Netanyahu’nun paylaşımına “Biz” adına Erdoğan konuştu, “Türkiye’ye parmak sallayamazsın”

  • GİRİŞ16.04.2026 08:37
  • GÜNCELLEME16.04.2026 08:37

İsrail’in soykırımcı Başbakanı Netanyahu’nun bir şekliyle “düşman” olarak Türkiye’yi ve lideri Erdoğan’ı kodlama çabasına karşı çok güçlü bir “Hadi oradan” çıkışı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Grup Toplantısında, “Yumuşak başlı isem çekmeye gelmez başım” düsturuyla İsrail’e ve soykırımcı başbakanı Netanyahu’ya en üst perdeden “Hodri meydan” dedi.

“Kimse Türkiye’ye parmak sallayamaz. Gerektiğinde dağları yırtacak kudret ve kararlılığa sahip olduğumuzu unutmasınlar” diye konuştu.

***

Erdoğan’ın konuşması çok açık bir meydan okumadır.

Türkiye’ye ve cumhurbaşkanına yönelik kabul edilmez düşmanca tavırlara karşı “kararlılık” duruşudur.

İsrail’in yanlış hesap içinde olduğunun açık ilanıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup konuşmasından önce Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından, “Buralarda herkesin sözü biz konuşuncayakadardır… Tarih iyi bilir…” ifadesi dün itibariyle yerli yerine oturmuştur.

Zira, “Biz” adına Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmuş ve “Kimse bize parmak sallayamaz. Gerektiğinde dağları yırtacak kudretimizin olduğunu unutmasınlar” demiştir.

***

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Anadolu Ajansı Editör Masası’ndan yaptığı tespiti dikkat çekiciydi.

Fidan, İsrail’in kendisine bir düşman icat etmeden duramayacağını söylemişti. İran’dan sonra düşman olarak Türkiye’yi hedefe koyacağını belirtmişti.

Zaten bu açıklamanın ardından soykırımcı Netanyahu ve faşist bakanı Türkiye ve Erdoğan'ı hedefe koyan paylaşım yaptı.

***

Toparlayalım...

Coğrafyamızın çıban başı İsrail’dir. İsrail’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle, “Sınırları nerede başlayıp nerede bitmektedir” bilinmemektedir.

Her gün her saat Filistin topraklarını işgale devam etmekte;

Lübnan’ın güneyini İran’a saldırıyla eş zamanlı olarak işgal etme girşimindedir.

İsrail’in varlığı başlı başına bölgenin tümü için bir tehdit unsurudur.

“İç cephe” vurgulu 1 Ekim 2024’teki Meclis konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti hatırlayalım;

“Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor. Karşımızda tüm bölgeyi ateşe atmaya niyetli işgal şebekesi var. İsrail'in saldırganlığı Türkiye'yi de içine almaktadır. Vatanımız için, bağımsızlığımız için bu saldırganlığa elimizdeki tüm imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz.
Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail karşısında durmaya ve dünyayı da bu onurlu duruşa davet edecektir.”

İsrail’in emelleri konusunda çok önceden tespitlerde bulunan Erdoğan, en son Netanyahu’nun sosyal medya paylaşımları üzerine en üst perdeden “Hodri meydan” demiştir.

Artık Netanyahu düşünsün..!

Haksız mıyız?

Yorumlar4

  • Mustafa 1 saat önce Şikayet Et
    Allah devletimize milletimize zeval vermesin inşallah
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Pars 1 saat önce Şikayet Et
    Helal olsun sayın Reisimize ağzına sağlık Müslüman Türk'ün gücünü gösterme vakti çoktan gelmiş ve geçmektedir
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mesut 1 saat önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Gurbetçi 2 saat önce Şikayet Et
    Netanyahu da biliyor Türkiyeye gücünün yetmeyeceğini, onların yapacağı şey Türkiyenin içini karıştırıp kaos çıkartmak,
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat