Ekonomi yönetimi artık yoğurda üflemeyi bıraksın!

  • GİRİŞ23.12.2014 08:18
  • GÜNCELLEME23.12.2014 08:19

Kriz gözlenen her durumda bakış açısını çeşitlendirmek ve değiştirmek içinde bulunulan durumu fırsata çevirebilir. Ve bu her zaman denemeye değerdir. Türkiye ekonomisini yönetenler son dönemde yoğurdu üfleyerek yemeye başladı. Darboğazdan geçilen dönemde neden bakış açıları değişmesin?

Yıllar önce 2000’li yılların başında Times dergisinde gördüğüm bir fotoğraf son derece dikkatimi çekmiş, taşıdığı ince anlam beni etkilemişti.

Yoğun bir yağmur altında kalabalık caddelerden birinde herkes ıslanmamak için şemsiyesini kullanırken içlerinden biri şemsiyesini ters çevirmiş, yağmur sularını biriktirme gayretindeydi. 

Diğerleri için kriz anlamına gelen sağanak yağmuru, sadece bakış açısını değiştirerek fırsata çevirmişti. 

Kriz gözlenen her durumda bakış açısını çeşitlendirmek ve değiştirmek içinde bulunulan durumu fırsata çevirebilir. Ve bu her zaman denemeye değerdir. 

Türkiye’de böyle bir krizi fırsata çevirmek bakış açısını değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle ekonomide son dönemde yaşananlar bu tezimi güçlendiriyor. 

Yakın zamanda ekonomi yönetimi tarafından açıklanan, ülke ekonomisinin olmazsa olmazı, yapısal reformlar her ne kadar orta ve uzun vadede Türkiye ekonomisini daha ileriye taşıyacak olsa da kısa vadede de gerekli çözümler uygulamaya konulmalı!

Yoksa geçmişten birikerek gelen mağduriyetlerden kurtulmak daha uzun zaman alacak. 

Ekonomide yaşanan gelişmeler ne anlama geliyor? Türkiye doğru adımlar atıyor mu? Aşırı temkinli olmak ülkeye zarar verebilir mi?


SORULARIN CEVABI VE YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat