Kupa gitti, Sadri Şener bitti

  • GİRİŞ24.05.2013 09:41
  • GÜNCELLEME24.05.2013 09:41

Süper ligde istediğini alamayan iki takım için Ziraat  Türkiye Kupası finali Fenerbahçe den ziyade Trabzonspor için daha önemliydi.

Lig tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Bordo Mavililer, alacakları bu kupayla hem taraftarlarının gönlünü alma hem de Avrupa Kupalarında daha az ön eleme oynama amacındaydı.

Fenerbahçe ise üç kulvarda son ana kadar mücadele ettiği sezonu en azından bir kupa tesellisiyle bitirmek istiyordu…

İki takım taraftarının da yoğun ilgi gösterdiği Final maçının kadrolarına bakıldığında eksikleri olmasına rağmen Fenerbahçe  favori  görünüyordu.

İki takım arasında ki en büyük farklar kaleci ve forvetlerdi.

Trabzonspor'un şansı kaleci Tolga Fenerbahçe'nin ise ileri uçtaki Webo ile Musa Sow ikilisiydi. Sow attığı golle skoru belirlerken Tolga da müthiş kurtarışlarıyla farkın açılmasına engel olarak takımının umudunu son ana kadar taşıdı.

Çünkü kupanın kime gideceğini bu iki mevkinin oyuncuları belirleyecekti  ve nitekim de öyle oldu.

Göreve geldiğinden beri  bir türlü kadro istikrarını kuramayan Tolunay Kafkas bu maçta bunun acısını yaşayarak bedelini kupayla ödedi…

Fenerbahçe karşısında orta alan ve savunmayı kalabalık tutarak,rakibine gol şansı vermeden atılacak bir golle maçı koparmayı  veya   maçı  penaltılara götürerek Tolga farkıyla Kupaya uzanmayı hedefleyen Tolunay Kafkas'ın maç öncesi kağıt üzerindeki bu planı Volkan Şen sayesinde tutmadı…

Maçın başında mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamayan Volkan Şen,Sow'un attığı golde de kademe hatası yaparak  takımının geriye düşmesine sebep oldu.

Aynı Volkan oyunda kaldığı sürece akıl almaz hatalar yaptı. Bordo Mavili futbolcu topla fazla oynama ve inanılmaz pas hatalarıyla adeta takımının el freni oldu ve arkadaşlarını da oyundan düşürdü.

Taç atışını dahi rakibe gönderecek kadar oyundan düşen Volkan Şen'e 70 dakika sabreden Tolunay Kafkas geçte olsa takımın tek santraforu olan Henrique'i oyuna alarak, Brezilyalı futbolcuyla başlamamanın yanlışını son 20 dakika da gördü…

Henrique'nin girmesiyle Trabzonspor , Fenerbahçe karşısında topu rakip sahada daha fazla tutmaya başlayınca gol pozisyonlarıda buldular.

Bordo Mavililerin beraberlik için bastırdığı dakikalarda Fenerbahçe kendisini rahatlatacak gol pozisyonun buldu fakat maçı yıldızı  Tolga Webo'ya  gol şansı vermedi…

Maç'ın son anlarında beraberlik için bastıran Trabzonspor bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince Fenerbahçe sahadan galip ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek sezonu kupayla tamamlamayı başardı…

Fenerbahçe karşısında Trabzonspor'un kaybetmesindeki en büyük sebep Volkan Şen'in hatalarıyla birlikte Tolunay Kafkas'ın kadro seçimi, oyun planı ve Henrique ve Sapara'yı çok geç oyuna alması. Uzun süre mağlup oynamasına rağmen bu ikiliyi oyuna erken almayan Kafkas'ın aklı,  6-0 lık Sivasspor ve 4-3 lük Belediye maçlarında kalmış olacak ki nasıl olsa forvetsiz de gol atarım düşüncesine hakimdi ama unuttuğu bir gerçek vardı. Çünkü rakip Ne Sivas ne de ligden düşen İ.B.B .

Rakip Avrupa da finalden dönmüş Fenerbahçeydi  ve Sarı larcivertliler de bu durumdan faydalanarak rahat bir şekilde maçı kazanarak kupaya uzandılar.

Çok kötü bir sezonu kupa ile kapatma şansını yakalayan ve bu şansı iyi kullanamayan Tolunay Kafkas yaptığı hatalarla sadece kendisinin Trabzonspor daki geleceğini tehlikeyi atmakla kalmadı, Sadri Şener'in de başkanlığa aday olmasının önünü kapadı.

Çünkü Kupa alınsaydı Sadri Şener bugün kongrede aday olduğunu açıklayabilirdi…

Belkide bu durum Bordo Mavili camia için daha Hayırlı olmuş olabilir…

Halit Akgül-Tümspor

halitakgul23@hotmail.com

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat