Gözyaşlarımı zaptedemedim...

  • GİRİŞ31.01.2009 06:13
  • GÜNCELLEME31.01.2009 06:13
Öncelikle belirtmeliyim ki, ben de olsam Erdoğan'ın yaptığını yapardım.
 

"Dış politikadaki sümsüklüğümüzün" yıprattığı gururum tamir oldu, ağlayabilirdim bile.... Zaten, dün Gazze'deki Türk bayraklı Erdoğan mitingini görünce, gözyaşlarımı daha fazla zaptedemedim...

Erdoğan'ın açıklamalarıyla iç kamuoyunda ve Arap dünyasında büyük puan topladığı tartışmasız. Ama unutmamalıyız ki, Araplar kutsal topraklar konusunda Türkiye'nin öne çıkmasından içten içe nefret edecektir. Geçmişte hep böyle oldu, yine öyle olacak.

Çünkü sonuçta Arap değiliz. Araplar işe böyle bakar! Batı dünyası ise Erdoğan'ı bambaşka algılayacak. Çünkü Erdoğan, bütün bu çıkışlarını Müslüman bir ülkenin Başbakanı olarak yaptı. Batı'da algılanması giderek anti-semitizm şeklinde olacaktır. AKP iktidarı şimdiye kadar ABD ve İsrail'le iyi ilişkiler götürdü. ABD ve İsrail, Türkiye'deki ulusalcı muhalefete karşı AKP'yi ehven-i şer görerek destekledi. Peres'in Erdoğan'ı arayıp "barış çubuğu" tüttürmesine bakmayın. Artık "alttan oyma" harekatı başlayacaktır. Çünkü diplomasi, "posta atma" değil "politika yapma sanatı"dır.

Farklı konuşur, asıl hamleni gizlersin! Erdoğan ve AKP Hükümeti, bütün hesaplarını Obama yönetiminin Filistin politikasında değişime gideceği üzerine kurmuş olabilir. Ama Obama'nın özel danışmanının bugün-yarın Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal etmesi, sanırım çok şey anlatıyor. Tabii, sokaktan vatandaş "yazılmayan gerçekleri" ve "sıkışıklıklarımızı" bilemiyor. Olaya "Ceddin dede" mantığıyla bakıyor. Sokaktaki adam öyle de, sanki ben farklı mıyım? Aklım bunları söylüyor ama duygularıma gelince.... Şimdiye kadar alttan aldık, diplomatik davrandık da ne oldu? Erdoğan gururumuzu okşadı okşamasına da, "keyfi"ni ne kadar süre çıkarabiliriz, bilemiyorum.


Karaoğlan'ı anımsamak...

"Davos Fatihi"nden yıllar yıllar önce bu ülkede "Karaoğlan" diye bir yiğit yaşardı. "Ya bismillah" deyip başta ABD dünyaya kafa tuttu. Kıbrıs'ı fethetti, haşhaş restleri çekti. Ulusça çok memnun olduk. Karaoğlan'ın CHP'si oy yağmuruna tutuldu. Ama sonra ne oldu. ABD ambargosu geldi, İçerde terör hortladı, iç savaşa yaklaştık. Sonunda 12 Eylül askeri darbesini gördük. Dikkat! "İntikam soğuk yenen bir yemek"tir.....

Hakan Aygün - Bugün

haygun@bugun.com.tr

Yorumlar26

  • ALO VATAN 15 yıl önce Şikayet Et
    Aba altından sopa görtermek'mi istiyorsun?. Sayın Hakan Aygün ..Gözyaşlarımı Zapedemedim diyorsunuz da eklemeden geçemiyorsunuz "Alttan oyma" "İntikam soğuk yenen bir yemek"tir.. gibi. Benim vatandaşım şahsi tavrıyla, oyuyla, ve olaylara bakış ve değerlendiriş açısıyla şöyle veya böyle teröre vs. müsade etti. Hem siz yazınızda neden artık biz intikam yerine dostluk yayacağız, alttan oyacağımıza delikanlı'ca gül uzatacağız yazmıyorsun?
    Cevapla
  • HASİBE ATIŞ 15 yıl önce Şikayet Et
    kim nasıl bakarsa baksın.. Biz barışı seven bir ülkeyiz.bu tartışma da barış panelinde çıkmıştır.yani canı isteyen bizimle barışık yaşar istemeyen kaybeder.başı biriylebelaya girince seyirci devletlerden medet umar.onun için kimsenin ülkemize sırtını döneceğini sanmıyorum.kötü bir ülke değiliz.kime zararımız var.katil bir ülkeye bile tek kuşun atmadık.türkiyenin nasıl bir anlayışa sahip olduğunu bilmeyenler de öğrenmiş oldu..
    Cevapla
  • Abdullah Sadi Ceylan 15 yıl önce Şikayet Et
    Bekleriz. Biz inananlar sadece Allah'tan korkar ve sadece ondan yardım bekleriz . "Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!.. " Ey millet artık kendimize gelelim. Kandıranlardan ve kandırılanlardan olmayalım.
    Cevapla
  • Abdullah Musaoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Karaoğlan. ABD'ye kafa tutan o Kıbrıs fatihini daha sonra Clinton'un karşısında süklüm büklüm dururken gördük. Yazar Bey dediğin o Obama'da biraz merhamet olsaydı, İsrail'in zulmüne karşı insanlık vicdanına seslenen bu kahraman Anadolu Aslanı Erdoğan'a saygı duyar elçisini geri çekmezdi. Doğrusu onu ciddiye bile almıyorum. O kim devlet yönetmek kim,
    Cevapla
  • Vedat TANDOĞAN 15 yıl önce Şikayet Et
    obamada zaten üç maymun ondan kimse birşey beklemiyor. tayyip erdoğan en doğru olanı yaptı işte o kadar kim ne dermiş diye siyaset üretilmesin artık.. korkmasın tayyip beyin yanındada biz varız türkmilleti var. eğer yahudiler bir hata yapacak olurlarsa biz arap değiliz bu dünya onlara zehir olur o yeni icat ettikleri obama kuklasındanda kimse birşey beklemiyor zaten oda yahudinin sihaya boyanmış şeklidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat