Özel'in İyi Parti tabanına selam çakmasının karşılığı var mı?

  • GİRİŞ06.12.2023 09:06
  • GÜNCELLEME09.12.2023 09:16

Fincacı ve Chakar ile buluşan CHP Eş Başkanı Özel’in, İyi Parti tabanına selam çakmasının karşılığı olabilir mi

CHP Eş Başkanlarından Özgür Özel (İfade bize ait değil, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a ait.) “Eski dost düşman olmaz” diyerek, İyi Parti’nin “Hür ve müstakil” olarak seçime girme kararına “pozitif” bir yaklaşım sergiledi.

CHP Eş Başkanı Özel, İyi Parti tabanına yönelik, “Mustafa Kemal’i sevenler” dedi. “İyi Parti iyi insanlardan oluşuyor” bile dedi!

Böylece İyi Parti tabanına selam çaktı. Seçimde İyi Parti tabanının “Kazanacak aday” olan CHP adaylarına yöneleceğini umdu!

“İSTANBUL İTTİFAKI” DİYEN EŞ BAŞKAN İMAMOĞLU SAĞINA İYİ PARTİ’Yİ SOLUNA HEDEP’İ ALMAYI PLANLIYORDU

CHP’nin diğer Eş Başkanı İmamoğlu, “İstanbul İttifakı” diyerek yola çıkmıştı.

Projesi şuydu: İttifakın merkezinde CHP (Ya da İmamoğlu) sağında İyi Parti lideri Akşener, (Ablası ile Saraçhane’deki kucaklaşma ve ‘Yeni başlıyoruz’ cümleleri arasındaki çak yapma seremonisinin etkisiyle…) solunda Pervin Buldan’ın yerine HEDEP’e Eş Başkan olan Tülay Hatimoğulları Oruç olacak. Arkasına da CHP listelerinden Meclis’e giren küçük partileri dizip ittifakı tamamlayacaktı.

2019’daki ortamın hala mevcut olduğunu vehmeden İmamoğlu, o gün vaatleriyle ve HDP ile geliştirdiği zımni ortaklıkla seçimde yarışmıştı ama…

Bugün ne o ortam var ne İmamoğlu’nun vaatleri. Dahası, tahmin edemeyeceği kadar İyi Parti değişti. Tahmin edemeyeceği kadar HDP değişti! Adı bile HEDEP oldu.

HEDEP DE MÜSTAKİL OLARAK SEÇİME GİRMEYİ TARTIŞIYOR

Buraya bir parantez açalım. Seçim sonuçlarını kendi içinde çok daha sağlıklı bir şekilde tartışan HDP, bir dönüşüm yaşıyor. HDP neden oy kaybettiğine ilişkin kafa yoruyor. Eş Başkanlar değişti, parti yönetimi değişti. Söylemlerinde de değişimi görüyoruz.

Ve en son GİK toplantısında onlar da tıpkı İyi Parti gibi her seçim bölgesinde kendi adaylarıyla yarışa girme konusunda ilerliyor.

Dün Eş Başkan Hatimoğulları Oruç, “CHP ile görüşecek misiniz” sorusuna, “Teklif gelmedi” cevabı verdi ardından, “Tüm partilerle görüşebilecekleri”ni açıkladı.

Ama genel eğilim, onlarda da tek başına yerel seçimlere girmek!

2019’daki Eş Başkanı Temelli gibi, “Kürdistan’da kazanacağız, Batı’da Ak Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz” gibi bir söylem kullanmadı!

Parantez uzun oldu ama 2019 ikliminden çok farklı bir iklimde yerel seçimlere gidildiğini anlamamız açısından önemliydi diye düşünüyoruz!

***

Peki, “İstanbul İttifakı” diye yola çıkan CHP’nin Eş Başkanlarından İmamoğlu elindeki ekonomik gücü kullanarak o ittifakı inşa edebilir mi?

Bize göre kısmen başarılı olsa da bu seçim bir yönüyle yerel seçim olmakla birlikte bir yönüyle de İyi Parti’nin müstakilleşme adına iddia koyduğu bir seçim olacak.

HDP ya da HEDEP için de “öz eleştirilerin” neticesinde “meşruiyet zemini” bulabilme çabasına dönüşecek.

“KURT KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ”

İyi Parti’nin tabanının CHP’ye yönelip yönelmeyeceğine ilişkinse elimizde yakın geçmişten birkaç örnek var. Örneklerden birincisi, 14-28 Mayıs seçimlerinde İyi Parti adaylarına yöneltilen en büyük eleştiri, “Terör örgütü ile mesafe koyamayanlarla birlikte yol yürüme” eleştirisiydi unutmayalım. İkinci husus, CHP medyasının İyi Parti lideri Akşener’e yönelik ağır ithamları!

İyi Parti seçmeni yakın geçmişte yaşanan bu örnekleri çabucak unutur mu? Bizce zor! Hani “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz” diye bir ata sözümüz var ya; tam da o misal!

CHP EŞ BAŞKANI ÖZEL İYİ PARTİ TABANINA SELAM ÇAKMADAN AZ ÖNCE, PERVİN CHAKAR İLE FİNCANCI’YLA BULUŞMUŞSA…

Toparlayalım.

Özgür Özel, İyi Parti seçmenini CHP’li adaylara oy vermeye yöneltmek için “iyi” pozitif bir yaklaşım sergiledi.

Ama aynı Özel, daha geçen hafta İyi Parti tabanının büyük tepkisini çeken iki tutum sergiledi. Bunlardan biri Pervin Buldan ile birlikte kendisini “Kürt sanatçı” olarak tanımlayan bir opera sanatçısını dinledi ardından sahneye çıkarak aynı sanatçının elini öptü. (Kadın sanatçının Türkiye için neler söylediğini burada tekrarlamayacağız.)

İkinci olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Mehmetçiğe “Kimyasal silah kullandı” diyerek ağır iftira atan Tabipler Birliği Başkanı Fincancı ile görüştü!

El öpme ritüelini “Yine yaparım” diyerek bir de savundu!

Peki şimdi CHP Eş Başkanı Özel’in İyi Parti tabanına selam çakmasının bir karşılığı olur mu?

Cevabı siz verin.

Yorumlar13

  • Hoca 7 ay önce Şikayet Et
    İyi parti tabanı dediğimiz taban Erdoğan karşısında herkese oy verir genel seçimlerde verdiler yerel seçimlerde verdiler yine verirler. Asıl imtihan bizim MHP’liler bakalım bu seçimde ne yapacaklar sessiz sessiz oy vermeyecekler mi yine
    Cevapla
  • Atila 7 ay önce Şikayet Et
    Hdp nin eş başkanı var ama chp nindemi var
    Cevapla
  • Sefergörev 7 ay önce Şikayet Et
    Selanikli ö.özel hemşehrini birakma ,..!
    Cevapla
  • Artık 7 ay önce Şikayet Et
    İyi parti seçmeninin milliyetçilik,muhafazakarlık,vatan millet gibi bir kaygısı yok ki.Bahadır Erden'in,Durmuş Yılmaz'ın,Lütfi Bey'in...daha birçok vekilin tavırlarını biliyoruz.Onlar da biliyor.Dikbayır'ın "taciz, poşet poşet para" sözlerini de duyuyorlar. Eeee!
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Kırkdokuzelli 7 ay önce Şikayet Et
    Ne olu iyi partililere milliyetçi demeyin! En azından Türk milliyetçisi demeyin!
    Cevapla Toplam 16 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat