Şu bizim emekliler Mars’tan mı geldi?

  • GİRİŞ03.12.2014 08:00
  • GÜNCELLEME08.12.2014 22:09

Türkiye Cumhuriyeti, henüz genç Osmanlı bakiyesi bir ülke! 91 yıl önce savaştan arda kalanlarla bir ulus inşa etmeye çalışmış, varını yoğunu dökmüş, canını, malını ortaya koymuş ve bugünlere gelmiş. 

Gelmiş gelmesine de neler yaşamış neler! Ayaklanmalar, ihtilaller, işkenceler, hapishaneler, faili meçhuller, mezhep kavgaları, terör olayları, ekonomik iflaslar...

Bu ülkenin vatandaşının başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Bu memleket ne çektiyse hep bu siyasetten çekti.  

Şapkasını alıp “babanızım” diyen bindirdi, “ben sizin ananızım ananıza gelin” diyen bindirdi, “darbeyle gelsek de bu ülkenin askeriyiz” diyen bindirdi, “adil düzen kuracağız” diyen bindirdi, “toptan kalkınacağız, ülkeyi sermayeye açacağız” diyen bindirdi, “devletin başına devlet konacak” diyen bindirdi, “sizdenim halkçıyım Karaoğlan’ım” diyen bindirdi. 

Eşek yükü gibi vergiyi, kazık gibi zammı gören vatandaş bellerini doğrultamaz hale geldi.

Baktılar ki memlekette yük vuracak adam çok ne var ne yok üzerine koydular.

“Ne oluyoruz yahu” demelerine kalmadan seçimler geldi bastılar vaadi bastılar vaadi her seferinde kandırmayı başardılar. 

Seçmenin ağzına bir parmak bal çalan arkasına geçti sıranın; bir daha kendine gelsin diye! 

Vaat vaat da bir yere kadar, baktılar ki ellerinde malzeme kalmadı, “erken emeklilik” ile işi kökünden halletmeyi düşündüler. 

Vatandaşın eşek yükü vergi ve zamlarla çalışırken sürünmelerine siyasilerin içleri elvermemiş olmalı ki biraz da “emekli edelim tam sürünsünler” diye açtılar yolu. 

Ton ton “yaş bekleyeceksiniz” demişti, fötr şapkalı “babanızım” deyip “45’i geçmek yok” dedi      

Sene 1999’a gelince de kayış attı. 40 yaşında 45’inde emekli olanların yükü sosyal güvenlik bütçesinde karadeliğe dönüşüp milyar dolarlara ulaşınca birden düşman kesildiler emekliye! 

Karaoğlan, 1999'da öncekilerle birlikte ülkeyi batırınca, ekonomik reformlara sarıldı. Koalisyonuyla birlikte sosyal güvenlikten başladı ve o günden sonra emeklilik yaşını 60-65'lere bağladılar!

Sonra ne mi oldu? 

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat