Eren Erdem paralel tetikçisi mi, İran casusu mu?

  • GİRİŞ18.12.2015 09:55
  • GÜNCELLEME18.12.2015 09:55

Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet’in o günkü sayısında “Sarin gazı iddiası” başlıklı şu haber vardı:

• “CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, Suriye’nin Guta Bölgesi’nde 2 yıl önce kullanılan ve 1300 kişinin ölümüne neden olan sarin gazı saldırısından Türk hükümetini de sorumlu tuttu.

Vekiller, sarin gazının yapımında kullanılan maddelerin bazı Türk işadamları aracılığıyla Türkiye’den temin edildiğini, maddelerin Suriye’ye geçişine Türk istihbaratının bilgisi dahilinde kolaylık sağlandığını ileri sürdü.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP milletvekilleri, bu konuda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2013’te başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 6 kişinin serbest bırakıldığını, soruşturmanın kapatıldığını, serbest bırakılan kişilerin ise yurtdışına kaçırıldıklarını öne sürdü.”

Bu “iddia”ya karşı, hemen Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Arıkan’ın “açıklama”sına yer verelim...

Öncelikle şunu söyleyelim:

• CHP İstanbul Milletvekili Erdem’in “sarin gazı” iddialarıyla ilgili Adana’da yürütülen soruşturmanın ardından açılan “6 sanıklı kamu davası”nın görülmesine 29 Aralık’ta devam edilecek.

l İddianameyi hazırlayan Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Arıkan’n; daha önce benzer iddialara ilişkin haber yayınlayan bazı gazetelere tekzip yazısı gönderdiği öğrenildi.

Arıkan’ın tekzip yazısında denilmiş ki;

• “Soruşturmanın kapatıldığı iddialarının aksine, soruşturma sonuçlandırılarak şüpheliler hakkında kamu davası açıldı ve dava, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2015/29 esas sayılı dosyasında devam etmekte.”

• “Soruşturma içeriğine göre, kimyasal gaz yapımında kullanılan maddelerden hiçbirinin ele geçirilemediği, eylemin hazırlık aşamasında kaldığı, iddiaların aksine kolluk kuvvetleri ve istihbarat birimlerinin, olayın ortaya çıkarılması ve soruşturulması konusunda uyumlu çalışma yaptığı kamuoyunun bilgilerine duyurulur.”

Bu açıklama;

Hem Eren Erdem’e, hem de aynı ağzı kullanan Fetullah Gülen’e kapak olsun!..

İSTANBUL’DA EREN, ABD’DE GÜLEN!

Çünkü efendim;

CHP’li Eren Erdem ve Ali Şeker’in, 22 Ekim’de yayınlanan konuşmalarından 1.5 ay sonra, yani 13 Aralık 2015’te Fetullah Gülen Locaefendi de, Pensilvanya’da konuşmuş ve “aynı paralelde” sözler sarfetmişti...

Fetullah Gülen;

“İbadetlerin Dili ve Savaş Endişesi” başlıklı konuşmasında, “AK Parti Hükümeti”ni üstü kapalı olarak “tehdit” etmiş ve “iktidarın uluslararası mahkemelerde yargılanacağını” ileri sürmüştü...

Fetullah Locaefendi, söz konusu konuşmasında; “CHP’li Eren Erdem ile aynı ağzı” kullanıp, “Suriye’ye kimyasal gazlar gönderildiğini” savunmuş, sorumluların yargılanacağını söylemişti...

Gülen bu sözleri ile üstü kapalı olarak “MİT TIR’ları olayına” gönderme yapmıştı.

Fetullah Gülen, Suriye’de kullanılan gazlara dikkat çekerken, şunları söylemişti:

“Hani Birinci Cihan Savaşı’nda ne oldu?.. O gün, öldürücü silahlar öyleydi. Şimdi değişik gazlar, adlarını bile bilmiyorum ben ve bunlar orada, Suriye’de de kullanılmış ve aynı zamanda bu meselenin cephaneciliği de, lojistik imkânlarını elinde tutanlar da belli, müzimler de belli, yakın bir tarihte ortaya çıkacak ve hesabı sorulacak. Uluslararası muhakemelerde hesabı sorulacak bunların.”

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat