15 Temmuz’u bir “tiyatro” olarak televizyondan izleyen şahıs, hafızamızla alay ediyor

  • GİRİŞ05.11.2021 09:18
  • GÜNCELLEME05.11.2021 09:18

15 Temmuz gecesi, kimin ne yaptığını bilmesek… Sonrasında devlete yuvalanmış FETÖ’cüler başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele için anayasal bir hak olan Olağan Üstü Hal için ”20 Temmuz darbesi” denmesinin ne anlama geldiğini bilmesek… CHP lideri Kılıçdaroğlu bizi kandırabilirdi!

Sayın Kılıçdaroğlu hepimizin “balık hafızalı” olduğunu var sayarak geçtiğimiz grup toplantısında, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) devletten sökülüp atılan, FETÖ’cülere göz kırpmak ve “oy devşirmek” için şöyle dedi:

“15 Temmuz darbe girişimi oldu. Hep beraber mücadele ettik, hep birlikte yaptık.“

Bu sözleri söyleyen isim, darbeden önce katıldığı bir canlı yayında, “Darbe olursa tankın üzerine ilk önce ben çıkarım” diyendir. Ama 15 Temmuz gecesi, Atatürk Havalimanı’nda tankların arasından geçip, Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine yerleşen de aynı isimdir. Duşunu alıp, beyaz gömleğini giyip, kırmızı kravatını takıp, bir fincan kahvesini de alıp, televizyondan darbeyi izleyen de aynı kişidir: Kemal Kılıçdaroğlu.

O kahvesini yudumlarken mesela Erol Olçok Birinci Köprü’de, Mustafa Cambaz Çengel’de, İlhan Varank Saraçhane’de FETÖ’cülerin kurşunlarıyla şehit düştü. Ya da Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Merkezi’ne FETÖ’cü alçağın attığı bomba sonucu Demet Sezen şehit oldu. Kemal Bey, darbe ve işgal girişimini bir savaş filmi gibi televizyondan izlediği saatlerde sokaklarda 251 insan şehit oldu, 2 binin üzerinde insan yaralandı.

Kılıçdaroğlu o gece televizyondan izlediği darbe ve iç işgal girişimine, millet tarafından darbe püskürtüldükten sonra “kontrollü darbe” de dedi. Unuttuk mu? Hayır. O söylemiyle Fetö’nün, “tiyatro” söyleminin benzerliğini de unutmadık. 20 Temmuz içinse “Karşı darbe” dedi.

Bugün Kemal bey, çıkmış “Hep beraber mücadele ettik” diyerek bizimle alay ediyor!

Kılıçdaroğlu, KHK ile görevden alınanları da devletteki görevlerine iade edeceğini söylüyor.

Bu vaadini, milletimizin izanına havale ediyorum.

Ama bir şey hatırlatarak.

Örneğin Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası’nda öyle bir madde var ki, “Bir Diyanet personeli yüz kızartıcı suç işlese ve bu suç devlet memurluğundan atılmasına engel olmasa dahi, Diyanet personeli olarak görevine devam edemiyor.”

Yani, yüz kızartıcı suçu işleyen Diyanet personeli, o kurumda tutulmuyor. Çünkü o kurumun mahiyeti bunu gerektiriyor!

Peki KHK ile devletten sökülüp atılan, ama bir şekliyle yargılanıp ceza alıp cezasını çekmiş olan ya da hakkında kovuşturma olmayan FETÖ’cüler devlete geri dönseler. Mesela Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mesela İçişleri Bakanlığı’na, mesela polisliğe yeniden başlasalar. Onların “iltisaklı” hali o görevlerde bulunmalarına engel değil mi?

Soruyorum ve susuyorum..!

Satranç bitince taşların hepsini toplayıp aynı torbaya koyarlar

İki satranç ustası, satranç tahtasına dizdikleri taşlarla muazzam bir oyun sergiliyor. Biri İyi Parti lideri Akşener, diğeri CHP lideri Kılıçdaroğlu.
Satranç tahtasındaki en değerli taşlarsa, İstanbul ve Ankara’nın belediye başkanları. Satranççıların arasındaki sitil farkı ise çok bariz. Akşener, daha çok piyonları hareket ettiriyor. Kılıçdaroğlu hep şah ile sonuç alma derdinde. Oyunu izleyen yancılarsa “bedava çay, çorba” derdinde.
Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını önlemek için ve dahası 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın adayını belirleyen olmak için İstanbul Belediye Başkanı’nı araçsallaştırmıştı. Yetinmeyip yanına bir de Ankara’yı ekledi.
Kılıçdaroğlu ise “Ben” diyerek maçı kotarmaya çalışıyor.
Ama unutulmasın ki her satranç oyunundan sonra tüm taşları toplarlar aynı torbaya doldururlar!
Satranç ustaları arasındaki bu heyecanlı mücadelede Meral Akşener, Kurtalan’a gidinceye kadar birkaç adım öndeydi. Kılıçdaroğlu ise öncü taşlarını kullanmaktansa sürekli şah’ı hareket ettiriyor ve tuzağa düşüyor. Hele, “kale”yi kaybedecek hale düştüğü “tezkereye hayır” hamlesiyle…
Maçın sonucu nasıl bitecek merakla bekliyoruz.

“Siyasi kuduzlar”ların cirit attığı sosyal medyaya behemehal düzenleme şart

Bunun adı düpedüz, “Siyasi kuduzluk”tur. Tırnak içindeki ifade Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz’a ait. Konu ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek geçtiğimiz gece sosyal medyada açılan bir başlık ve o başlık altında yapılan iğrenç ötesi aşağılık paylaşımlar.

Merak etmeyin hepimiz ve Erdoğan da bir gün göçüp gidecek. Ama yaptığımız zerre iyilik de zerre kötülük de hatırlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na dönük, akılla izanla açıklanamayacak şizofrenik paylaşımlar olsa olsa “siyasi kuduzluk”dur.

Çok ağır sözler söylenebilir. Fakat Fuzuli’nin şu mısralarıyla iktifa edelim:

“Diploma insanın cehlini alsa da;

Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..”

Sahi, Meclis’te bekleyen bir “Sosyal Medya Yasa Tasarısı” vardı ona ne oldu? O yasa bu yılın sonuna kadar çıkmazsa, “siyasi kuduzlar” daha neler neler yapacak haberiniz olsun!

Yeni Şafak

Yorumlar15

  • İsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Malatyalı arkadaşa katılıyorum. Doğru tesbit yapmış.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal Medya Yasa Tasarısı çok acilen çıkarılmalı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    tankların önünde kaçıp, tv başında darbeyi izleyenler en büyük tiyatrocudur. dışarıya çıkmayın diyen kim varsa asıl tiyatroyu onlar oynadı. ancak bu milletin feraseti onları yendi. şükür daha büyük faciaya da neden olabilirdi hain şebeke darbe erken fark edilmeseydi
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ali Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu niye serbest, niye yargılanmıyor? Havaalanının çıkışında kimi arayacağını biliyordu, yani darbeyi yapanları biliyordu, yani darbeden ve darbecilerden haberdardı, yani evde kahvesini yudumlarken ertesi gün oturacağı koltuğun hayalini kuruyordu, yani darbenin siyasi ayağıydı. Savcılar nerde?
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Ali Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    “15 Temmuz darbe girişimi oldu. Hep beraber mücadele ettik, hep birlikte yaptık.“ Bu cümlesinde zerre yalan yoktur. 15 Temmuz Darbe Girişiminin siyasi ayağında Kılıçdaroğlu vardır. "15 Temmuz'da darbe oldu Fetöcülerle birlikte mücadele ettik, hep birlikteydik" diyor. Daha ne desin? Adam diyor ki; darbe girişiminde birlikteydik, bazı arkadaşlarımız yakalandı, kaçtı, ihraç edildi. Oysa benimle birlikte birçoğu dışarıda, işinin başında ve özgür. İktidara geldiğimizde yakalananları, kaçanları, ihraç edilenleri de geri getirip itibar sahibi yapacağız. Hatta gücümüz yeterse darbeyi önleyenlerden de hesap soracağız.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat