Şeytanın gör dediği...

  • GİRİŞ05.02.2009 09:39
  • GÜNCELLEME05.02.2009 09:39
Son "Davos fatihi" tartışmaları ışığında, hem dışarıdan hem içeriden Erdoğan'a yapılan bir eleştiri var:

"Sen Hamas'ı savunursan, PKK'yla mücadeleni nasıl anlatacaksın?" Nitekim içimizdeki PKK hamisi bazı sesler, Başbakanımıza seslenmeye başladı: "Sen de insan öldürmeyi çok iyi bilirsin." Başımıza gelene bak!

Erdoğan'ın eleştirdiği "monşör diplomasisi" işte biraz da bunların olabileceğini düşündüğü için yıllardır "sümsük" ve "pasif"ti...

Hep çok yönlü düşünülerek, suya sabuna dokunamaz hale geldik. Her neyse testi delindi... Şimdi, "Davos'u referans alan" bir yığın yeni laf ediliyor, daha da çok edilecek. İlk "saldırı dalgası"nda gelen laflara karşı, "şeytanın avukatlığını" yapmak gerekirse....

Hoşunuza-hoşumuza gitmeyeceğini bile bile sorgulamak zorundayız. Denildiği gibi, Hamas ile PKK aynı kefeye konulabilir mi?

Denildiği gibi, Türkiye ile İsrail'in "öldürmeyi bilmeleri" aynı mı? "Konulamaz, PKK, Hamas'tan daha canavar" ve "Türkiye İsrail gibi katil devlet değil" diyecek olan ezici çoğunluğumuza, biraz daha fikir muhasebesi yaptırmak için sorularımız çeşitlendirelim:

1-PKK, hiç Hamas'ın İsrail yerleşim birimlerine yaptığı gibi, "burada Türk yaşıyor" diye şehirlerimizdeki yerleşim birimlerine roket-füze fırlattı mı?

2-Türkiye hiç İsrail'in Gazze'ye girdiğinde yaptığı gibi, PKK'ya karşı operasyonlarında çoluk-çocuk kadın demeden önüne geleni öldürdü mü? Eminim, bakış açısına bağlı olarak, her iki soruya da hem "evet" hem de "hayır" diyenler çıkacaktır. Ama benim her iki soruya da yanıtım "hayır" dır.... "Tehlikeli sulara girdik", galiba en iyisi suçu "moderatör"e atıp, tüymek!

Filistin’in bize ne faydası var?

Filistinlilere üzülüyoruz. Ama bir ayrımı yapmak zorundayız. Nasıl İsrail devleti ile tüm Musevileri aynı kefeye koyamazsak, Filistinli kardeşlerimizle de Filistin'deki örgütleri aynı kefeye koymamalıyız. Nasıl mı? Gelin size biraz "sevgili Filistin'i" anlatayım...

İsrail'le mücadele amaçlı Filistin kampları, 1970'lerde Türkiye'deki rejimi yıkmaya yönelik "Allahsız komünist militanlara" eğitim veriyordu. Oralarda silahlı eğitim alan Türk militanlar, dönüp Türkiye'nin başına bela oluyordu.

1990'lı yıllara geldiğimizde de gördük ki, Türkiye'deki "İslami terör" eylemlerine imza atan Türk militanlar Lübnan'daki benzeri kamplarda (bu kez Hamas kampı vs..) eğitiliyor... (Meraklısına; Beyrut yakınlarındaki Hamas'ın kampıyla PKK'nın Bekaa'daki kampının arası taksiyle 20 dakika sürüyordu.)

Kimse kusura bakmasın! Bize Filistin işinden bir "hayır" geldiğini aranızda anımsayan var mı? Oysa biz hep "hayrına" Filistinlilerin yanındayız!

Sivasspor’a bayılıyorum...

Türkiye kupasında yarı finale çıktıkları GS maçı da müthişti... Sivasspor'u izlemek gerçekten keyif veriyor... Tarih üstüne tarih yazıyorlar! Haydi Sivas, artık bu yıl başar!

Hakan Aygün - Bugün
haygun@bugun.com.tr  

Yorumlar7

  • Murat UZUN 15 yıl önce Şikayet Et
    "birader" sen de kimsin? daha büyüklerin de vardı senin, değil mi?. akıntıya karşı kürek çekmeyi ne de çok seven varmış. israilseverler, israil muhibleri ne çokmuş. ve ne çok pkk sempatizanı varmış matbuat alemimizde. eskiden d. perinçek, m.a.birand üzerinden duyardık bu sözleri. efendi,hamas işgal edilen ülkeyi kurtarma çabasında.sen ise,şehirlerimizde roket fırlatmadığı için pkk'ya minnet duymamızı istersin.ağzının söylediğini kulağın duyar mı?bu ülke türkiye değil mi yoksa senin nazarında? kimsin sen?kimin ağzıile konuşuyorsun? on kez ölç,bir kez biç,ve boş konuşma.
    Cevapla
  • gercek posta 15 yıl önce Şikayet Et
    İsraili israil yapan %50 ABD ise %50 de TC dir. o zamanki nufusla 3 mil.yahudi 200milyon arap topluluklarının içinde nasıl semirdi gelişti sanıyorsun Hakan efendi? 70li yıllarda oradaki kamplarda eğitilen türk teröristlerinden bahsetmişsin.Araplara bir hançer gibi içlerine soktuğumuz İsraille mi hayır yaptık? örnek:25Eylül69,yer Rabat/Fas.islam birliği toplantısı.Karar:İsrailin kudüsten ve işgal ettiği topraklardan çıkması,Kudüse 1300yıldır devam eden statüsünün geri verilmesi, israille ilişkisi olan ülkelerin ilişkisini kesmesi.TC ve Şah İranı:HAYIR der
    Cevapla
  • Ali Haydar 15 yıl önce Şikayet Et
    Hayır İşleri. Bugün Türkiye ezici çoğunlukla Gazze'ye yardımda ısrarlıdır.Yaşamakta olduğumuz 2002 krizinin devamına ilaveten küresel kriz olmasına rağmen,halkımızın işsizlik problemine göğüs gererek yardımda hayır olduğuna inanmaktayız.PKK ile Hamas arasında hiç bir fark olmadığını falan mı ima etmek istiyor,anlamadım.Başbakanımızın Davos çıkışından hoşlanmayanlar malum çevreleri oluşturuyor.
    Cevapla
  • kemal Mustafa 15 yıl önce Şikayet Et
    Hem haklı hemde haksızsın Hakancım. Hee şu yazınızda haklı olduğunuz en önemli nokta DAVOS büyük bir hataydı. Hesapsızca sarf edilen sözlerle dolu idi. Veya tam tersi planlanmış devletler oyunu idi. Ama ne olursa olsun one minutes'ün olumsuz getirileri LONG-TERM de belli olacak.
    Cevapla
  • serkan tekin 15 yıl önce Şikayet Et
    2 MADDE. 1-TC devletinin sınırları kurtuluş savaşı sonucu çizilmiştir, İsrail'in sınırları terör faaliyetleri ile çizilmiştir. 2-Bizim için Filistin davası=Kudüs davası dır, "bizde müslümanız"ların bunu anlamamalarını anlıyoruz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat