Gazeteci değil Ergenekon dayanışması (!)

  • GİRİŞ14.03.2009 07:48
  • GÜNCELLEME14.03.2009 07:48
Ergenekon davasına ilişkin eleştirilerimi neredeyse her gün dile getiriyorum. Mustafa Balbay'ın tutuklanmasına ilişkin eleştirilerim de bu köşenin okuyucularının malumu.
Cumhuriyet Gazetesi'nde günlerdir Mustafa Balbay'ın köşesinde şu not yer alıyor:

"Mustafa Balbay tutuklandığı için yazısını yazamamıştır."

Benim anlayamadığım şu:

Bir insan cezaevindeyken gazeteye yazısını yazamaz mı?

Dünkü Sabah'ta Sevilay Yükselir'i bir köşe yazısından ötürü telefonla aradığını okuyana kadar medyadan uzak durmaya çalıştığını sandığım(!) Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, umarım bu konuda beni de bilgilendirir.

Şimdi gelelim, gazetecilik dayanışması çerçevesinde, Balbay'ın kitaplarının imzalandığı yazarlar buluşmasına. Cumhuriyet'in dünkü 1. sayfasında şöyle deniliyor:

"Tarihi günde gazetemiz yazarlarının yanı sıra Hürriyet, Milliyet, Sabah, Vatan, Radikal, Güneş, Yeniçağ, Posta, CNN Türk, Show TV, Kanal D, ART, ve Skytürk TV gibi BASININ FARKLI RENKLERİNDEN onlarca yazar, 'Balbay için Balbay'ın okurlarıyla' buluştu."

Anladığım kadarıyla nasıl Ergenekon savcısı "basının farklı renkleriyle(!)" temas kuruyorsa, Balbay için de aynı "basının farklı renkleri" bir araya gelmiş.

Şaka bir yana, Balbay için gazeteci dayanışması düzenliyorsunuz. Ama Star Gazetesi'nden, Yeni Şafak'tan, Zaman'dan, Türkiye'den, Bugün'den vs.vs. tek kişi yok. Oysa, nasıl "muhalif" Radikal'de "yandaş" Akif Beki yazıyorsa, "yandaş medyada"da Balbay'ı destekleyen yazılar yazan, onlarca yazar gösterebilirim.

Kusura bakmayın ama sizinki, gazeteci değil Ergenekon dayanışması olmuş! Bu kafayla gittiğiniz sürece de, hep "küçük" kalmaya mahkumsunuz!

***

Ergenekon'da yeni gözaltılar kimler olacak?

İddianın sahibi, Saadet'in İstanbul adayı sevgili Mehmet Bekaroğlu:

"Seçime 3 gün kala, çok ünlü gazeteciler ve yeni isimler Ergenekon'dan içeri alınacak."

Tabii, Bekaroğlu'nun anlatmak istediği şu:

"AKP, ekonomide falan çöktüğünden, yerel seçimleri Ergenekon kozuyla kazanmak istiyor."

Kimse kusura bakmasın da, ben nasıl 27 Nisan bildirisinin AKP'ye seçim kazandırdığına inanmıyorsam, Ergenekon sayesinde seçim kazanma hesapları yapıldığına da inanmıyorum.

Seçmenin ezici çoğunluğu, siyasi tartışmaların çok uzağındaÖ Karnını doyurana, hizmet getirene, liderin güvenilirliğine ve kendi sosyo-kültürel değerlerine yakınlığına bakıyor. Bütün bunlardan olumlu not verirse de, haklı-haksız tüm siyasi tartışmalarda (çoğu kez de bilinçsiz olarak) sevdiği liderin-partinin arkasında duruyor.

Yoksa, Erdoğan'ın "işsizliğe çözüm vardı da biz mi bulamadık" lafını neden binlerce işsiz ayakta alkışlasın?

Bu yüzden Ergenekon'da yeni çarpıcı gözaltılar olması, AKP'nin işine yarar yaramasına da, sandıkta yaramaz. Tam tersi AKP yeni gözaltılardan dolaylı olarak çok büyük zararlar görür.

Düşünsenize, Bekaroğlu'nun kastettiği yeni gözaltılar kimler olacak?

Çevik Bir mi? Erol Özkasnak mı? Güven Erkaya mı? Hüseyin Kıvrıkoğlu mu? İsmail Hakkı Karadayı mı?

Ertuğrul Özkök mü, Zafer Mutlu mu? Tekrardan İlhan Selçuk mu?

Tansu Çiller mi? Mesut Yılmaz mı?

Süleyman Demirel mi? Ahmet Necdet Sezer mi?

Dün bir arkadaşım, "Yok daha neler, Demirel eski cumhurbaşkanı" diyordu. Ama "eski cumhurbaşkanlarını" ve medya yöneticilerini bir yana koyarsak, en başta saydığım komutanlara uzanılma ihtimali hiç de zayıf görünmüyor.

Sahi kimler gözaltına alınacak dersiniz?

Hakan AYGÜN - BUGÜN
haygun@bugun.com.tr  

Yorumlar3

  • vedat ay 15 yıl önce Şikayet Et
    Ölüyü tutuklamak. Güven Erkaya 2000 yılında ölmüştür ve kendileri yaklaşık 9 yıldır ölüdürler. Başta Hakan Aygün olmak üzere tüm medya mensuplarına teessürle duyurulur.
    Cevapla
  • Teomete Hansarayli 15 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru ve malesef..... Mehmet Barlas da dervişane nezaketinin kurbanı olmuş, Ergenekoncu zihniyetin masasına egzotik meze olmuştur.Çok yazık çooook. Bilmelidir ki aynı durumda olsa dayanışma içine girdiği o zihniyettekiler en büyük ve ilk tekmeyi ona atmakta bir an olsun geri kalmayacaktı.
    Cevapla
  • Acarbey 15 yıl önce Şikayet Et
    Hakan Aygün Acar Bir Gazeteci. hakan yazmışsa bildiği bir şey var demekki. evet size katılıyorum, seçmen zaten çoktandır kararını vermiş durumda. baykalın bozuk ve beceriksiz ergenekon avutluğu elbetteki seçmenden cevabını alacak. esas önemli olan başka bir şey. eğer türkiye söylendiği kadar demokratik çağdaş bir hukuk devleti ise kimin ne görev yaptığı ve ne olduğu önem arz etmez. hukukta suç ve suç unsurlarına bakılır. yani kimin babası paşa veya ağa ona bakılmaz.suç işleyen vatandaşlar hukuk önünde hesap veriyorsa, onlarda vermeli
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat