AK Partisiz Türkiye ne kadar mümkün?

  • GİRİŞ08.08.2014 09:45
  • GÜNCELLEME09.08.2014 13:43

Türkiye’de gündem siyaset odaklanıp bir de siyasi söylemlerin dozu artınca ülkede hiçbir şeyin tadı olmuyor. Vatandaşın da “bir bitse de rahatlasak dediği” dönemlerde ekonomi de tekdüzelikten nasibini alıyor.

Türkiye’nin son 12 yılına siyasal istikrar damgasını vurdu. Koalisyonlardan çok çeken, sadece siyasi değil ekonomik olarak da darbe yiyen vatandaş güçlü bir siyasi figür ve harekete koşulsuz şartsız destek verdi. Ve ekonomik istikrarın önemini bir kez daha siyasilere gösterdi.

Gelişmekte olan ülkelerin tamamında Brezilya, Rusya, Arjantin, benzer tablolar var. Lider odaklı siyaset modeli ülkelerin kaderi ve lider ne kadar güçlü ise ülkenin gücü de o ölçüde değerlendiriliyor. Bu süreçte en önemli yardımcı ise ekonomik istikrar! İyi bir ekonominin eşlik ettiği siyasal istikrar tercih edilirliğini artırıyor. Bu tarifin en belirgin örneği de Türkiye’de yaşanıyor. 

Türkiye, 2001 yılında yaşadığı ağır kriz sonrası acı reçetelere maruz kaldı. 2002 yılından başlayan 12 yıl boyunca devam eden ve yalnızca 2008 yılında küresel kriz nedeniyle kısa bir ‘es’ veren Türkiye ekonomisi,  altın yıllarını yaşadı, yaşamaya da devam ediyor.

Küresel likidite bolluğu, gelişmiş ekonomilerin krizde olması, devletçi ekonomi politikasından liberal politikalara geçiş, dış ilişkilerle birlikte gelişen dış ticaret, finans sektörünün sağlam temellere oturması, ekonomiye canlandıran tüketim harcamalarına sahip genç nesil, ekonomi politikalarına sağlıklı yön veren politikacılar, kamunun borçlarının azalıp sürdürebilir düzeye gelmesi, cari açıkta azalma, faiz ve enflasyonun tek hanelere inmesi, işsizlik oranlarındaki azalma, fazla veren bütçe...

12 yıl boyunca yakalanan fırsatlarla birlikte siyasal istikrar Türkiye’yi bir seviyeye getirdi. Türkiye siyaset olarak da ekonomi olarak da belirli bir eşiğin üzerine çıktı. Bu alanlarda beklentileri yükseltti. 

Cumhurbaşkanlığı dahil 9 seçimi de 10 Ağustos Pazar günü tamamlayacak Türkiye’de peki bundan sonra ne olacak?

TÜRKİYE’DEN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ SONRASI NE OLACAK? AK PARTİSİZ BİR TÜRKİYE NE KADAR MÜMKÜN?

YAZININ DEVAMI VE SORULARIN CEVABI İÇİN TIKLAYINIZ!>>

Hakan GÖKSEL  /  Ülke Haber
hakan.goksel@ulkehaber.com
twitter.com/hakan_goksel

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat