Erdoğan’ın adaylığı üzerinden seçimin meşruiyetini tartışmaya açmak, “Kan banyosuna dönecek Türkiye” iddialarına taş döşemektir

.

  • GİRİŞ28.01.2023 14:26
  • GÜNCELLEME30.01.2023 09:38

6’lı masa “bir aday” konusunda anlaşamayınca, “birinci adayı diskalifiye edelim” dedi; gördünüz mü?

11 kez toplanıp, bir arpa boyu yol alamayan 6’lı masayı kendi medyası bile yerden yere vuruyor. Sözcü gazetesi 27 Ocak günü, “EYY ADAY! GELDİYSEN 6 KEZ MASAYA VUR” başlığıyla çıktı. 

Spotu ise aynen şöyleydi…

“Herkes masadan artık bir aday isminin çıkmasını bekliyordu. Ama bir başka toplantıya kaldı. (..) umudunu 6’lı masaya bağlamış olan milyonlarca seçmen ‘Artık aday açıklansın, bu bekleyiş bitsin’ diyor.”

Sözcü’nün bu “Ruhsuz masa” yaklaşımına Birgün gazetesi de eklenmiş olacak ki “Yurttaşa karşı sorumlusunuz” başlığını atıp altına da, “Muhalefet partileri seçim arefesinde adaylık yarışına tutuşup ikinci turu konuşuyor. Ülke yangın yeriyken alınan bu tutumu halk affetmez” diyerek masaya  “ihtar” gönderiyor!

Ama masanın umurunda mı? Hayır!

SANDIKTA YENEMEYECEKLERİNİ ANLAYINCA, “SEÇİME GİREMEZ” DEMEYE BAŞLADILAR

Masa, “Madem biz bir aday konusunda anlaşamadık. O halde birinci adayı oyundan atalım” diyerek, daha önce “tartışmayacağız” dedikleri konuyu gündeme getirdi. “Erdoğan ikinci kez aday olamaz” deyiverdi.

Hatırlarsanız bu köşede daha yeni, muhalefetin bir kanadının kaybetmeleri halinde “seçimin meşruiyetini  tartışmaya açmak için altlık yaptığı”na ilişkin bilgileri paylaşmıştık.

Geçtiğimiz hafta CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) için söylediği sözler de ortada. “Neden başvuralım ki YSK’nın ne karar vereceği belli” diyerek YSK’nın meşruiyetini bile tartışma konusu yaptı Kılıçdaroğlu.

Kılıçdaroğlu daha önce, “Biz Erdoğan’ın aday olup olamayacağını tartışmaya açmayacağız. Onu sandıkta yeneceğiz ve o da torunlarıyla ilgilenecek” demişti.

Bugünse, 6’lı masanın bildirisinde, “Aday olamaz” diyor!

Peki ne değişti?

Değişen şu: Sözcü ve Birgün’ün manşetinden de gördüğümüz üzere 6’lı masa bir türlü aralarındaki sorunları aşamıyor. Pazarlıkta al-ver’de ortak bir zeminde buluşamıyor. Dahası ortak adaylık konusunda Kılıçdaroğlu’na Akşener bariyeri bir türlü aşılamıyor!

Ve son 5 aydır yaptığı hamleler ile… Sahada olağan üstü bir tempo ile çalışmaya başlayan Erdoğan’ın oyları her gün artıyor.

Onu sandıkta yenemeyeceklerini görüp…

Meşruiyetini tartışmaya açıyorlar!

“KAN GÖLÜNE DÖNECEK TÜRKİYE” HAYALİ KURANLARIN EKMEKLERİNE YAĞ SÜRÜYORLAR

Hani batı medyasında bir süredir pişirilen “kan gölüne dönecek seçim” meselesi var ya…

6’lı masa Erdoğan’ın adaylığı üzerinden seçimin meşruiyetini tartışmaya açması…

Altlık olarak da YSK’nın siyasallaştığı iddialarını dillendirmesi…

Dış basındaki “kan banyosuna dönecek Türkiye” iddialarına hizmet etmez mi?

Edeceğini biliyorlar elbet…

Bize… Hepimize bir tuzak kuruluyor…

Birileri de  tuzu almış koşuyor.

Farkında mısınız?

Selçuk Bayraktar Pera’da konuşurken, rahmetli Özdemir Bayraktar da orada olsun istedim.

Cuma akşamı Pera Palas otelinde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yılmaz’ın ev sahipliğinde “Beyoğlu Sohbetleri Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” vardı. Konuk, Selçuk Bayraktar’dı. 2016’da ilk kez düğününde yakından gördüğüm Bayraktar’ı bu ikinci görüşümdü.

Karşılaşıp selamlaştığımızda rahmetli Özdemir Bayraktar’ın da o anda aramızda olmasını  istedim.

Oğlunun, İsrail’in, Almanya’nın başkonsoloslarının da bulunduğu seçkin bir topluluğa Baykar’ı ve vizyonunu, İHA ve SİHA’ları anlatışını görmesini istedim.

Çünkü, Özdemir Bayraktar, Nuri Demirağ’ın, Nuri Killigil’in, Şakir Zümre’nin kaderini paylaşmadı belki ama… Baykar, bu hale gelinceye kadar büyük çileler çekip, büyük bedeller ödedi. Sağlığını kaybetti.

Onun içindir ki Selçuk Bayraktar, Pera’da konuşurken, babası da aramızda olsun istedim.

Özdemir Bayraktar’a bir kez daha rahmet diliyorum.

Devam edelim…

 

SİYASETE  GİRECEK Mİ  SORUSUYLA MİNDERE ÇEKİLMEK İSTENİYOR AMA…

Muhalif medyanın tanınmış gazetecileri Murat Sabuncu, İsmail Küçükkaya, Özlem Gürses gibi isimler de davete icabet etmişti. 

Tanıdığım birçok gazeteci ve yazar da oradaydı. Selçuk Bayraktar 1 saate yakın bir sunum yaptı. Baykar’ın vizyonunu, insansız hava araçlarını anlattı.

Toplantıdan erken ayrıldım. O yüzden soru cevap faslını daha sonra medyadan takip edebildim.

T24 yazarı Murat Sabuncu’nun yazdıklarını da okudum. Sabuncu’nun yazının sonunda “Selçuk Bayraktar önümüzdeki günlerde istemediğini söylese de kendisini siyasetin içinde bulabilir. Ben toplantıda öyle bir hava aldım” cümlesini not ettim.

Kendi kanaatimizi de buraya bırakalım.

Selçuk Bayraktar, babası Özdemir Bey’in mirası olarak iyi bildiği alanda memlekete “hizmet etmeyi” kendisine ödev bilmiş. Siyaseti takip ettiği belli. Gündelik siyasete “damat” yakıştırmasıyla bulaştırılmak istenmesinin de farkında. 

Bir şekilde mindere çekilmek istendiğinin de..!

Bize göre, İHA ve SİHA’larla birlikte, uzay ve havacılık alanında  “hizmet etmeyi” sürdürmeye devam eder. Gündelik siyasette “malzeme” yapılmasına gereken cevabı verir. Yoluna devam eder.

Yorumlar28

  • Demirezen 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis reis dir .herkeş yerini bilsin.
    Cevapla
  • Hop 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet seçimde Erdoğan diyorsa olay bitmiştir .. gerisi feto abd tuzağı ..
    Cevapla
  • Kompataro 1 yıl önce Şikayet Et
    Taş 20 yıldır döşenirken nerdeydin..hoşuna mı gidiyordu
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahin izniyle Space X in tahtını zorlayacak vizyonuda enerji ve kabiliyetide var. Hep en yukariyi hedefleyen Selcuk Bayraktarla Reis siyaseti bırakınca niye olmasın. Ülkemiz milli yerli emperyalizme karsi direnen insanlarla yükselebilir.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Abdülbaki Yeşil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler ne O ne bu işi bu işleri kotaran kaderin üstünde bir kader var. Gerisi lafı güzaf.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat