Bu saatten sonra 6’lı masanın ortak adayı Kılıçdaroğlu olamaz… Masa ortak aday bile gösteremez

  • GİRİŞ05.11.2022 09:19
  • GÜNCELLEME05.11.2022 09:21

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6’lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi?  Sorunun yalın cevabını sona saklasak da, Kılıçdaroğlu’nun son dönemde söylem ve eylemlerine baktığımızda adaylığını zora soktuğunu şimdiden söylemek mümkün!

CHP İÇİNDEKİ ADAY ADAYLARINI GERİLETTİ AMA…

6’lı masanın ortak adayı olma hesabından önce CHP içindeki aday adaylarını tasfiye veya geriletme çabasında zor da olsa başarılı olan bir Kemal Kılıçdaroğlu görmüştük. Neredeyse 2 yıldır. Hatta daha da uzun süredir, önce İstanbul’un Belediye Başkanı’nı “Otur oturduğun yerde” diyerek geriletmek için çok çaba sarf etti Kemal Bey.

Baktı ki potansiyel olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da iç kulvardan atağa geçti, “Bizim belediye başkanlarımızın en az bir dönem daha görevlerinin başında kalması gerekir” diyerek hamle yaptı.

Gerisini biliyorsunuz. “Ramazan Bayramı’nda memleketim Trabzon ve civarında bir tur atayım nabız tutayım” diye yola çıkan İstanbul’un Belediye Başkanı, bayram bitip İstanbul’a geri döndüğünde feleği şaşmıştı! CHP’nin ne kadar kalemşoru ve sanatçı takımı varsa üzerine çullanmıştı da nefesi kesilmişti zavallının!

 Gözünde fer, yüzünde rabbiyesir kalmamıştı.

Mansur Yavaş ise Diyarbakır’da kurduğu bir cümle üzerinden alaşağı edildi. O dönemde Kemal Bey’e doğrudan destek verebileceklerini ilan eden HDP kadroları, Ankara’nın Belediye Başkanı’nı yanına İyi Parti Lideri Meral Akşener’i de anarak saf dışı bıraktı.

“BENİMLE MİSİNİZ” DEDİ, KARŞILIĞI “NOTER DEĞİLİZ” OLDU

CHP içindeki potansiyel rakiplerin geriletilmesinin final cümlesini, “Benimle misiniz, değil misiniz” sorusuyla bitirdi Kemal Bey.

Cevap anında geldi iki belediye başkanından. Tam da CHP içindeki rakiplerin bertaraf edilmesinin keyfini yaşayacakken bu kez 6’lı  masadan çatlak sesler çıktı.

Akşener, “Biz noter değiliz” dedi. Dahası, “6’lı masaya 7’inci ortağı buldum” dedi.  Babacan, “Kimse hayal görmesin” diye ekledi. Davutoğlu, “Ben, ben, ben deyip durma” diyerek masadaki özgül ağırlığını hissettirdi.

"DOSTLARI İLE İKTİDAR OLACAKTI” İÇERİDEKİLER DİRSEK GÖSTERİNCE SOLUĞU DIŞARIDAKİLERİN YANINDA ALDI

Kemal Kılıçdaroğlu, “dostları ile iktidar olacaktı” ya hani..! İçerideki dostları adaylığına açılıcak kapıları bir bir kapattı.

O da soluğu “dışarıdaki dostları”nın yanında aldı.

İÇERİDEKİ DOSTLARINDAN UMUDUNU KESİNCE, DIŞARIDAKİLERİN SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNDU

Amerika’da onlarla hamburger yedi. Döndü, devleti “narko devlet” olmakla suçladı. Ve İngiltere’ye gitti. Orada da hamburger yedi. Gelmeden video çekmeyi de ihmal etmedi. “Kara para” dedi, “Beşli çete” dedi.

YÖNETMEYE TALİP OLDUĞU DEVLETİN ASKERİNE “KİMYASAL YALANI” ATANA SES ÇIKARTMADI

PKK terör örgütünün “Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor” yalanını savunan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na bir tek cümle ile itiraz bile edemeyen…

Amerika’daki kayıp 8 saati izah edemeyen…

“Başörtüsüne özgürlük yasası çıkartacağım” dedikten sonra, “Anayasa teklifi” ile karşı karşıya kalınca suspus olan…

Bir akşam vakti paylaştığı video ile Türkiye Cumhuriyeti’ni narko devlet ilan edip… Hükümetin cari açığı kapatmak için uyuşturucu parası kullandığını iddia etti…!

ÖNCE LEHİNE İŞLEYEN SÜREÇ ŞİMDİ ALEYHİNE İŞLİYOR… ADAYLIĞI SUYA DÜŞÜYOR

Her şey Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı lehinde gelişirken, “Biz noter değiliz” dendikten sonra aleyhine işlemeye başladı.

Ve o günden bugüne Kemal Kılıçdaroğlu, kendi kendini imha ediyor!

Daha önce siyasetin dilini, siyaseti, kurumları ifsat etmek için türlü türlü yöntemler kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez kendini ifsat ediyor. Sonuçta da kendini imha ediyor.

Adaylığı artık suya düşmüş durumda.

Özgür Özel’in, “dayatma değil feragati seçer” dediği Kemal Bey, bakalım İngiltere dönüşü yapacağı ilk grup toplantısında nasıl bir performans göstererek 6’lı masanın Kasım toplantısı öncesi mesaj verecek.

Bize göre, 6’lı masanın Kılıçdaroğlu’nu aday göstermesi çok uzak… 6’lı masanın ortak aday göstermesi çok çok uzak… 6’lı masanın bu haliyle devam etme ihtimali ise neredeyse imkansız.

Yanılırsam. “Yanıldım” da derim.

İsterseniz bekleyip görelim.

Ne dersiniz?

Yorumlar56

  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletimiz kızgınlıkla öfkeyle yada tarafkirlikle değil vede medya etkisiyle değil oturup aklı selimle düşünerek olayları gözlemlemeli.Ona göre ülkeyi yönetecek kişiyi iyi tahlil etmeli.Sadece içdeki olaylar yaşantı ve gidişatı gözlemlemek yetmez dışardaki olayları da iyi tahlil etmek gerekiyor.Peygamberimiz Herkes layık olduğu şekilde idare edilir demiş.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Balık baştsn kokar,bu yalancının mumuda söndü...arkasından müthiş yalancıydı derler heralde...
    Cevapla
  • Esref 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün karalamalariniza rağmen ortak aday olmasına gerek kalmadan aday olabileceğini unutuyorsunuz...Ayrıca olayları nekadar carpittiginizin cevabı zaten yazınızda sırıtıyor.Amerika ziyaretini ve Almanya ziyaretini sadece yemek noktasına indirgemissiniz...ülkeme Cook yazık...işiniz gücünüz birlik beraberlik ve kardeşçe yaşamayı baltalamaktir..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • cano 1 yıl önce Şikayet Et
    senönce bay kemalin nereye gittiğini bil de öyle yorumyap.
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru hem de CHDP ile. Peh yazık!
  • Cemal Erkuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül'ün Aday Olması CHP Biter Kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Olmalıdır
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Selami hamurcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok komik
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat