Ah be cancağızım babaannem gibisiniz!

  • GİRİŞ22.11.2014 07:26
  • GÜNCELLEME24.11.2014 07:57

Yatırım yapacak parası olsun olmasın ekonomistlere, para piyasaları uzmanlarına en çok sorulan sorulardan biri ‘Paramı nereye yatırayım’ sorusudur. Hep bir kısa yoldan zengin olma arzusu, risk almadan çok paralar kazanma isteği taşıyan bu sorunun ekonomistler açısından en makul ve zan altında kalmayacak cevabı ‘sepet’ olmuştur. 

Sepet derken başlığa bakıp da aklınıza babaannenizin sepeti gelmesin. Buradaki sepet, yatırımcının elindeki paranın belli oranlarda “döviz, altın, borsa, tahvil” arasında getiri durumlarına göre paylaştırılması demektir. Yatırımcıya “Sepet yapın” tavsiyesinde bulunmak kibarca “bak kardeşim yükseliş trendinde olanlar bunlar, paranı kafana göre yatırırsın ama kaybedersen sakın beni sorumlu tutma!” demektir.
Bir de mahallemizin alaylı ekonomistleri vardır ki onlar diğer konularda olduğu gibi bu konuda fazlaca bilmiştir. Bir kahve sohbetinde size “genel analiz” mi dersin, “teknik analiz” mi dersin hepsini bir çırpıda yapar. Ne hikmetse sonuç olarak hep aynı noktaya varırlar; “Sen en iyisi altın al, altın! Akmaz, kokmaz, bozulmaz her devirde para eder” derler.

Zaten halkın arasında ortak kanaat midir bilinmez babaannenize bile sorsanız o da size “paranı altına yatır yavrum, heder olmasın” diyerek nasihat eder.
“Paran mı var derdin var” ya da “para var huzur yok” dedikleri bu olsa gerek!

Devamı için tıklayın >>>

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat