Ya Türkler dağa çıkarsa!

  • GİRİŞ03.08.2009 08:24
  • GÜNCELLEME03.08.2009 08:24

Bırakın DTP'yi, "PKK'sız-Apo'suz bile Kürt açılımı olmaz" noktasına geldiysek ilan ediyorum:

MHP'siz de Kürt açılımı olmaz!

Bahçeli'nin önceki gün söylediği sözleri bir yere yazın:

"25 yıldır dağda dolaşanlarla anlaşma yapılacaksa, biz de MHP olarak 50 yıl dağda dolaşmaya hazırız."

Evet, Türk-Kürt kardeşliği iyice garanti altına alınmalı! Ama ya bu arada Türk-Türk kardeşliği bozulursa ne olur?

Hesaplar çok dikkatli yapılmalı...

Kabul etmeliyiz ki, (bence elinden bir şey gelmeyecek olsa da) AK Parti doğru sularda yol alıyor. Cesurca "acaba açılım yapabilir miyim?" diye bakıyor. Öyle vatanı, milleti satacağı filan da yok. Vatanı sevmek adına çaba gösteriyor.

"Yiğidin hakkını teslim ettikten" sonra sormalıyız:

"Ama aynı AK Parti 7 yıllık iktidarında Türkler'i iki kutba bölmedi mi? Laikçi-AK Partili diye çok sert bir şekilde ortadan ikiye ayrılmadık mı? Bu noktaya gelinmesini önlemek öncelikle iktidardaki AK Parti'nin görevi değil miydi? Türkler'i rahatlatamayan AK Parti, Kürtler'i nasıl rahatlatacak? Yoksa, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da mı oluruz?"

Bütün bunlar "doğru sorular"dır. Yanıtı olmayan sorulardır.

"Ya Türkler dağa çıkarsa" olasılığı Türkiye'nin başına gelebilecek en kötü olasılıktır.

Henüz her şey için çok ama çok erken, konuşalım, geliştirelim. Ama icraatı yıllara yayalım!

Sabancı suikastı efsanesi...

Neymiş!

Sabancı suikastçısı Mustafa Duyar, cezaevinde öldürülmese her şeyi anlatacakmış.

Pardon da, bu adam cezaevinde pişman olmadı ki!

Kendi teslim oldu, pişmanlık yasasından faydalanmak için de bildiği bilmediği her şeyi öttü!

Adamın daha anlatacak bir şeyi yok!

Tek yapabileceği TV'lere, gazetelere aynısını kendi sesinden anlatmak. Biraz da para çarpmak...

Evet, Dev-Sol zamanla, yabancı servislerin, uluslararası kirli şirketlerin parayla cinayet işlettiği "profesyonel bir kiralık katil çetesi"ne dönüşmüştür.

Gariban Mustafa-Fehriye gibileri de, ideolojiyle kandırıp, tetikçi yapmıştır.

Mustafa'nın da, Fehriye'nin de ne için öldürdüklerini bilmeleri imkânsızdır.

Bilen varsa, Dev-Sol'un tepesindeki bir iki isim, hatta ve de hatta onlar bile değil, Dev-Sol'cuların AB ülkelerinde barınmalarına göz yuman, karşılığında bazı siparişler veren yabancı servis veya benzeri kuruluşlardır.

Emin olun, Dursun Karataş bile öldüğünde, "kurduğu örgütün nasıl kiralık katil şebekesi haline geldiğinin" farkında değildi. Türkiye'ye iade edilmemek için "taşeron tetikçiliğe" razı olmuştu olmasına da, kendisini kimlerin kullandığının o bile farkında değildi.

İddia ediyorum, bırakın Mustafa Duyar'ı, milyonlarca dolar ödeyip, Dursun Karataş'ı da konuştursanız yeni bir şey öğrenemezdiniz. Şimdi ikisi de "öbür tarafta" birbirlerine, "senin bildiğin bir şey var mıydı?" diye soruyorlardır, emin olun!

Bırakın "devlet işi"ni, bırakın "Toyota işi"ni!

Mustafa Duyar'ın bize bilip de anlattığı tek şey, Fehriye'nin yanlış oda gösterme beceriksizliğinden Özdemir Sabancı ve Toyoto Genel Müdürü'nün öldürülmesidir.

Yani ortada uluslararası "Toyota hesaplaşması" bile yoktur. Adamların tek derdi Sakıp Sabancı'yı öldürüp, Türkiye'yi sarsmakmış!

"Devlet, yakayı ele vermemek için Sabancı'yı öldüren Mustafa Duyar'ı cezaevinde öldürdü" iddiası ise "Sabancı ailesi kanını temizlemek için Nuriş kardeşleri parayla tuttu" iddiasından bile daha zayıftır.

Akıllı olalım! Aksi halde, Sabancı ailesinde son yıllarda şirketten art arda kopan Sabancı'lara bakıp, "Sabancı suikastı aile içi hesaplaşmaydı" diyecek kadar salakça komplo teorileri üretenler bile çıkabilir...

Hadi, bizim aptal devletlumuzu, ayakları yere basmayan gazetecilerimizi bir yana bırakın, Sabancı ailesinde de mi hiç akıllı adam kalmadı?

Hakan Aygün - Bugün
haygun@bugun.com.tr

Yorumlar66

  • aydın vatandaş 14 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adamlar bizimle oynuyor bu sacmalığı yazıp ?. Arkasından Gülüyorlar inanan insanların duyarlılıklarını bilerek kaşıyorlar SUC ŞAHSİ DİR Bunların derdi herzamankigibi karalamak boş verin bu adamları BİR TARAF ALIN DEMOKRATİKLEŞMEYE BİR KATKINIZ OLSUN vakit gec olmadan SİVİL ANAYASA DERHAL
    Cevapla
  • MEHMET AKKUŞ 14 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyette Irkçılık Yoktur.. Bu ülkeyi bölecek ve kardeş kavgası çıkaracak tek zihniyet varsa o da MHP nin sert söylemleridir.Var olan gerilimi daha da tırmandıran Öfke birikmesine neden olan söylemler geliştiriyor.Akli selim tutumlar yerine ırkçılığı daha da körelten bu tutum Türkiye de masum insanların karşı karşıya kalmasına neden olacaktır.MHP acilen söylemlerini yumuşatmalıdır.Aksi takdirde önlenemeyen bir şiddet sarmalına girilecektir.Gerçek müslümanlar şiddeti yüceltmezler...Müslaman Türk kardeşlerim MHP nin tuzağına düşmesinler
    Cevapla
  • Selahattin ERTÜRK 14 yıl önce Şikayet Et
    MAKALEYE BAK. Ağzı olan konuşuyor hesabı, kalemi olan yazıyor malum medya da bu yazıları yayınlıyor. Nustafa DUYAR konuşsa ne olacakmış, peki Can DÜNDAR'la ropörtaj yapmasına niye izin verilmedi?
    Cevapla
  • Sabit Kal 14 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Araplar ihanet eder diyenlere. Afganistan'da katil Dostum'u, Ergenekon'u, Ittihat ve Teraki'yi, Amerika vesayetli Askeri Darbeleri, Inönü'yü, Islam köylü Sülo'yu hatirlatiriz. Ayrica Menderes asilirken millet olarak gösterdiginiz cesaret ne kadar "yüce" oldugunuzu gösteriyor. Yüce'lik kandan gelmez, Allah'a olan imandan ve onun yolunda yapilan gayretten gelir. Sizi "yüce" yapan degerleri hasir alti yaptikca Araplar gibi zelil ve rezil olmaya mahkümsunuz. Artik sizi Osmanlinin Mirasi bile kurtarmaz.
    Cevapla
  • Sabit Kal 14 yıl önce Şikayet Et
    Viyana önünde sadece Türklermi vardi? Amerika Türkiye'ye giremezmi?. Vah zavallilar var! Siz Osmanliyi hala sadece Türklerden olusan bir devlet ve ordu saniyorsaniz o zaman okudugunuz kitaplara yazik. Sizler, sizinle beraber fetihlere, savaslara katilan bir sürü milletin hakkini inkar ederek fasistlestiniz, Jön Türklestiniz ve Osmalinin yikilmasi icin en büyük sebep oldunuz. Ama sucunu Araplar yiktiniz, sanki Osmanliyi ayakta tutan bir tek Araplarin sadakatiydi, o da bitince Osmanli bitti, ha!? Istanbul surlarinin önünde yatan Sahabilerden habersizmizsiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat