Vakarlı olun, sabırlı olun, sandığa gidin, sahip çıkın, zafer yaşayın

.

  • GİRİŞ26.05.2023 08:05
  • GÜNCELLEME29.05.2023 09:15

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura bir kala durum şu: Kandil ile HDP birlik olup açıklama yaptı. “İkinci turda da Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz..!”

ATA İttifakı çöktü. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Seçilirse iç savaş çıkar” dediği Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı verdi.

İyi Parti lideri Akşener ilk turdan 6 gün sonra konuştu, “Kılıçdaroğlu’nu sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.

Millet İttifakı’nın CHP listelerinden Meclis’e taşınan küçüklerinden kopuşlar olurken “cılız” destek açıklamaları var.

***

Kılıçdaroğlu, kapalı birkaç salon toplantısı ve televizyon programlarıyla ikinci tura hazırlanırken…

Erdoğan, miting kıvamında programlarına devam etti. Kanaat önderleri, meslek grupları ve hemşehri derneklerini ihmal etmedi. Son programları da geleneksel hale getirdiği gibi yine İstanbul’da.

KILIÇDAROĞLU’NUN DİLİ BOZULDU, İRTİFA KAYBETTİ

İlk turda Erdoğan’dan 5 puan fark yiyen Kılıçdaroğlu, ikinci turda “siklet” farkını gördüğü için “Bu seçim bir referandumdur” dedi. Erdoğan’ı Erdoğan ile yarıştırmayı seçti. Ama adaylıktan çekilmeyi de düşünmedi.

İlk turun yapıldığı 14 Mayıs gecesi iki belediye başkanı ile birlikte millete “yalan bilgi” verdikleri için özür dilemedi. “Yanıldık, yanılttık” bile demedi.

İkinci turda Erdoğan ile rekabet edemeyeceğini bildiği için her geçen gün dilini sertleştirip, üslubunu bozdu.

En son attığı tivitte, Erdoğan’a “namert” bile diyecek irtifaya düştü.

Geçici koruma altındaki sığınmacılar konusunda “protokol imzaladığı” Özdağ’ı kıskandıracak kadar ileri gitti. Göz göre göre millete “10 milyon-20 milyon sığınmacı” dedi. Özdağ'ın, “13 milyon sığınmacı” tivitini paylaştı!

Yetinmedi bir de video çekip, “Kredi kartı borcunun faizini sileceğini” ilan etti. Ama öncesinde, bir çok kredi kartı borçlusuna SMS attı! Kişisel verileri paylaşan bir banka ile birlikte anayasal suç işledi!

Kılıçdaroğlu ve yeni ortağı laf üretirken, Erdoğan ve arkadaşları “1 milyon Suriyeli’nin geri dönüşü” için projelerin temelini attı.

***

Seçime bir kala, ikinci turda “taktik manevra” ile milliyetçilere göz kırpan Kılıçdaroğlu, “stratejik ortağı” HDP ile kurduğu ilişkiyi korudu. HDP, Kılıçdaroğlu’nun taktik hamlesine karşı çıkmadı. Stratejik ortaklığın altını kalın çizgilerle yeniden çizdi. (Bu tabloya muhafazakar HDP seçmeni nasıl tepki verecek 28’i akşamı göreceğiz)

“REHAVETE KAPILIRSANIZ SANDIKLARA ÇÖKERLER”

Erdoğan birinci tur öncesinde ne diyorsa aynısı söylüyor. Sahici, gerçek ve öz görüşünü her platformda dile getiriyor.

Dikkat çektiği tek bir husus var: Rehavet.

Kendisini destekleyen seçmenlerin ilk turdaki 5 puanlık farka güvenip sandığa gitmemesi endişesine vurgu yapıyor. Rehavete kapılmayın diye uyarıyor. “Şayet rehavet olursa sandığa çökerler” diyor.

***

Bu arada son düzlükte seçimin birinci turunda Kılıçdaroğlu ve 6’lı masanın açık ara kazanacağını ilan eden “anketçiler”, bu kez tam tersi sonuçlar paylaşıyor!

***

Ne anketlere bakarak ne ilk turdaki sonuçlara bakarak rehavete kapılmamak gerek.

Hele hele ilk turda milletin gözlerinin içine baka baka yalan söyleyen Enver Aysever’in tabiri ile “maymunlaşan”lara hiç itibar etmeden, ikinci turda da sandıklara sahip çıkmak gerek.

ÇİRKEFLEŞİYORLAR FARKINDA MISINIZ?

Siz de hissetmişsinizdir, birinci turdan bu yana her gün “çirkinleşiyor”lar. Dilleri değişiyor, üslupları değişiyor, seviye kaybediyorlar. Korkarım ki çirkefleşecekler.

Vakarınızı koruyun. Sabırlı olun. Sandığa gidin. Sandığa sahip çıkın. Ve 28 Mayıs akşamı, size “üstenci” bir dil ile seslenen, kibir abidelerine dersini verin!

Sabır, savaş, zafer..!

Anlaştık mı?

Yorumlar63

  • Necaittin 10 ay önce Şikayet Et
    Anlaştık
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Ebu Cehil de kibirliydi. biz de şimdiki kibir abidelerine karşı metanetimizi koruyarak sandıkta en büyük dersi vereceğiz biiznillah.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Allahı izniyle Hep birlikte koruyacaz insallah
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye 100 Yılı İçin sandık basina
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Reis ile yola devam ..
    Cevapla Toplam 13 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat