Dip dalga ya da “Türkiye sana, sen bize emanetsin”

  • GİRİŞ09.05.2023 09:29
  • GÜNCELLEME10.05.2023 08:13

2019’undan bu yana bir “dip dalga”dır gidiyor! Özellikle “Ak Parti’den oy çalmak üzere kurulan partiler”in (ifade Gürkan Hacır’a aittir) medya organlarının sık sık öne çıkardığı bir kavram dip dalga.

Şehirli muhafazakarlar”, “Endişeli muhafazakarlar” diye başlayan cümlelerden sonra dip dalganın seçimlerin kaderini değiştireceğine dair sayısız yorum yapıldı.

İSTANBUL MİTİNGİ, ASIL DİP DALGAYI GÖSTERMEDİ Mİ?

Şimdilerde dip dalganın hangi sosyolojiyi harekete geçirdiğine ilişkin önümüzde önemli veriler var. Özellikle Ramazan’ın ikinci yarısından sonraki Ak Parti mitinglerine bakmakta fayda var bu dip dalgayı görmek için.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İzmir’de, Kayseri’de, Ordu, Giresun, Samsun, Van’da yaptığı mitingleri izlediniz mi?

Konya’yı gördünüz mü? Ya İstanbul’u?

Dip dalga neymiş, nasıl oluşurmuş fark ettiniz mi?

Kayseri ve İstanbul mitinglerini sahada izledim. Kayseri’de Erdoğan’ın kurmaylarıyla uzun uzun konuşma fırsatı buldum.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ndeki mitingte, miting alanını dolduranlardan daha ziyade, alanın dışındaki vatandaşlarla konuşma şansım oldu.

Oluk oluk, fevç fevç insanlar Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne akın ederken, “O’nu kimselere yidirmeyeceğiz” motivasyonu en üst düzeye çıkmıştı gördüm.

Kayseri’de görüştüğüm Erdoğan’a yakın isimler anketlerin ikinci tura işaret ettiğini ama sahada oluşan atmosferin bir dip dalgaya dönüştüğünü söylemişti.

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR PARTİNİN YAPTIĞI EN BÜYÜK MİTİNG. İÇERİDE 1.7 MİLYON, DIŞARIDA YÜZBİNLER

Bir gün sonra, İstanbul’daki miting dip dalganın güçlü bir şekilde ortaya çıktığının göstergesi oldu.

Atatürk Havalimanı’na sahil yolundan gidip, E-5’ten geri döndüm.

Saat 14.40 gibi yola çıktım, Zeytinburnu Sahil’den neredeyse Yeşilköy Sapağı’na kadar dur kalkla ilerleyebildik.

Genci yaşlısı, kadın erkeği, bir çok farklı kesimden insan yollar düşmüş Atatürk Havalima’nı Millet Bahçesi’ne ulaşmaya çalışıyordu. Motivasyon üst düzeydeydi.

Miting meydanına vardığımızda saat 15.45 gibiydi ve alan dolmuştu. Yarım saat geçmedi ki Yenikapı Meydanı’ndan birkaç kat büyük alan doldu, hatta alanın sol tarafı da açıldı. Diktörtgen şeklindeki alan bir anda L şeklini aldı. Hınca hınç insan alanı doldurdu.

37 yıllık meslek hayatımda bir partinin yaptığı en büyük mitinge şahitlik ettim. Sanırım bu Türkiye tarihinde de parti mitingi olarak bir ilk! Erdoğan açıkladı resmi rakam 1 milyon 700 bin. En az 400 bin insan ise dışarıdaydı.

Erdoğan’ın öncesindeki konuşmacılarda bile çok hareketli olan alan, Erdoğan’ın sahneye çıkmasıyla hop oturup hop kalktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının yarısını dinledikten sonra miting alanından ayrıldım. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi etrafında biraz yürüdüm. Erdoğan konuşmaya başlayalı 40 dakika kadar olmasına rağmen, Dünya Ticaret Merkezi tarafından da Sahilden de E-5 tarafından da insanlar akın akın geliyordu.

Arabaya binip dönüş yolu olarak E-5 yöneldiğimde, Yenibosna-Bahçelievler arasında trafiğin karşı yönde durduğunu gördüm. Millet mitingi E-5’e taşımıştı. Arabalar durmuş, kapılar açılmış, millet bayrakları eline almış radyolar sonuna kadar açılmış ve Erdoğan’ı dinliyordu.

Ülke Tv’ye ulaştığımda Erdoğan hala konuşuyordu. Ve caddelerde, Atatürk Havalimanı civarında yüzbinlerce insan miting alanındakiler kadar coşkuyla Erdoğan’ı radyolarından dinliyordu.

TEHDİT ALGILANMIŞ, “SENİ YEDİRMEYECEĞİZ” DİP DALGASI HAREKETE GEÇMİŞ

Miting alanında ve yollarda gördüğüm manzaranın anlamı şudur:

Bu seçimde, vaadler, hedefler kadar “beka” meselesi toplum tarafından satın alınmıştır. Millet Erdoğan’ın liderliği ile “bağımsızlaşma” yolunda önemli mesafeler katedildiğini ve bundan sonra da onunla yola devam edilmesi halinde daha da bağımsızlaşabileceğimiz fikrini kabul etmiş.

Erdoğan’ı manşetlerine taşıyan Batı medyasının, tutumu…

PKK terör örgütünün Kandil’deki baronlarının yaptığı açıklamalar…

Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklayan HDP’nin sözcülerinin, “özerklik”, “tutsakların salıverilmesi”, “Cumhuriyeti değiştirecekleri”ne yönelik söylemleri millet tarafından “tehdit” olarak algılanmış…

Bütün bu tehditleri bertaraf edebilecek lider olarak Erdoğan’ı görmüş ve onu bağrına basmıştır.

İşte bu “Seni yedirmeyeceğiz” dip dalgasıdır.

Miting alanında bir vatandaşın elindeki dövizde el yazısıyla şöyle diyordu, “TÜRKİYE SANA, SEN BİZE EMANETSİN”

Bizce sahanın gerçekliği budur!

Kamuoyu araştırmaları her ne kadar “ikinci tur” gösteriyorsa da Erdoğan sahayı forse etmiştir!

Seçime birkaç gün kala, daha da oyların konsolide olacağını, “Ak Parti ve Cumhur İttifakı’na kızan bazı seçmen kesimleri”nin kararsızlığının sahadaki olup biteni görüp, geri döneceğini düşünüyoruz.

Dip dalga, daha güçlü bir şekilde sahile yaklaşıyor, farkında mısınız?

Haksız mıyım?

Yorumlar108

  • Avusturya dan 11 ay önce Şikayet Et
    Avrupa da gıda fiyatlarında alışılmamış zamlanma var, süt ve ayçiçek yağı 50-70% bir yılda Euro olarak pahaladı. Yerel değil uluslarası bi sorun bu gıda fiyatları. AB hükümetleri konu ile ilgili çareler arıyor. Pahalılık kolay bir mesele değil, tabi en önemlide değil. Rabbim yolundan ayırmasın bizi. Kafirlerin, nifakcıların şerrinden muhafaza eylesin bizi.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Cengiz 11 ay önce Şikayet Et
    Arkadas adamlar teror diyor biz deTURKIYE diyoruz durmak yok demirden dag eridi onumuz duz dahada hizli kosacagiz
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    Ne yapalım p k k ittifakına mı oy verelim? ELBETTE REİS'E DESTEK OLACAĞIZ.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • Adalet 11 ay önce Şikayet Et
    Herkes bir kisi ikna etsin ..ben oglumu ikna ettim amcamı ikna ettim yegenimi zorda olsa mhp ye oy vermeye ikna ettim . Haydi asil milletimiz
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • rsykdg 11 ay önce Şikayet Et
    Chpkk'lılar alan 50 bin kişilik nasıl 1.700.000 kişi sığdırdınız diyor. Bunlar gerçekten bir alem. Olanı yok sayma gibi bir hastalıklı halleri var.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat