HDP ile CHP arasındaki çatlak büyürken aynı zamanda CHP içindeki hizipler hareketleniyor

.

  • GİRİŞ08.11.2019 09:50
  • GÜNCELLEME08.11.2019 09:52

Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevi’nden ses veriyor, “Kürtleri hafife almasınlar.” Yerel seçimde İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin gibi büyük şehirlerde “Millet İttifakı”na HDP’nin verdiği desteği CHP ve İyi Partililerin gözüne sokuyor. Ardından tehdit ediyor!

 

 

“Hiç kimse bugünleri de unutmayacaktır elbette. Günü geldiğinde kimse bağrına taş falan basmayacaktır, o bir kere olur” diyerek...

CHP ve İyi Parti’ye, “Barış isteyen halka özeleştiri sorumluluğu, savaşın arkasında hizalanan muhalefettedir. Onların yerinde olsam Kürt halkını hafife almazdım. Bugünden başlayarak kendimi affettirmek için pratikte ikna edici adımlar atardım. Yoksa yarın geç kalınmış olabilir” diyerek üst perdeden ayar vermeye kalkıyor.

 

 

“Savaşın arkasında hızlandılar” diyor, “Bağrımıza taş basarak destek verdik” diyor. “Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesinler” diyor. “Özeleştiri yapsınlar” diyor.

“Kürtler” dediği HDP seçmeni. Zira Kürtler başta Ak Parti olmak üzere farklı partilere HDP’den daha fazla oy veriyor.

Neyse..!

***

Selahattin Demirtaş’ın hapishaneden CHP ve İyi Parti’ye verdiği ayar, Avrupa’da bambaşka bir tonla yankı buluyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da yer aldığı CHP heyetinin İsviçre Zürih’teki toplantısı PKK’lılarca basılıyor. PKK’lılar, “Bağrımıza taş basarak size oy verdik. Siz savaştan yana tavır aldınız” filan diyerek CHP’lileri protesto ediyor. “Savaş” dedikleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Tel Abyad ve Resulayn kasabaları arasında başlattığı Barış Pınarı Harekatı’ndan başkası değil. Savaş dedikleri Mehmetçik’in YPG-PKK terör örgütüne yönelik operasyonundan başkası değil.

Suriye tezkeresine “kerhen” evet diyen CHP, Zürih’te PKK’nın hışmına uğruyor.

Neyse..!

***

İyi Parti’de son günlerde dil ve söylem değişikliği yaşanıyor. Özellikle Barış Pınarı’na verilen destek yüksek perdeden dillendiriliyor. CHP’nin HDP ile olan ilişki biçim sorgulanıyor. Millet İttifakı’nın önemli paydaşı İyi Parti’nin CHP ile ne kadar daha birlikte hareket edeceği kocaman bir soru işareti olarak karşımızda duruyor.

Neyse..!

***

Bütün bunlar yaşanırken CHP’de işler arapsaçına dönüyor. En son yerel seçimlerde iyi bir pazarlama ve ambalajlama tekniği ile milletin karşısına çıkartılan Ekrem İmamoğlu’nun “başarısının” anlatıldığı kitabın tanıtım afişleri bardağı taşıran son damla oldu sanırım.

İmamoğlu’nun kampanya danışmanı Necati Özkan’ın “Kahramanın yolculuğu” ismiyle yayınladığı kitap ve afişlerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu çok sert tepki gösterdi. “Genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir” dedi.

Genel merkezi anlıyoruz, CHP örgütlerini de... İstanbul ittifakını da anlamalıyız sanırım. HDP ve türevlerinin Millet İttifakı’na verdiği destekten başkası değil bu... Millet İttifakı’nın adayı olarak bildiğimiz İmamoğlu’nun HDP’nin de adayı olduğu gerçeğini Kaftancıoğlu bir kez daha gözümüze sokuyor. Sadece milletin gözüne soksa neyse! İmamoğlu’nun kampanya sorumlusu “Profesyonel”in de gözüne sokuyor!

Kaftancıoğlu İmamoğlu’nun PR’cısı Necati Özkan’ı hedef aldığı sosyal medya paylaşımında öfkesini gizlemiyor: “Kahramanın hikâyesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir.”

Gerçi İmamoğlu’nun PR’cısının bu ilk vukuatı değil biliyorsunuz. Yerel seçimden hemen sonra Muharrem İnce’nin “Cumhurbaşkanı adaylığına” yönelik açıklamasına sosyal medya hesabından , “Mekânın sahibi geldi” diyerek gönderme yapmıştı hani.

Daha birkaç gün önce Muharrem İnce’ye bu paylaşım hatırlatıldığında istihza ile gülerek şöyle dedi: “Yanımızda çalışan elemanları mı muhatap alacağız?”

Anlaşılan hem Millet İttifakı’nın CHP ve İyi Parti ayağında hem zımni ortakları HDP ile her iki parti arasında ciddi bir ayrışma yaşanıyor.

Sadece partiler arasında ayrışma yok. Aynı zamanda CHP içinde de İmamoğlu ve tayfası ile Kaftancıoğlu ve tayfasının da şiddetli savaşı başlamış görünüyor.

Muhalefette bunlar yaşanırken iktidar cenahında Cumhur İttifakı paydaşları birbirlerine özenli bir dil ile yaklaşmaya devam ediyor. Ak Parti “küskün, kırgın” kesimleriyle iletişim kurmanın yöntemlerini, MHP, partiden ayrılanların geri dönmesinin yöntemlerini tartışıyor.

Bakalım yakın gelecek siyasette nelere gebe. İzleyip göreceğiz.

YENİŞAFAK

 

Yorumlar11

  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen sonunu dusun katil selo
    Cevapla
  • yolçu 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar birbirinden ayrılmazlar çünkü aynı bedeni taşıyorlar olanlar danışlı dövüş it sürüsünün bile lafı olmadı dışarıya karşı tiyatro oynuyorlar yemezler
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • kaya erol 4 yıl önce Şikayet Et
    utanmaz arlanmaz KÜRTLERİN katma sen KÜRTLERE degil teröre çalışıyorsun ve ondan sonra neymiş ben KÜRTHALKININ hakkını savunuyorum dersin KÜRTLERE eziyet eder çocuk yaştaki insanları teröre katılması için daga kaçırıyorsunuz sende aynı teröristsin bunun başka açıklaması yokk densiz selahattin demirtaşmısın nesin senin gibi olanlara lanet olsun
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Kemal yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    K.KILIÇDAROĞLU bir taşla iki kuş vurmakta, 1 Hdpli seçmenin oylarını alarak oy potansiyelini artırdı belediyelerde başarı sağladı, Hdpli seçmeni basamak yaptı hedefine ulaştı. 2 CHP uluslararası bize düşman olan ülkelere mağdur edebiyatı yaparak YPG terörist değildir bize saldırmazlar deyimi referans alınarak bu röportaj tekrar tekrar ısıtılıp ülkemizin haklı çabalarını boşa çıkartılmakta. ÖSO İS militanlarından oluşmakta deyimleri en basitinden YPG TERÖR örgütüne meşruiyet sağlamakta oyun çok büyük puzzeli birleştirerek yabancı dil bilen çalışanlar ile TWİTTERDE Retwittleri takib edin
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Has türk 4 yıl önce Şikayet Et
    operasyona savaş diyorsa daha savaş görmemiş belli savaş olmuş olsaydı 3 aylık olay 3 saate biterdi tozda kalmazdı .türkle oyun olmaz haçlı ayakcıları.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat