasında Mehmet Ali Ağca'nın "yabancı bir gizli servisin eline düşmesi" gibi....

Bu yüzden, Tuncay Güney "bumerang" gibi, dönüp dolaşıp bugün kendisinden hoşlananların başına bile patlayabilir!
Dün NTV'deki Yazıişleri programında gazeteci Saygı Öztürk, bence bir "bomba" daha patlattı...
 
Olay şu... Daha Ergenekon iddianamesi açıklanmamış. Veli Küçük'ün tutuklanırken verdiği ifadeden medyaya tek satır çıkmamış... Henüz 27 Nisan 2008... Sıkı durun... Tuncay Güney, daha önce iletişime geçtiği Saygı Öztürk'e Veli Küçük'ün tutuklanırken verdiği ifadenin metnini gönderiyor...

 Yani, "Türkiye'den davayla ilgili biri", Tuncay Güney'e Veli Küçük'ün ifadesini göndermiş... Yani, hâlâ mahkemenin temasa geçmemesini tartıştığımız ya da öyle sandığımızTuncay Güney'le "gizli bir temas" varmış... Tabii, akla ilk gelen şu: "Polise verdiği ifadeyle Ergenekon davasını başlatıp yurtdışına kaçan Tuncay Güney'den Veli Küçük'ün ifadelerine ne dediği sorulmuş.

Belki de yeni değerlendirmeleri alınmış..." Tabii, ister istemez akla Tuncay Güney'le "resmi bir makam" ın "resmi olmayan bir kanalla" temasa geçmiş olduğu geliyor. Tuncay Güney, daha önce hep Ergenekon davasında yargının kendisiyle temasa geçmediğini söylemişti. "Resmi bir temas" olmamasını kastetmiş olabilir.

Yoksa, hâlâ gönderilmediği sanılan 37 soru Tuncay Güney'e gideli çok ama çok zaman mı oldu? Tuncay Güney'le, Ergenekon savcısı mı, soruşturmayı yürüten polis mi, yoksa MİT mi temasa geçti, merak etmeye başladım.

HAKAN AYGÜN - BUGÜN

Yorumlar5

  • Cafer UÇA 15 yıl önce Şikayet Et
    Şahsi kanaatınızı kendinize saklayın. Madem Tuncay Güney hakkında öyle veya böyle iddianız var,mademki kanıtlayabileceyiniz belge var.Neden savcılıga baş vurmuyorsunuz?İsbat edin kahraman olursunuz.Geçin bunları,yazdıklarınızı kendiniz bile inanmıyorsunuz ama,çomak sokmadan olmaz biliyoruz.Bütün mesele bu hükümetin başarısını,iradesini baltalamak.Tarih sizler affetmiyecek.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 15 yıl önce Şikayet Et
    ORTADA KARIŞIKLIK YOK. Karmaşaya gerek yok. Mahallede gezerken tanıdıkları Ergenekonu soruyorum. Her 10 kişiden 8 i aşağı yukarı anlamış olayı. Kısaca halk yıllardır şuna uyandı: masonlar vardır. Sağada sızarlar, solada, sanatada sızarlar dışkıyada. Sonrada halkı saflarda biriktirip çarpıştırırlar. Milletleri parçalayıp yutarlar. Atatürk'ün uyardığı iç ve dış mihrak bunlar işte. Mason...Hem içerde bulunur, hem dışardan dürtülür. Gömüldüler. Halkın istediği oldu sonunda. Bilenler bilmeyen, ama dinleyene anlatsın.
    Cevapla
  • tankoy oytun 15 yıl önce Şikayet Et
    tuncay güneyi tartışmak abesle iştigal.. mesele zaten tuncay güney değil.belgeler var.altından kalkılamayan ciddi belgeler.yani zaten mahkemeye intikal etmiş.belge olmasa tuncay güney sade bir vatandaş olmuş olurdu.belgeler olmasa zaten onu yok etmeyi düşünebilirlerdi.tuncay güney yapacağını yapmış.şimdi köşesinden kıs kıs gülüp seyrediyor.konuşmaları ekstra zaten.herşey ortaya dökülmüş.türk milleti peşini mi bırakır ergenekonun.tuncay güney olmasa bile...
    Cevapla
  • İSHAK TÜRKER 15 yıl önce Şikayet Et
    ÇUVAL DOLUSU DOSYA. Bu dosyalarda neler var kim bilir.Herkes merak ediyordur muhakak bunu bilen emniyet ve TUNCAY GÜNEY den başka kimse bilmez. İdiaaname hazırlanırken bütün bunlar göz ardı edilecekdeğildi.Ve ortaya böyle büyük bir olay(2001-2009) ve 8 yıldır üzerinde çalışılan bir dava kim ne derse desin artık Türkiye kimsenın babasının malı değil. Ne ordunun ne Emniyetin ne diğer örgütlerin.bundan sonra Herkes hadini bilecek.Medya. Satılmış kalemler.Satılmış devlet adamları.Din düşmalar. En önemlisi ATATÜRK ü kulanan hainler
    Cevapla
  • erkan 15 yıl önce Şikayet Et
    sendemi bürütüs. ya hakan sus bir Allah aşkına.sen daha doğru dürüst bir haber sunamıyorsun.sen bunlar gibi kartel medya olman için 40 fırın ekmek yemen lazım.haaa kartel olma çabasındaysanda vazgeç çünkü hiç beceremiyorsun.hadi başka bahara.üzülme sana da bir ekmek çıkar elbet nasıl olsa alıştık doyurmaya doymadan.ah ahh ne zormuş türk milleti olmak.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat